Soov juhatusest tagasi astuda - uusi liikmeid ei ole

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
kristi26
Üüriline
Üüriline
Soov juhatusest tagasi astuda - uusi liikmeid ei ole

Postitus Postitas kristi26 » 13 Okt 2011 16:17

Tere! Kirjutan siia suure murega - ehk on kellelgi veel sarnaseid olukordi ette tulnud.
Olen KÜ juhatuse liige aastast 2006 koos kahe teise liikmega. Need liikmed on mitu aastat tagasi üldkoosoleku otsusega tagasi kutsutud ja valitud nende asemele uued liikmed. Nüüdseks aga seis selline, et uued liikmed on asa venitanud ja venitanud ja ei ole sanud nimeliselt äriregistrisse kirja. Nüüdseks olen ka mina esitanud avalduse lahkumiseks, kuna ei ela seal enam. Minu tagasiastumine üldkoosolekul läbi ei läinud, sest kohal polnud piisavalt inimesi. Nüüd teeme uue koosoleku, mis korduskoosolekuna ei vaja enam sma teema korral häälteenamust.
Mure aga järgmine- kuidas saan mina ja teised liikmed juhatusest minema ja äriregisrist, sest uued liikmed enam asja vastu huvi ei tunne, ei vasta kirjadele, kõnedele jne. Olen seda tänamatut timurlase tööd üle 5 aasta teinud ja nüüd ikka aitba, sest oma töö ja isiklik elu on pikalt selle all kannatanud, kuid ollakse harjunud, et keegi teeb kõik ära. Meie ühistu ei ole KÜ Liidu liige, seega sealt nemad nõu ei anna. Palun andke siinolijad ja teadjad nõu, kas ja mis olete Teie teinud.

Kytt
Revident
Revident

Re: Soov juhatusest tagasi astuda - uusi liikmeid ei ole

Postitus Postitas Kytt » 13 Okt 2011 20:53

Nagu mina olen korduvalt öelnud: vabas ühiskonnas ei saa keegi SUNDIDA inimest olema juhatuse liige. Lahkumisavaldus on kehtiv selle esitamise kuupäevast. Eriti, kui KÜ-l pole mingeid eriküsimusi, mille lahendamise raames juhatuse liikmega pikemalt aega veeta. Korduskoosolekuga saate ju selle küsimuse lahendatud, nagu isegi mainisid? See, et inimesed ei suuda uut juhatust valida, ei ole sinu probleem. Ilmselt pead Äriregistrile koos faktide väljatoomisega eraldi avalduse kirjutama, et nad sind sealt kustutaksid.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 14 Okt 2011 17:29

Juhatuse valib ja juhatuses vabastab üldkoosolek. Juhatuse liikme kohustused algavad ja lõppevad üldkoosoleku otsusega. See, et isik, kes enam ei ole juhatuse liige, on registris juhatuse liikmena kirjas, ei kohusta teda millekski.

Ennast saad registrist maha sama moodi nagu registrissegi said. Esitad registrile kandeavalduse ja kõik nõutavad dokumendid - üldkoosoleku protokoll, osavõtjate nimekiri, volitused.

LIhtsalt hea inimene :P

Roland66
Haldur
Haldur
Kontakt:

Postitus Postitas Roland66 » 15 Okt 2011 19:41

MTÜS § 28 lg 3-1 Juhatuse liige võib juhatusest tagasi astuda sõltumata põhjusest, teatades sellest enda määranud organile. Juhatuse liikmega sõlmitud lepingust tulenevad õigused ja kohustused lõpevad vastavalt lepingule. Juhatuse liikme lepingu ülesütlemisele kohaldatakse võlaõigusseaduses käsunduslepingu ülesütlemise kohta sätestatut. Eelmist lauset kohaldatakse ka juhatuse liikme tagasikutsumisele.

www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei

Vasta