Juhatuse liikme valib üldkoosolek. Minu arvates juhatuse teavitamisest ei piisa. Ja kas mittetulundusühingute- ja sihtasutuste register kustutab üldkoosoleku poolt valitud juhatuse liikme tema isikliku avalduse alusel ühistu juhatuse liikmete hulgast? Mina ei usu.sõnastasin asja sedasi: Juhatuse liikmel on õigus mõjuval põhjusel ennetähtaegselt tagasi astuda teatades sellest juhatust ja esitades asjakohase avalduse äriregistri pidajale.
Juhatuse liikme tagasiastumine
Moderaator:Heino
Re: Juhatuse liikme tagasiastumine
Päris kindlasti ei kustuta. Iga registrikanne nõuab üldkoosolekuotsust. Kui üldkoosolek on nõus, siis pole üldse küsimust. Seega tuleb endale aru anda, et kui oled valmiskoosolekul nõusoleku andnud, siis pead olema valmis seda ka niikaua vedama.
Arvestage veel sellega, et üldkoosoleku otsus läheb registrisse läbi notari. Ja ilma notari avalduseta olete ikka juhatuses.
Täpsuse huvides peaks ütlema, et üldkoosoleku otsust ei pea notariaalselt kinnitama. Tõendama peab registriavaldusel oleva allkirja, aga avaldusi registrile saab esitada ka digiallkirjastatult. Seega ilma notariaalse tõestuseta.majaka kirjutas:Arvestage veel sellega, et üldkoosoleku otsus läheb registrisse läbi notari. Ja ilma notari avalduseta olete ikka juhatuses.
Seda küll, et tõestama peab allkirja, kuid üldkoosoleku otsus ja protokoll peavad olema sinna ikkagi lisatud.
Te pole vist Äriseadustikku ja VõS-i vaadanud. Minu sõnastus tugineb õigusanaloogial, sest MTÜ-sis on asi sätestamata. Äriseadustiku § 184 lg 7 järgi võib juhatuse liige juhatusest tagasi astuda mõjuval põhjusel, teatades sellest enda määranud organile, selle võimatuse korral esitades asjakohase avalduse äriregistri pidajale. Vastavalt kohaldatakse võlaõigusseaduse §-s 631 sätestatut.pimeloom kirjutas: Juhatuse liikme valib üldkoosolek. Minu arvates juhatuse teavitamisest ei piisa. Ja kas mittetulundusühingute- ja sihtasutuste register kustutab üldkoosoleku poolt valitud juhatuse liikme tema isikliku avalduse alusel ühistu juhatuse liikmete hulgast? Mina ei usu.
Nõukogu saad teavitada, aga kuidas sa ikka ÜK-d teavitad ja järelikult lähed otse äriregisti poole (loomulikult notari kaudu) ja nad peaksid seda avaldust siis aktsepteerima. Juhatuse teavitamine on lihtsalt selleks, et juhatus kah teaks.
Julgeksin ikka veel vastu vaielda. Nimelt KÜ juhatuse liiget ei määra keegi. Juhatuse liige valitakse üldkoosolekul.
Teiseks, täpsustuse huvides mainiksin, et KÜ-d, kui mittetulundusühingud on mittetulundusühingute- ja sihtasutuste registris. http://www.just.ee/registrid
Kolmandaks ma ikka ei usu, et kirjutan avalduse a´la astun KÜ juhatuse liikme kohalt tagasi, lasen avaldusel allkirja tõendada ja viin selle ülalmainitud registrisse ning register teeb selle avalduse alusel kande.
Aga austet k24, veame kihla ja mina olen nõus proovi tegema.
Teiseks, täpsustuse huvides mainiksin, et KÜ-d, kui mittetulundusühingud on mittetulundusühingute- ja sihtasutuste registris. http://www.just.ee/registrid
Kolmandaks ma ikka ei usu, et kirjutan avalduse a´la astun KÜ juhatuse liikme kohalt tagasi, lasen avaldusel allkirja tõendada ja viin selle ülalmainitud registrisse ning register teeb selle avalduse alusel kande.
kihlvedu vastu ei võta, sest sul võib õigus olla . Loogiline on, et ÜK seob juhatuse liikme vastutusega ja ka vabastab vastutusest ja mõjuva põhjuse ilmnemisel tuleb siis lihtsalt ÜK kokku kutsuda ....samas jätavad mu toodud §-d just sellise tõlgendamise võimalusel nagu kirjeldasin. . ...., aga proovi järgi ja anna teada !pimeloom kirjutas:......ikka ei usu, et kirjutan avalduse a´la astun KÜ juhatuse liikme kohalt tagasi, lasen avaldusel allkirja tõendada ja viin selle ülalmainitud registrisse ning register teeb selle avalduse alusel kande.
mis on kü üldkoosolekule mõjuv põhjus, et juhatuse liige saaks enda vabal tahtel tagasi astuda?
kas on õige, et uldkoosolek saab eirata põhjendust "isiklikel põhjustel"? kas on tingimata vaja põhjendada, kui see on isiklik soov?
enamus inimesi on ühistus passiivsed ja arvamusel, et neil on õigus mitte lasta minema, et mitte ise vastutada.
kas on õige, et uldkoosolek saab eirata põhjendust "isiklikel põhjustel"? kas on tingimata vaja põhjendada, kui see on isiklik soov?
enamus inimesi on ühistus passiivsed ja arvamusel, et neil on õigus mitte lasta minema, et mitte ise vastutada.
No juhatus valitakse teatud ajaks. Kui see saab läbi, siis on sul õigus mitte nõustuda olema juhatuses. Enne on tagasiastumine keeruline ja sõltub üldkoosoleku otsusest. Ja ega siis ka kui nn kohustlik aeg läbi, pole just kerge sellest ametist priiks saada. Kui tahad, et keegi udu asju untsu ei keeraks, siis tuleb sageli ise jätkata.
Ei tea küll, kui kaugel on seadusemuudatus, mis tahab keelata juhatuse liikmel n.-ö mitut ametiaega juhatuses olemast, kuid arvan, et seeei hakka toimima. Vastasel korral lähevad meil hingusele mitmed ühistud või mängitakse nad kätte haldusfirmadele.
Ei tea küll, kui kaugel on seadusemuudatus, mis tahab keelata juhatuse liikmel n.-ö mitut ametiaega juhatuses olemast, kuid arvan, et seeei hakka toimima. Vastasel korral lähevad meil hingusele mitmed ühistud või mängitakse nad kätte haldusfirmadele.
Ühinen siin absoluutselt Sirtsu kirjutatuga. Ühistu põhikirjas peab olema kirjas kauaks juhatus valitakse. Kui see periood on läbi, siis ei saa keegi sundida kedagi juhatusse kandideerima ja seega valituks osutuma.
Aga jah, kas alati on kõige õigem see tagasiastumine või juhatusest lahkumine. Eks meil kõigil on olnud selliseid aegu, kui mõtled - nüüd on kõik, ei päevagi kauem. Panen ameti maha ja asi ants. Aga see aeg läheb üle ja siis on jälle kergem. Minul oli oma esimesel juhatuses oleku perioodil päris mitu sellist momenti, et tahtsin ameti nurka visata. Vandusin endale, et teiseks perioodiks ei kandideeri ma mingil juhul. Üldkoosolekulgi teatasin rahvale, et minu aeg on nüüd otsas. Aga..... siin ma nüüd olen, endiselt või siis uuesti ametis. Ja just eelkõige sellepärast, et kellelegi ei olnud jätta alustatut. Ja nii ükskõik mul ka ei ole mis mu kodumajas toimub.
Aga jah, kas alati on kõige õigem see tagasiastumine või juhatusest lahkumine. Eks meil kõigil on olnud selliseid aegu, kui mõtled - nüüd on kõik, ei päevagi kauem. Panen ameti maha ja asi ants. Aga see aeg läheb üle ja siis on jälle kergem. Minul oli oma esimesel juhatuses oleku perioodil päris mitu sellist momenti, et tahtsin ameti nurka visata. Vandusin endale, et teiseks perioodiks ei kandideeri ma mingil juhul. Üldkoosolekulgi teatasin rahvale, et minu aeg on nüüd otsas. Aga..... siin ma nüüd olen, endiselt või siis uuesti ametis. Ja just eelkõige sellepärast, et kellelegi ei olnud jätta alustatut. Ja nii ükskõik mul ka ei ole mis mu kodumajas toimub.
Küll on majadega raske . Meil sama jama . Teil lastakse veel midagi teha , meil aga on juhatus ainult süüdistamiseks ja sõimamaiseks . Juhatusel ei lasta midagi otsustada ja kui üldkoosolekul saab räägitud , siis kindlasti tuleb mõnel elanikul soov vastupidist tegema hakkata.Näiteks praegu pürgikastidega! Üldkoosolekul otsustati paigaldada prügikastid maja parkla . Pärast seda koosolekut hakkas üks maja pool järsku tõmblema , et nemad ei luba akna alla prügikaste panna jne. kuigi prügikastid ei asu neil seal akna all . Küsimus , mis tuleks teha juhatusel ?
Vihjata üldkoosoleku otsusele ja seletada, et neid asju otssutatakse üldkooslolekul, kus enamushäältega võetakse vastu otsuseid. Vinguvad enamasti need, kes koosolekul ei käi ja siis midagi ei tea. Ega siin on hea soovitada, reaalselt on teinekord võimatu nüldse koosllekut pidada, sest kisub laadaks. Kedagi ei huvita, et sina oled koosoleku ette valmistanud, selleks vaeva näinud ja aega raisanud. Peab olema tohutult kannatust.
Kui aga juhatusest on vaja välja astuda enne kui see periood läbi on, mis siis?pimeloom kirjutas:Ühinen siin absoluutselt Sirtsu kirjutatuga. Ühistu põhikirjas peab olema kirjas kauaks juhatus valitakse. Kui see periood on läbi, siis ei saa keegi sundida kedagi juhatusse kandideerima ja seega valituks osutuma. .
Töölepingut, töövõtulepingut saab ennetähtaegselt lõpetada, miks siis käsunduslepinguga nii palju probleeme on?
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Kas teil on olemas enamuse otsus? Kui jah, siis teised ei viriseriinaree kirjutas:. Juhatusel ei lasta midagi otsustada ja kui üldkoosolekul saab räägitud , siis kindlasti tuleb mõnel elanikul soov vastupidist tegema hakkata.Näiteks praegu pürgikastidega! Üldkoosolekul otsustati paigaldada prügikastid maja parkla . Pärast seda koosolekut hakkas üks maja pool järsku tõmblema , et nemad ei luba akna alla prügikaste panna jne. kuigi prügikastid ei asu neil seal akna all . Küsimus , mis tuleks teha juhatusel ?
Kui enamus ei ole otsusega rahul, siis tuleb üldkoosolek kokku ja otsustab.
Minu meelest organisatoorset poolt ei pea üldkoosolek üldse otsustama. Tema asi on rahavoogusid paika panna ja see on ka kõik. _Milleks siis see juhatus üldse vajalik on.
Viimati muutis Valge, 22 Jaan 2008 20:51, muudetud 1 kord kokku.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Nõus valgega. Aga eks igas majas ole inimesi, kes tahaksid just kõike peensusteni otsustada, vaid vastutada ei soovita kui nihu läheb.
Juhatus on valitav organ. Juhatuse liikme valib üldkoosolek ja vabastada saab samuti üldkoosolek. Ei KÜS ega MTÜS sisalda juhatuse liikme tagasiastumise korda. Ja käsundusleping ei puutu üldse asjasse, esiteks lepingut juhatuse liikmega ei pea olema, vaid võib olla. Teiseks kõigi juhatuse liikmetega lepingut vaevalt, et sõlmitud on.Valge kirjutas:
Kui aga juhatusest on vaja välja astuda enne kui see periood läbi on, mis siis?
Töölepingut, töövõtulepingut saab ennetähtaegselt lõpetada, miks siis käsunduslepinguga nii palju probleeme on?
Ja minu mäletamist mööda oleme seda teemat siin varem pikalt vaielnud.
Tere,
üldkoosolek otsustas valida mind juhatuse liikmeks. Selle kohta sai tehtud protokoll. Protokolli alusel sai ära käidud notaris. Notar omakorda andis dokumendid registrisse üle...Kuna Protokoll oli vormistatud valesti, siis selgus et kandeavalduse alusel ei saa teha registrisse taotlenud kannet...Seega mina (ehk uus juhatus) pole registris kirjas..Ikka on vana juhatus seal...
Probleem aga selles, et mina pean juhatusest tagasiastuma kuna sain ametikõrgenduse (sellega kaasa ka lisakohustusi jms) ning suur osa oma ajast viibin kommandeeringudesm mille tõttu ei saa ma täita KÜ juhatuse liikme ülesandeid korralikult ning operatiivselt.
Kuidas ma peaksin antud olukorras käituma (registris minu nimi puudu, seal on endised juh.liikmed) ..Üldkoosoleku otsus aga on olemas....Kuna mina pean igal juhul nüüd KÜ informeerima oma tagasiastumist, siis mida peaks veel tegema?
üldkoosolek otsustas valida mind juhatuse liikmeks. Selle kohta sai tehtud protokoll. Protokolli alusel sai ära käidud notaris. Notar omakorda andis dokumendid registrisse üle...Kuna Protokoll oli vormistatud valesti, siis selgus et kandeavalduse alusel ei saa teha registrisse taotlenud kannet...Seega mina (ehk uus juhatus) pole registris kirjas..Ikka on vana juhatus seal...
Probleem aga selles, et mina pean juhatusest tagasiastuma kuna sain ametikõrgenduse (sellega kaasa ka lisakohustusi jms) ning suur osa oma ajast viibin kommandeeringudesm mille tõttu ei saa ma täita KÜ juhatuse liikme ülesandeid korralikult ning operatiivselt.
Kuidas ma peaksin antud olukorras käituma (registris minu nimi puudu, seal on endised juh.liikmed) ..Üldkoosoleku otsus aga on olemas....Kuna mina pean igal juhul nüüd KÜ informeerima oma tagasiastumist, siis mida peaks veel tegema?
Hmm, kandeavaldus tuleb teha uuesti.Notarisse on vaja minna vaid uuel juhatuse liikmel. Aga kusagil oli vist kirjas, et kuni sind pole kantud juhatuse liikmena registrisse, võid sellest veel loobuda. Peab ütlema,,et lihtsam on enne loobuda, kui hiljem tagasi astuda.
Juhatuse liikmed valib üldkoosolek. Kui üldkoosolek oli kokku kutsutud ja toimus seaduslikult, siis üldkoosoleku otsus on kehtiv. Sõltumata registrikandest. Ja registrikanne jäi tegemata ju vaid valesti vormistatud protokolli tõttu.
Igal juhul, nimetage seda loobumiseks või tagasi astumiseks, tuleb kokku kutsuda uus üldkoosolek, kes siis vabastab juhatuse liikme ametist ja valib uue juhatuse liikme.
Igal juhul, nimetage seda loobumiseks või tagasi astumiseks, tuleb kokku kutsuda uus üldkoosolek, kes siis vabastab juhatuse liikme ametist ja valib uue juhatuse liikme.
LIhtsalt hea inimene
Tänan Sirts!
kandeavaldus tuleb teha uuesti jah..Aga juba siis teised juhatuse nime/de/ga.. Huvitav, kus saaks selle kohto infot juurde (Aga kusagil oli vist kirjas, et kuni sind pole kantud juhatuse liikmena registrisse, võid sellest veel loobuda).
Ja veel küsimus...kas on mingi template(näidis) kuidas seda avalduse tuleks teha?
kandeavaldus tuleb teha uuesti jah..Aga juba siis teised juhatuse nime/de/ga.. Huvitav, kus saaks selle kohto infot juurde (Aga kusagil oli vist kirjas, et kuni sind pole kantud juhatuse liikmena registrisse, võid sellest veel loobuda).
Ja veel küsimus...kas on mingi template(näidis) kuidas seda avalduse tuleks teha?
Küsige täpsemalt EKYLi juristidelt. Ehk nad pole veel päris suvepuhkusele läinud. Vaata www.ekyl.ee
-
- Üüriline
Üldkoosolek võib ju valida sind, aga kuni sind pole B-kaardil, pole sind olemaski. Sa ei saa ju minna panka tehinguid tegema protokoll näpus.
Nii palju kui mina mäletan on registrikande tegemiseks lisaks avaldusele vaja üldkoosoleku protokolli koos registreerimislehe ja volikirjadega. Seega ei saa te ilma uue üldkoosolekuta kusagilt võtta neid teisi juhatuse liikmete nimesi. Juhatuse liikmed valib ikka üldkoosolek.vitalip kirjutas: kandeavaldus tuleb teha uuesti jah..Aga juba siis teised juhatuse nime/de/ga..
Juhatuse liikmeks olek ja pangas tehingute tegemine on kaks eri asja. Kõigil juhatuse liikmetel ei pea ega pruugigi olla pangas tehingute tegemise õigust, ole sa B-kaardil või mitte.Tarairaraa kirjutas:Üldkoosolek võib ju valida sind, aga kuni sind pole B-kaardil, pole sind olemaski. Sa ei saa ju minna panka tehinguid tegema protokoll näpus.