Juhatuse liikme tagasiastumine

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
Valge
Linnapea
Linnapea
Re: Juhatuse liikme tagasiastumine

Postitus Postitas Valge » 17 Aug 2008 20:00

Pole midagi uut, Pimeloom on alati terava keelega olnud :)

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 17 Aug 2008 21:00

sirts kirjutas:Jälle mudamaadlus, Pimeloom!
Jäägu sinule sinu arvamus.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 18 Aug 2008 13:56

No teeme vaherahu.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 18 Aug 2008 18:25

sirts kirjutas:No teeme vaherahu.
No teeme, kuigi ma´p teadnudki, et sõda oli.

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 19 Aug 2008 22:57

Ja näiteks üldkoosoleku, mis on kvoorumi puudumisel ära jäänud, protokollile kirjutavad alla vaid juhatuse liikmed. Juhatajat ja protokollijat sellel koosolekul ei valita.
Siin ma tahaksin nats vastu vaielda. Kui tuleb kohtu vaidlus , siis mille alusel oli tehtud teil kordus koosolek. Aluseks on kvoorumi puudumisel esimene koosolek. Tõestus materjaliks ongi protokoll Seega esimesed koosoleku päevakava punktid on alati juhataja ja protokollija valimine. Seda punkti peate täitma.Ja siis teisi päevakava küsimusi arutatakse. Koosoleku protokolli esimene osa alati täidetakse korrektselt. Ja üldkoosoleku protokolli alati allkirjastavad juhatuse liikmed igal juhul ja protokollija..Iga koosoleku kohta tehakse protokoll. Hea veel kui alati panete ka info tahvlile.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 20 Aug 2008 00:42

Sassis on sul need asjad, leammj. Üldkoosoleku protokollile kirjutavad alla koosoleku juhataja ja protokollija. JUhatuse koosoleku protokollile kirjutavad alla kõik juhatuse liikmed.
Kogu ülejäänud jutust ei saanud ma aga mõhkugi aru.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 20 Aug 2008 07:42

jälle üks segane leammj tekst.
Kas point oli selles, et üldkoosoleku protokolli peab koostama ka juhul, kui kvoorumit kokku ei saadud? Et igasugusele protokollile tuleb allkirjad võtta, sest need on kohuts tõendusdokumentideks?
ilmselt see oligi sõnumiks.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 20 Aug 2008 08:33

leammj-iga on raske jah. Aga noh, püüame ikka veidi vastu vaielda. Esiteks kvoorumi puudumise tõttu ära jäänud üldkoosoleku koha pealt. Milleks valida mitte toimuval üldkoosolekul juhatajat ja protokollijat? Ma ei tea ja mul ei ole õnneks ka kogemust kohtuga, aga pangale kõlbas kvoorumi puudumisel ära jäänud üldkoosoleku protokoll sellisena küll, et sinna kirjutasid alla juhatuse liikmed. Ja protokolli sisu oli selline:

Korteriühistu XX üldkoosolek toimus vastavalt juhatuse poolt väljastatud teatele. Koosolekul osales 40 ühistu liiget või nende poolt volitatud isikut.

Koosoleku osavõtjate nimekirja põhjal ei ole koosolekul olemas otsustusvõimelist kvoorumit. Kohalolijad volitavad juhatust kutsuma kokku korduskoosoleku 22. mail 2006 algusega kell 19:00 Paldiski XX ruumides.

Teiseks leammj, aga mis saab siis killu kirjeldatud juhtumi puhul, kui üldkoosolekule ei tule ühtegi ühistu liiget? Keda siis juhatajaks ja protokollijaks valida?

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 20 Aug 2008 10:46

Kas kohalolijad peavad volitama juhatust koku kutsuma korduskoosoleku?Miks nii? Korduskoosolek sama päevakorraga lihtsalt kutsutakse kokku ja kõik. Võimalik, et korduskoosoleku aeg tehakse teatavaks sama koosoleku teatega. Ja kas siis toimub see nädalaste vahedega või 15 minuti pärast, on endiselt täiesti vaieldav.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 20 Aug 2008 14:54

Korduvkoosoleku protokolli märgitakse, et see on korduv ja eelmisel koosoleku kohta protokolli ei ole vaja koostada.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 20 Aug 2008 16:18

sirts kirjutas:Kas kohalolijad peavad volitama juhatust koku kutsuma korduskoosoleku?Miks nii? Korduskoosolek sama päevakorraga lihtsalt kutsutakse kokku ja kõik. Võimalik, et korduskoosoleku aeg tehakse teatavaks sama koosoleku teatega. Ja kas siis toimub see nädalaste vahedega või 15 minuti pärast, on endiselt täiesti vaieldav.
Ma tõepoolest ei mäleta, kust ma sellise tekstiga näidise leidsin. Aga Hansapank laenu andmiseks igatahes nõudis meilt kvoorumi puudumisel ära jäänud koosoleku kohta protokolli. Siin siis ka vastus Valgele, miks protokolli vaja oli.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 20 Aug 2008 17:10

Mina olen koostanud korduskoosoleku protokolli ja märkinud ära ka põhjuse, miks põhikoosolek ära jäi ja lisanud sinna juurde nende inimeste allkirjadega lehe, kes kohale tulid, kuid ei moodustanud otsustusvõimelist kvoorumit.
Aga kusagil siin portaalis peaks olema ka näide, kuidas protokollida ärajäänud koosolekut ja siis lisada sellele korduskoosoleku protokoll. Tähtis on, et kusagil oleks näha, millal ja millise päevakorraga koosolek välja kuulutati, et siis konstateerida, et kvoorumit polnud ja koosolekut ei toimunud ning et korduskoosolek oleks sama päevakorraga.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 20 Aug 2008 21:41

Mina olen ärajäänud koosoleku registreerimislehele lihtsalt kirjutanud, et kvoorumi puudumisel koosolek jäi ära ja allkiri. Aga päevakava koos lühikese küsimuste seletustega olen enne pandnud igasse postkasti. Ja koosoleku kuulutusele olen kohe kirjutanud, et kvoorumi puudumise puhul korduskoosolek on nädala pärast (kuupäevaga muidugi)

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 20 Aug 2008 22:49

Minul on igatahes mõistus otsas ja ma, ausõna, ei taha enam mitte kellelegi midagi tõestada.
Otsustasin koostada kõigile korteriomanikele kirja selle kohta, et juhatuse volituste aeg on lõppenud ja alates 01.10 ei tegele KÜ-ga enam mitte keegi. Ühesõnaga jäävad ära arvete tasumised teenusepakkujatele ja arvete esitamised korteriomanikele. Las siis ise otsustavad, mis edasi saab. Võlgade tekkimine tekitab igatahes kaose, see on kindel.
Kui siin mõni väidab, et volituste lõppemise järel juhatus enam millegi eest ei vastuta, siis elame-näeme. Aga kui nüüd keegi mind kohtusse kaebab või veel midagi hullemat juhtub, siis õigustan ennast siinsete nõuandjate väidetega, et juhatus ei vastuta enam millegi eest.
Tahaks loota, et need ütlejad nüüd oma sõnu ei söö.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 21 Aug 2008 08:32

Kuidas saavad sinu volitused jätkuda, kui ettenähtud aeg on ümber.
Soovitan sul kirjalikult teavitada ka äriregistrit.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 21 Aug 2008 20:01

killu kirjutas:Küsimus siis selline: KÜ juhatuse liige oli valitud 2 aastaks. Nüüdseks on läinud sellest peaaegu 1 aasta aega üle, sest üldkoosolek ei ole nõus olnud teda vabastama. Kas sel juhul saab (ainuke) juhatuse liige lasta end registris juhatuse liikme kohalt kustutada? Ja kas sel juhul jääb ühistu ilma ühegi juhatuse liikmeta? On selline asi mõeldav?
Selleks, et end mõtetu kirjavahetusega mitte vaevata, oleks tulnud üldkoosolekul juhatuse liikmeks valimisest konkreetselt keelduda ja lasta üldkoosolekul uus juhatuse liige valida. Üldkoosolek ei saa kedagi vägisi kohale panna või vabastamata jätta.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 21 Aug 2008 21:01

ega vabastada pole ju kedagi, sest volituste aeg läbi

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 21 Aug 2008 22:29

Kui kedrata aega tagasi, siis oli küsimus ka selles, et üldkoosolek ei tulnud kokku, seega ei saadudki kedagi valida.

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 21 Aug 2008 22:39

Eks siis näis, millega asi lõppeb. Endalgi huvitav teada :)

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 21 Aug 2008 23:39

Pole hullu, mul on see kohe varsti ees. Hea kui õnnestub nii, et valitakse uus juhatus. Muidu tuleb samasugust kadalippu mööda käia, mis sinagi siin, killu

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 22 Aug 2008 10:21

Ega sa ainuke ole , kus juhatuse aeg on läbi.Mida siin seda vestlust pidada. Kui oled edasi juhatuses , keegi pole sind maha hääletanud. Oled edasi ja vastutad oma tegevuse eest. Kui sa ei taha olla juhatuses , mida siin seda sellist vestlust pidada. Kui ei soovi olla . teed vastava avalduse ja esitad selle koosolekule. Teavitad sellest koosolekut.
Teed vastava päevakava .Paned koosoleku fakti ette , et järgmisest kuust ei tegele keegi Seletatd , et andmeid sa ei kogu ja ei esitada raamatupidajale . Pead tegutsema konkreetselt. '
Mida teha siis kui sa lahkud sellest majast, linnast. Või siis kui juhatuse liige lahkub sellest ilmast.Siis leitkase ka kohe lahendus.Ma usun , et ka siin on sama juhus. Kui ei tule järgmine kuu arveid , küll siis leitakse ka kohe lahendus. Keegi vägisi kinni hoida ei saa.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 22 Aug 2008 13:09

Noh, nii armas ju, kui ei tule arveid?!

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 22 Aug 2008 13:14

leammj kirjutas:Kui oled edasi juhatuses , keegi pole sind maha hääletanud. Oled edasi ja vastutad oma tegevuse eest. .
Kuidas saab vastutada volitusteta korteriomanik olematu juhatuse tegevuste eest?
Hääletada pole siin midagi, kui põhikirjas toodud volituste aeg on läbi, siis tühistuvad volitused juriidilises mõttes automaatselt.
Meie majas juhatust ei ole ja endised liikmed tegutsevad volitusteta, mina olen paha ja annan nende järgmise otsuse kohtusse. Seadusi ei kehtestata selleks, et neid rikkuda.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 22 Aug 2008 20:37

Tubli, Valge, hoian sulle pöialt.
Mina ka ei saa aru siin nendest foorumlastest, kes kirjutavad juhatuse liikmete vabastamisest ja maha hääletamisest. Üldkoosolek saab vabastada või maha hääletada juhatuse ennetähtaegselt. Kui juhatuse tähtaeg on läbi tuleb valida uus juhatus. Vabastada või maha hääletada ei ole kedagi.

leammj-ile soovitaks enne kirjutamist teemaga tutvuda. Algusest peale.

LIhtsalt hea inimene :P

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 23 Aug 2008 19:38

Lugupeetud Pimeloom , mida ma siis valesti kirjutasin. Juhatus valitakse vastavalt põhikirjas ettenähtud ajaks. . Juhatus ei ole oma iähtaega pikendanud.Siis on ta tegutsev juhatus.B-kaardis ei märgita tema volituste aega

Vasta