Seoses juhatuse vahetusega?
Moderaator:Heino
Tere Kõigile.
Meil plaanis ka oma pisikeses 20 korteriga ühistus mugavdunud juhatus välja vahetada.
Millised dokumendid(lepingud,projektid, plaanid,protokollid, arved ...) peab vana juhatus üle andma? Võimalik,et kuskil on kõik kenasti kirjas aga ma ei leidnud. Kuidas ja kus lepitakse dokumentatsiooni ja kohustuste üleandmine- vastuvõtmine kokku? Kui pika aja jooksul see toiming ok peaks olema?
Tänud kõigile asjalikele vastajatele.
Meil plaanis ka oma pisikeses 20 korteriga ühistus mugavdunud juhatus välja vahetada.
Millised dokumendid(lepingud,projektid, plaanid,protokollid, arved ...) peab vana juhatus üle andma? Võimalik,et kuskil on kõik kenasti kirjas aga ma ei leidnud. Kuidas ja kus lepitakse dokumentatsiooni ja kohustuste üleandmine- vastuvõtmine kokku? Kui pika aja jooksul see toiming ok peaks olema?
Tänud kõigile asjalikele vastajatele.
Re: Seoses juhatuse vahetusega?
Lihtne
Kogu KÜd puudutav dokumentasioon tuleb üle anda.
Korraldate revisjoni (sellega seonduv dokumentsioon) ja teete üleandmise ja vastuvõtmise akti, kus on kirjas kõik dokumentasioon, (lepingutest kuni kirjavahetuseni välja) väikevahendid ehk varad, laenud, saldo, võlad...jne
Kogu toiming saab ca 2 nädalaga tehtud.
Kogu KÜd puudutav dokumentasioon tuleb üle anda.
Korraldate revisjoni (sellega seonduv dokumentsioon) ja teete üleandmise ja vastuvõtmise akti, kus on kirjas kõik dokumentasioon, (lepingutest kuni kirjavahetuseni välja) väikevahendid ehk varad, laenud, saldo, võlad...jne
Kogu toiming saab ca 2 nädalaga tehtud.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Tänud vastamast. Tore ,et lihtne . Minu jaoks tegemist uue tööga, pole varem ühistu tegemistega seestpoolt suurt kokku puutunud. Millele kindlasti tähelepanu pöörata, millised dokumendid kindlasti peavad ühistul olema ja mida kindlasti kohe küsida?.
Kas vana ja mugandunud juhatus on nõus asju üle andma? Kõigepealt peab ikka olema üldkoosoleku otsus, et valitakse uus juhatus. Siis valitakse ja alles siis hakatakse asju üle andma. Ega te taha lihtsalt jõuga paleepööret korraldada?
Kas teil majas on revisjonikomisjon? Nemad on ellu kutsutud revideerima ehk siis nendel peab olema iteada iga aasta kohta, millised dokumendid on koostatud ja ka allkirjastatud.unistaja kirjutas:Millele kindlasti tähelepanu pöörata, millised dokumendid kindlasti peavad ühistul olema ja mida kindlasti kohe küsida?.
Põhikiri
Kodukord
Koosoleku reglement
Revisjoni läbiviimise reglement
Raamatupidamise reglement
Kontoplaan
Korteriomandi ümberprojekteerimise kord
Veemõõdikute taatlemise kord (veemõõdikute seis korterite kaupa)
Võlglastega tegelemise kord
Eelarve
Majandusaasta aruanne
Kinnistu ja hoone pass
Käsundusleping
Tööleping
Töövõtuleping (olulisemad punktid)
Ametijuhend
kirjavahetus (kogu kirjavahetus)
Majandusaasta hetkesis /raha pangas, laenud, võlad...jne)
Kõik protokollid (üldkoosoleku ja ka juhatuse)
Loodan, et üldkoosolek on teid ikka juhatusse hälletanud
Tänan. Juba asjalikum info unistavale algajale.
Viimasest lootusest ma aru ei saanud.
Viimasest lootusest ma aru ei saanud.
No see on seesama, et kas teid on ikka juhatusse valitud üldkoosoleku poolt?
No, tublid poisid!
Meil 48 korterit ja ka ei leia inimesi, kes oleks nõus juhatuses olema. Nii väga tahaks aasta pärast taanduda. Miskipärast arvatakse, et juhatuses olemine on auasi, minu jaoks on see tasuta töö majahoidja tööst alates (joomatsükli ajal) kuni suurfirmadega suhtlemiseni. Õnneks on meil haldusfirma ...., aga osa on juhatuses ikka selle pärast, et au asi kohale tulla ja kuulata, mida räägitakse.
Meil 48 korterit ja ka ei leia inimesi, kes oleks nõus juhatuses olema. Nii väga tahaks aasta pärast taanduda. Miskipärast arvatakse, et juhatuses olemine on auasi, minu jaoks on see tasuta töö majahoidja tööst alates (joomatsükli ajal) kuni suurfirmadega suhtlemiseni. Õnneks on meil haldusfirma ...., aga osa on juhatuses ikka selle pärast, et au asi kohale tulla ja kuulata, mida räägitakse.
Kas üldkoosolek on teid siis juhatusse hääletanud ehk valinud?unistaja kirjutas:Viimasest lootusest ma aru ei saanud.
Julgen teha siinkohal väikese meeldetuletusel
Küsimus - kes on KÜs kõige kõvem otsustaja?
Ühistu üldkoosolek on kõrgeim juhtorgan
Küsimus - kas korteriühistu esimehel on suurem vastutus kui juhatuse liikmetel?
KÜ juhatuse esimees on JUHATUSE liige ja omab samasugust vastutust, õigusi ja kohustusi nagu kõik teised juhatuse liikmed. Vaid üks asi eristab juhatuse esimeest teistest juhatuse liikmetest - ta juhib juhatuse tegevust
Juhatus on kollegiaalne organ, kes ühistu tegevust puudutavates küsimustes võtab vastu otsuseid häälteenamusega. Kui juhatuse esimees keeldub juhatuse liikmele selgituste andmisest või dokumentide näitamisest ja probleemi lahendamise huvides võetakse ülaltoodud aluseid järgides vastu otsus, siis on see kohustuslik kõikidele juhatuse liikmetele, ka esimehele.
Õhtust.
jah nüüd olen juhatuses ja homme seisab ees dokumentatsiooni vastuvõtmine. Loodan,et kõik sujub kuigi vana juhatus on püüdnud üleandmist venitada ja konkreetsetest kokkulepetest mitte rääkida.
Kellel veel häid näpunäiteid, kasulikke nõuandeis tänud ette.
jah nüüd olen juhatuses ja homme seisab ees dokumentatsiooni vastuvõtmine. Loodan,et kõik sujub kuigi vana juhatus on püüdnud üleandmist venitada ja konkreetsetest kokkulepetest mitte rääkida.
Kellel veel häid näpunäiteid, kasulikke nõuandeis tänud ette.
-
- Üüriline
Mina ka uus juhatuse liige. Ei tea isegi, millele nüüd olen alla kirjutanud:). Kas mitte ei alga kõik notariaalsest lepingust, millega uus juhatuse liige nö ametisse kinnitatakse?
Kogu ühistu elukorraldus on kirjas erinevates dokumentidest - alustades seadustest ja lõpetades põhikirjaga. Kui on soov ja vajadus seal kirjas olevaid õigusi ja kohustusi täpsustada, siis on mõistlik seda teha juhatuse liikme lepingus.
Juhatus kinnitatakse ikka üldkoosoleku otsusega ja mingit notariaalset lepingut pole. Ilmselt peate siin notariaalse lepingu all silmas registriandmete uuendamist, kuid sedagi saab tänapäeval teha ID-kaardiga ja notarit külastamata.
Juhatus kinnitatakse ikka üldkoosoleku otsusega ja mingit notariaalset lepingut pole. Ilmselt peate siin notariaalse lepingu all silmas registriandmete uuendamist, kuid sedagi saab tänapäeval teha ID-kaardiga ja notarit külastamata.
www.korteriyhistu.net - muuda ühistu tegevus läbipaistvaks! Alusta juba täna, tasuta.
-
- Üüriline
Jah, aitäh. Vabandan juriidilise ebatäpsus pärast, pidasin silmas just registriandmete uuendamist. Aga kuidas seda kõige paremini teha saab?
Kõige lihtsamini saab seda teha, nagu juba Rain märkis, elektrooniliselt. Dokumendid peab digiallkirjaga kinnitama ja edastama kohturegistrisse. Siit saad selle kohta piisavalt infot http://www.just.ee/registridUusyhistuliige kirjutas:Jah, aitäh. Vabandan juriidilise ebatäpsus pärast, pidasin silmas just registriandmete uuendamist. Aga kuidas seda kõige paremini teha saab?
Kui selline moodus ei sobi, siis tuleb allkirjad kinnitada notari või KOV sekretäri juures ja dokumendid viia registrisse.
-
- Üüriline
Kaevasin selle vana teema uuesti üles, et teile teada anda järgmist: meie linnasekretäri sõnul on alates 8.juunist muudetud seadust ja nemad, st KOV sekretärid, enam allkirju tõestada ei saa.
LIhtsalt hea inimene