Juhatuse liikme tagasiastumine

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:
Re: Juhatuse liikme tagasiastumine

Postitus Postitas sirts » 08 Aug 2008 08:21

Ma sain aru, et Killu tahab just juhtimisest lahti saada.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 08 Aug 2008 09:20

pimeloom kirjutas:
Valge kirjutas:kui killu endale asjaajamise selgeks teeb, siis saab ta ise juhtimise üle võtta :)
Kestvad ovatsioonid. Kõik tõusevad püsti.
Tore, et sa nii suuremeelne oled, et kohe pusti tõused, karju huraaa ka :)
Vaata, et lolliks ei lähe

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 08 Aug 2008 10:35

Valge kirjutas: Vaata, et lolliks ei lähe
Pole enam kuhugi minna. Ükski terve mõistusega inimene omal vabal tahtel KÜ juhatuse esimees ei ole.
Vabandan erandite ees.

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 08 Aug 2008 13:24

Killu, ma ei saa aru kuidas said ühistut juhtida, kui sa ÜK protokolli ei oska vormistada? Kui su volituste tähtaeg läbi on, siis ei ole sa enam juhatuse liige nagu siin ka varem on korduvalt välja toodud. ÜK ei saa sind nö edasi juhatuse liikmeks jätta või sinu tahte vastaselt juhatusse valida vms. Sinu probleemile on suht lihtne ja mõistlik lahendus:
1. Teed kõikidele ühistu liikmetele selgitava kirja koos ÜK kutsega, milles ütled, et juhatuse volituste tähtaeg on läbi ja uut juhatust missiganes asjaoludel pole valitud ja palud kõiki inimesi x ajal üldkoosolekule uue juhatuse valimiseks. Päevakorras võiks sul olla vaid üks punkt - juhatuse liikmete valimine. ....ja enne tee selgeks kuidas ÜK-d korrektselt korraldada: kutse, tähtajad, pävakord, otsustamine jne.
2. Samas kirjas annad teada, et sinu valduses on ühistu dokumendid, mille üldkoosolekule üle annad. Reaalselt ÜK-l annad need üle mõnele selleks määratud isikule muidugi - loogiline, et uuele juhatuse liikmele.
3. Sinu kohustused on täidetud. Saad tõestada, et oled teinud oma parima, et ühistu asjaajamist mitte laokile jätta ja ongi kõik.

Kui nüüd uut juhatust ei valita, siis see on juba ÜK probleem. Sinu probleem on see kaudselt, kuivõrd sa ei ole osanud inimestele selgeks teha kuidas asjad peavad toimima.

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 08 Aug 2008 18:37

k24 - saan sinu jutust aru, aga saa palun minu jutust ka aru. Kui üldkoosolekule ei tule mitte ühtegi KÜ liiget, siis tee mulle palun selgeks, mismoodi ma koosolekut läbi viin ja seda protokollin? Kui mitte keegi ei ole nõus uueks juhatuse liikmeks asuma, siis, sorry, kellele ma need dokumendid üle annan?
Kas sa kujutad siis antud olukorras asja nii ette, et annan kõik KÜ dokumendid suvalise korteriomaniku kätte, ütlen talle ja teatan kõigile kirjalikult, et mina enam juhatuse liige olla ei taha ja - ongi kõik? Aga kes siis vastutab kõige selle eest, mis edasi juhtuma hakkab? Mina ju!!! Kui register ei võta mind juhatuse liikme staatusest maha, siis ma ju olen ikkagi juhatuse liige edasi ja vastutan ka kõige toimuva või mittetoimuva eest.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 08 Aug 2008 18:57

Hea killu. Ma olen sulle kaks korda siin seletanud, mismoodi sa peaksid üldkoosoleku protokolli vormistama. Vahet ei ole kas koosolekule tuleb 0 või 7 liiget, tähtis on see, kas kvoorum koosoleku läbiviimiseks on olemas või mitte. Aga paistab, et minu nõuanded sulle ei sobi. Eks siis pead ise oma tõde otsima.

LIhtsalt hea inimene :P

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 08 Aug 2008 21:11

Põhikirjast oleneb, kui suur on kvoorum. OK, ei tule esimesele koosolekule kedagi, protokollidki, et ei tulnud või et õigemini tulid sina üksi. Kutsud kokku korduskoosoleku ja siis oleneb põhikirjast, kui palju selle järgi peab kvoormit olema. Enamasti on põhikirjas nii, et korduskoosolek on otsustusvõimeline, olenemata selles osalenud inimeste arvust. Kui korduskoosolekul oled ainult sina, siis sina otsustadki ja fikseerid üldkoosoleku otsusena ühistu likvideerimise. Ühistu paberid annad arhiivi või hoiad kodus kastis, mõne nurga ikka leiad. Arhiiviseaduses on kirjas, milliseid dokumente, kuidas ja kui kaua peab säilitama. Üldjuhul polnud neid KÜ puhul palju. Kui aeg kukub, võid dokumendid hävitada. Alalisele säilitamisele kuuluvaid dokumente on vähe ja need võid anda siis arhiivi.
Mu mõistus praegu ei võta, mida peaksid tegema pangaarvega. Kui sa pole enam juhatuse liige ja kedagi teist ka pole, siis mis sellest rahast saab. Seda võid ehk pangast küsida. Või teab keegi, mida seadus sel puhul ütleb.
Ehk siis, killu, sul tuleb teha nii,et paberid on korras. Üldkoosoleku otsust võib kolme kuu jooksul vaidlustada. Vaevalt, et seda keegi teie majast tegema hakkab. Ja oledki ametist prii.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 08 Aug 2008 21:31

Niipalju kui mina mäletan, ei ela killu selles majas. Seega ei pruugi ta ühistu liige olla ja seetõttu ka üldkoosolekul hääletada ei saa.

LIhtsalt hea inimene :P

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 08 Aug 2008 23:36

No nii. Pimeloom püüdis selgeks teha, et ma ei saa asjast aru. Põhikiri ütleb, et esimesel üldkoosolekul peab olema üle poole KÜ liikmetest, korduv üldkoosolek on otsustusvõimeline kui on kohal ja hääletamas vähemalt kaks ühistu liiget. Seega ma ei saa üksinda üldkoosoleku otsust langetada!!! Oskad nüüd äkki välja pakkuda, kust ma leian selle teise inimese, kes julgeb oma nime kirja panna kui kõik on üksmeelselt otsustanud, et milleski ei osale, millegi poolt ei hääleta ja millelegi alla ei kirjuta???

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 09 Aug 2008 07:12

killu kirjutas:No nii. Pimeloom püüdis selgeks teha, et ma ei saa asjast aru. Põhikiri ütleb, et esimesel üldkoosolekul peab olema üle poole KÜ liikmetest, korduv üldkoosolek on otsustusvõimeline kui on kohal ja hääletamas vähemalt kaks ühistu liiget. Seega ma ei saa üksinda üldkoosoleku otsust langetada!!! Oskad nüüd äkki välja pakkuda, kust ma leian selle teise inimese, kes julgeb oma nime kirja panna kui kõik on üksmeelselt otsustanud, et milleski ei osale, millegi poolt ei hääleta ja millelegi alla ei kirjuta???
Killu, vägisi jääb mulje, et sa ei taha asjast aru saada. Jutt käis ju ühistu lõpetamisest üldkoosoleku võimetuse tõttu (Loe enda postitust Esmasp Aug 04, 2008 3:17 pm), mitte üldkoosoleku otsusega.
Minule jäi mulje, vabanda kui valesti aru sain, et sina, kui ühistu juhatus, esitasid registrile avalduse ühistu lõpetamiseks. Ja register tahtis sinult üldkoosoleku protokolli koos registreerimislehega, mis on ju loomulik. Mina selgitasin sulle, et ka kvoorumi puudumisel ära jäänud üdkoosoleku kohta tuleb teha protokoll (vaata minu postitust Kolmap Aug 06, 2008 8:08 pm). Ja ma olen siiani arvamusel, et kui sa viid registrisse koos ühistu lõpetamise avaldusega ka üldkoosoleku ja kordusüldkoosoleku, mis on kvoorumi puudumisel ära jäänud, protokollid, siis eriti veel juhul, kui koosolekutel osalejate arv on 0 (või siis 1, kui sa oled selle ühistu liige, ehk siis korteriomanik selles ühistus), peaks see ju üldkoosoleku võmetust registrile piisavalt tõendama.
Ma olen päris kindel, et register oma määruses ei tahtnud sinult üdkoosoleku otsust selle kohta, et üldkoosolek võimetu on.

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 09 Aug 2008 11:42

Kulla Pimeloom, kui sa endiselt väidad, et asi on nii lihtne, miks siis keegi juhatuse kohustustest siiani vabaks pole saanud või ühistut lihtsalt lõpetanud? Minule jäi mulje sellest pikast foorumist, et mitte keegi pole siiani üldkoosoleku võimetusega ja juhatuse otsusega sellest "jamast" pääsenud. Miks siis? Sest register leiab sada põhjust, miks üks või teine asjaolu ei vasta seadusele.
Need üldkoosoleku protokollid ei vastanud ka väidetavalt nõuetele, kuna seal ei olnud osalejate allkirju. Ja minu allkirjast ei piisanud. Tähendab, et sellised protokollid ei loe midagi. Ja juhatus ei omavat õigust ilma üldkoosoleku otsuseta ise asja otsustada.
Ma ei ole nii rumal kui sa võibolla arvad. Ma lihtsalt ei suuda enam koostada ühtegi registrile sobivat dokumenti, mis neile sobiks.
Võibolla olen lihtsalt sattunud hoopis rumala kohtuniku abiga kokku :(

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 09 Aug 2008 21:13

See, et su nimi registrist kirjas ei tee sind veel juhatuse liikmeks. Registritoiming iseenesest ei oma õiguslikku tagajärge, kuna seaduse kohaselt on sinu juhatuse liikme volitused lõppenud. ÜK ja juhatuse viga/hoolimatus vms on see, et registris valed andmed. Kui praegu arveid-lepinguid allkirjastad, siis arvesta, et ÜK ei ole sind selleks volitanud.

Selle maja elanikud ei saa´olla nii rumalad nagu kirjutad. Kuidas ja kes nende rahadega tegeleb, arveid maksab ja koostab, tehnosüsteeme hooldab jne. Kui sina seda teed, siis lõpeta see (ise)tegevus ja küll siis elanikud end liigutama hakkavad. Ühistu lõpetamine (ja veel endise juhatuse liikme poolt) on "elus" maja korral ikka niipalju rumal tegu, et ei oskagi kohe midagi kosta.
Viimati muutis k24, 10 Aug 2008 12:44, muudetud 1 kord kokku.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 10 Aug 2008 01:32

Kas sa k24 tahad öelda, et kui juhatuse niiöelda ametiaeg on lõppenud, ning tagasi valitakse sama juhatus, siis peab sellest teavitama registrit? Sain su jutust aru, et nimi registris ei tee veel juhatuse liikmeks? Minule hakkab asi nüüd veelgi segasemaks minema. Kui üldkoosolek otsutab valida tagasi juhatuse samas koosseisus, kas siis igakord peab saatma selle otsuse registrisse?

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 10 Aug 2008 09:18

EGA SUVISEL AJAL ON RASKE PIDADA KOOSOLEKUT.EGA SINNA TÕESTI EI TULE KOKKU KVOORUMIT.TEE SEE KOOSOLEK AUGUSTI TEISEL POOLEL. KUI SUL EI KÄI RAHVAS KOOSOLEKUL. MA SOOVITAN KÄI KORTERID LÄBI JA VESTLE NENDEGA. MUIDUGI OLENEB KUI PALJU MAJAS ON KORTEREID. PANE PÄEVAKAVA VÄLJA. PANE MIDAGI SELLIST SOOLAST KIRJA. USU KÕIK ON KOHAL. PANE , ET TEEME MIDAGI SUUREMAHULIST TÖÖD PANGALAENUGA. EI TEA JU SU MAJA OLUKORDA. JUHATUSEST VÄLJA ARVATAV ISIK PEAB KINDLASTI ISE SELLEKS ANDMA NÕUSOLEKU. OLEN SELLEGA JUBA KOKKUPUUTUNUD. VÕI SIIS PANNA KIRJA , ET JUHATUSE LIIKMEGA .... EI OLE VÕIMALIK KONTAKTEERUDA, EI OSALE PIKEMAT AEGA JUHATUSE KOOSOLEKUTEL. KONTAKT ANDMED MUUTUNUD. .MEIL OLI ÜKS JUHATUSE LIIGE , KES KOLIS ÄRA JA MEIL PUUDUSID TA ANDMED.VIISIME TA NII VÄLJA KUIDAS SIIN KIRJUTASIN.KÕIK TOIMIS.KUI KÜ ON EKÜL LIIGE , SIIS VÕID SINNA KUTSUDA NENDE ESINDAJA. AITAVAD KOOSOLEKU LÄBIVIIMISEL.AITAVD SELLE KOOSOLEKU PROTOKOLLI ÕIETI VORMISTADA SOOVIN SULLE EDU KILLU

Lisas Heino: Läbivalt suurte tähtedega kirjutamine on keelatud. Palun muuda ära.

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 10 Aug 2008 12:56

sirts kirjutas:Kas sa k24 tahad öelda, et kui juhatuse niiöelda ametiaeg on lõppenud, ning tagasi valitakse sama juhatus, siis peab sellest teavitama registrit? ...
Ei, sest register näitab antud juhul korrektset seisu.
Killu juhatuse liikme volituste tähtaeg aeg lõppes (vt Killu postitust Esmasp Juul 21, 2008 7:23 pm) ja ÜK teda tagasi ei valinud. ÜK otsustas teda juhatuse liikme kohustustest mitte vabastada. Kuna Killu volituste tähtaeg oli lõppenud, siis ei saa ÜK sellist otsust teha ja see otsus on tühine. Killu ei pea sellist ostust täitma. Kui Killu mind ei usu võib tahab seda ka ÜK-le tõestada, et see asi nii on, siis kõikse lihtsam on pööruda kohtu poole nõudega tuvastada nimetatud otsuse tühistus.

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 10 Aug 2008 13:21

No seal puhta segased asjad.Kuidas sellest aru saada.Koosolek teda ei valinud uueks ajaks ja ka ei vabastanud,Kui ei vabastanud siis ta on ikkagi juhatuse liige.Kuidas on kirjas üldkoosoleku protokollis. Seal peab olema kirjas hääletus.Või on umbmäärane.
(Nagu ühes KÜ-s .Koosolekust võttis osa xxx osalejat Ja hiljem on igalpool nii kirjas otsustati. Mitme häälega poolt või vastu Seda kirjas ei olnud. Üldiselt mitte midagi ütlev koosolek, Ja ka muude küsimuste all otsustati- mida ,Mitme häälega Teadmata..Mis puudus päevakavas. Ja juhatus sellele nagu ei pööranud tähelepanu.Nad ei saanud sisust aru.Kuid mõned kort.om.lugesid , et juhatus hoiab kõrvale kohustustest,Nüüd asi kohtus.Seega protokoll tuleb teha korrektne)
Soovitaksin killul teha uus koosolek ja panna konkreetsed päevaküsimused kirja ja panna hääletused ka , kes poolt ja kes vastu.
Kui jääb vana juhatus paika viiakse registrisse ainult KÜ protokoll. Aga umbmäärast protokolli reg. vastu ei võtta.

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 10 Aug 2008 14:24

leammj kirjutas:No seal puhta segased asjad.Kuidas sellest aru saada.Koosolek teda ei valinud uueks ajaks ja ka ei vabastanud,Kui ei vabastanud siis ta on ikkagi juhatuse liige.......
Juhatuse liikme volitused kehtivad niikaua, kui põhikirjas sätestatud, kuid max 5 aastat. Kuna Killu oli (eelduste kohaselt vastavalt põhikirjale) 2 aastat juhatuse liige ja see tähtaeg läbi sai, siis on tema juhatuse liikme volitused LÕPPENUD. Mis siin keerulist on ? See, et ÜK uut juhatust ei valinud on juba peamiselt ÜK probleem.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 10 Aug 2008 16:05

Eks see ole nii lihtne ikka teoreetiliselt. Praktikas on siin palju agasid.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 10 Aug 2008 21:44

Mis on need praktilised agad mis juhatuse liikme ühistu juhatusega eluks ajaks seovad. Kuninga tiitel on eluaegne ja pärandatav ajast aega, juhatuse liige on tähtajaliselt valitav ametikoht ja sunniviisiliselt ei saa sellele kohale kedagi valida.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 11 Aug 2008 07:56

Sain siis Harju Maakohtu Registriosakonnast ka vastuse
Nad teavitasid meie juhatust, et juhatuse liikme volitused on lõppenud vastavalt põhikirjale ja viitasid MTÜ`§28 lg 1 ja §10, §80 lg 1
See on ka kogu vastus. Ma olen 100% kindel, et sellega see kõik ka lõppeb ning kui uut juhatust ei valita, siis nede nimed figureerivad äriregistris edasi ja see tähendab äriühingute silmis volitust. Jamade eest vastutavad ilmselgelt omanikud.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 11 Aug 2008 22:22

Ehk siis saavad nii-öelda üleaja teenijad võtta endiselt pangast raha jne? Väga lustiline siis.
Tähelepanelik, need ongi need praktilised agad, et mis juhtub siis, kui enam midagi ei juhtu. Kui elanikud ärkavad, võib olla juba palju jamasid tekkinud. Pane oma kujutlusvõime mängu. Õnnega oled koos, kui sa ei ela selles majas. Olen siin ühe eelkõnelejaga nõus, et toimiva ühistu lõpetamine oleks äärmine lollus.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 11 Aug 2008 23:30

Toimib mitte ühistu vaid juhatus, ei maksa neid kahte segamini ajada.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 11 Aug 2008 23:42

Jutt käib ikka kogu ühistu toimimisest. Kui ühistul puudub juhatus või haldur või tegevjuht, siis ei toimi ka ühistu. Kui sa tähelepanelik, tahad veel sõnademängu, siis ühistul võib olla ka juhatus, kes enda meelest toimetab ja mässab, aga ühistu ikka ei toimi, või vähemalt nii nagu peaks.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 16 Aug 2008 20:09

killu kirjutas:Kulla Pimeloom, kui sa endiselt väidad, et asi on nii lihtne, miks siis keegi juhatuse kohustustest siiani vabaks pole saanud või ühistut lihtsalt lõpetanud?
Killu. Nii palju kui mina siit foorumist mäletan, ei ole keegi enne sind siin ka arutanud teemal, et ühistu tegevus lõpetada üldkoosoleku võimetuse tõttu. Ja päris kindlasti on meie hulgas neid, kes on juhatuse liikmest priiks saanud. Ja paljud meist on valitud juhatuse liikmeks korduvalt, mitte ei ole juhatuse liikmed lihtsalt üle aja.
...üldkoosoleku võimetusega ja juhatuse otsusega sellest "jamast" pääsenud. Miks siis? Sest register leiab sada põhjust, miks üks või teine asjaolu ei vasta seadusele.
Juhatus ei otsusta ühistu lõetamist, samuti ei otsusta juhatus, kas üldkoosolek on võimetu või mitte. Sellest on siin palju kordi korratud, aga sina ilmselt ikka ei taipa. Lausa kosutavalt huvitav oleks lugeda seda registrimäärust, mis sulle saadeti.
Need üldkoosoleku protokollid ei vastanud ka väidetavalt nõuetele, kuna seal ei olnud osalejate allkirju
Mina olen püüdnud sulle korduvalt selgitada, et üldkoosoleku protokollil EI pea olema osalejate allkirju. Protokollile kirjutavad alla üldkoosoleku juhataja ja protokollija. Protokollile võivad (ja pank näiteks ka nõuab) alla kirjutada ka kõik juhatuse liikmed. Üldkoosolekul osalejad kirjutavad alla registreerimislehele, mis on protokolli lisa. Ja näiteks üldkoosoleku, mis on kvoorumi puudumisel ära jäänud, protokollile kirjutavad alla vaid juhatuse liikmed. Juhatajat ja protokollijat sellel koosolekul ei valita.
Ja juhatus ei omavat õigust ilma üldkoosoleku otsuseta ise asja otsustada
Mida otsustada? Ühistu lõpetamist? Aga kus see kirjas on või millal mina olen väitnud, et see juhatuse pädevuses on?
Ma ei ole nii rumal kui sa võibolla arvad.... Võibolla olen lihtsalt sattunud hoopis rumala kohtuniku abiga kokku
Rumal või mitte, aga raske on aru saada mida sa taibanud oled. Ilmselgelt ikka vähe. Olen sulle enne soovitanud ja soovitan veel: pöördu juristi poole. Sellest vaidlusest siin kasu ei ole.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 17 Aug 2008 11:14

Jälle mudamaadlus, Pimeloom!

Vasta