kust leida oma ühistu põhikirja?

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
liriel
Üüriline
Üüriline
Kontakt:
kust leida oma ühistu põhikirja?

Postitus Postitas liriel » 18 Juul 2006 14:44

Poolenisti vastu tahtmist valiti mind korteriühistu juhatuse esimeheks, kui eelmine juhatus tagasi astus (ei olnud paremat võtta, pole kellelgi seadustest ega raamatupidamisest erilisi teadmisi). Nüüd üritan ma ennast täpsemalt kurssi viia nii korteriühistuid puudutava seadusandlusega kui ka selle konkreetse korteriühistuga täpsemalt.

Minu jaoks on selgusetu, et kui eelmine juhatus ei andnud mulle üle korteriühistu põhikirja, siis kust ma seda üldse leida võiksin? Sealsete paberite hulgas oli korteriühistu põhikirja projekt - üks näide, mis oli läbikriipsutatud ja kommenteeritud jne, aga mida ma ei tahaks päris õigeks põhikirjaks pidada. Kas põhikiri peaks kuskil ametiasutuses olemas olema ja seda oleks võimalik sealt kätte saada või kui eelmine juhatus mulle ei andnud, siis praktiliselt tasub üldkoosolek kokku kutsuda ja uus põhikiri koostada?

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Juul 2006 15:05

Kaua teie ühistu juba toiminud on? Äkki olekski õige aeg põhikirja muuta, sest seadustes on juba tehtud teatud parandusi ja ka ühistute juhtimine toimib paremate teadmiste alustel. Siin portaalis on failihaldus kus saad vajalikud materjalid juhtimise koordineerimiseks.
Põhikiri on aga Äriregistris olemas. Seal sab kohapeal toimikuga tutvuda- teenus on tasuta ja koopiaid saab ka tellida - teenus on tasuline

Failihaldus: http://www.korteriyhistuabi.com/ky/modu ... =Downloads

elly
Liige
Liige

Postitus Postitas elly » 26 Juul 2006 12:00

põhikirja saab aalati leida Äriregistrist, veebilt https://info.eer.ee/ari/ariweb_package.avaleht sisestate sinna ühistu nime või registrikood, kui teada. Sealt saab ka 25 kr eest ka põhikirja laadida.

Vasta