Juhatuse palkadest

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Valge
Linnapea
Linnapea
Re: Juhatuse palkadest

Postitus Postitas Valge » 16 Nov 2007 22:24

majaka, kuidas sa mõõtsid (konkreetsed mõõdikud/ühikud) tookord oma töötulemust? Mille järgi sa said aru, et see on kvaliteetselt ja kõiki osapooli rahuldavalt tehtud?

Kuigi jah, ega tollel ajal ei peetud kvaliteedist eriti lugu ja töötulemuste mõõtmine oli arusaamatu tegevus.

Kas sa maja haldamisel püstitad aasta eesmärgi?
rikete ennetamine
energiasääst
kulutuste kokkuhoid
..jne
Kas sa võrdled eelmisi perioode tulevaste perioodidega?
Kui sa seda ei tee, siis pole mõtet mõõtmisest rohkem kirjutada.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Postitus Postitas ergon » 16 Nov 2007 23:21

Vabandust, tegin vist liiga. Sain sinu kirjast valesti aru. Majanduskavas on vist sul need kulud eraldi ridadena aga arve peale paned halduskuluna kokku. Kas ma sain sinust õigesti aru? Miks sa selliselt ka arvele ei kirjuta? Soovid ka suurespoes 500 kroonist arvet saades näha seda ühe reana "ostud"?

Juhul kui keegi sinu majas vaielda viitsiks, siis tarbijakaitse õpetaks mida ja kuidas arvele panna. Sa ei saa öelda, et halduskulu on hoolduskulu....

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 17 Nov 2007 18:58

Meil on väike maja ja kõik tööd peale koristuse teen mina. Suuremad remondid väljaarvatud muidugi. Isegi kostnapühkimist olen teinud. Oli küll leping korstnapühkijatega. Aga kui ta esimest korda tuli oma asjdega, kus hari oli umbes 5m nöörijupi otsas ja tal polnud aimugi, mis lõõr kuhu korterisse läheb, pidin nende teenetest loobuma. Ja kui meil on 120 lööri, mida ta poole tunniga narrib ja iga lööri eest peab veel kuskil 50kr ligi maksma, saate vist minust aru. Kõikide lõõride aadressid tegin hiljem kindlaks. Ja tuli veel välja, et köökide ventilatsiooni lõõre polnud korstnapühkijad elu jooksul puhastanud, sest osadele luukidele olid veel ehituse ajal küttetorud ette pandud. Ja tuli veel välja, et mõnes korteris oli küll ventilatsiooni ava, aga neil polnud õhuga ühendust.
Nii et peale oma palga polegi midagi jagada. Ainult materjali ostud.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 17 Nov 2007 19:59

Valgele.
Tollal ma panin tööle seadmed, mida teised ei suutnud. Isegi sellised, mida tootja tehas ei suutnud töökõlblikuks teha.
Kahjuks, kui ma direktori heakskiidul 20a vana mootori kerede töötlemise liini oma meestega 2nädalaga ehitasin ümber uue seeria kerede töötlemiseks, andsin sellega direktorile põhjuse süüdistada tarka peainseneri ebakompetentsuses, sest ta ei uskunud selle võimalikkusse. neid näiteid ma võin tuua palju.
Ja kui mulle sealne interrinne hakkas käima närvidele ja hakkasin sealt ära minema, siis mu otsene ülemus pakkus mulle enda palgast 2 korda kõrgemat palka.
Kas Teile Teie tarkuse juures on seda pakutud?

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur

Postitus Postitas ergon » 17 Nov 2007 20:45

Kahjuks ei oleks tol ajal ja ei ole ka praegu nii väikse palga eest tööd tegema. Kahjuks ma ei saa aru kuidas see teemasse puutub?
Kindlasti hr. majaka on teil väga head tehnilised teadmised, süsteemne mõtlemine ja olete kindlasti väga hea spetsialist, kuid kuidas see puutub selle postituse teemasse? Kas ma saan õigesti aru, et olete oma ühistu majahooldaja aga me arutleme siis KÜ juhatuse palkadest ja kohustustest.

PS. meie ühistus töötavad laitmatult järgmised süteemid: ventilatsioon, tarbevesi, kanalisatsioon, elektripaigaldis, keskküte, fonolukk, jne.
Selle eelduseks on optimaalse sagedusega hooldus, mille ostame sisse vasta ala spetsialistidelt. Enda aeg eelpool loetletud tööde tegemiseks on liida kallis.

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur

Postitus Postitas ergon » 17 Nov 2007 20:46

Kahjuks ei oleks tol ajal ja ei ole ka praegu nii väikse palga eest tööd tegema. Kahjuks ma ei saa aru kuidas see teemasse puutub?
Kindlasti hr. majaka on teil väga head tehnilised teadmised, süsteemne mõtlemine ja olete kindlasti väga hea spetsialist, kuid kuidas see puutub selle postituse teemasse? Kas ma saan Õigesti aru, et olete oma ühistu majahooldaja aga me arutleme siis KÜ juhatuse palkadest ja kohustustest.

PS. meie ühistus töötavad laitmatult järgmised süteemid: ventilatsioon, tarbevesi, kanalisatsioon, elektripaigaldis, keskküte, fonolukk, jne.
Selle eelduseks on optimaalse sagedusega hooldus, mille ostame sisse vasta ala spetsialistidelt. Enda aeg eelpool loetletud tööde tegemiseks on liiga kallis.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 17 Nov 2007 23:18

See mis on võimalik 110 korteriga majas pole reaalne 18 korteriga majas, kui ülalloetud teenuseid sisse osta on enamus peresid maksuvõimetud. Sama kehtib ka juhatuse töö kohta, mis hõlmab tõesti ameteid kojamehest kuni juhatuse esimeheni ja tore kui majas on selliseid inimesi kes on nõus sellega tegelema sageli aitähh eest.
Mis puutub tasustamisse, siis kahjuks pole juhatuse liikme koht eriti sobilik ei teenimiseks ega karjääri tegemiseks.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Nov 2007 06:17

majaka, kahju et sa mu küsimusele ei vastanud. Sinu postitustest saan ma enda joks tõlgendada, et sa ei tea mida tähendab eesmärk ja selle mõõtmine.

Tähelepanelikuga nõus, KÜ juhatuses olemine ei ole karjääri ega raske raha teenimise võimalus. See on pigem omanikukohustus

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur

Postitus Postitas ergon » 18 Nov 2007 11:36

Selge on see, et tasuta lõunaid ei ole. Mitte kunagi ja mitte kellelegi. Ei ole ka pidanud juhatuses olemist karjääri tegemiseks ja rahateenimisest on see veel kaugemal. Omaniku kohustusest jääb see ka kaugele, kuna olen ju vaid ühe korteri omanik ja ülejäänud 74 ei kuulu mulle (kahjuks :-) ).

KÜ juhatuse liikemete näol on tegemist isikutega, kel on suurem vastutus- ja kohusetunne, hea üldistamise- ja erinevate asjade seostamise võime. Mis kõige peamine - need inimesed soovivad teha midagi ÄRA. Mitte endale vaid kõikidele maja elanikele, kuid paljud ei saa sellest lihtsalt aru.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Nov 2007 12:42

ergon kirjutas:KÜ juhatuse liikemete näol on tegemist isikutega, kel on suurem vastutus- ja kohusetunne, hea üldistamise- ja erinevate asjade seostamise võime. Mis kõige peamine - need inimesed soovivad teha midagi ÄRA. Mitte endale vaid kõikidele maja elanikele, kuid paljud ei saa sellest lihtsalt aru.
Seda mina nimetangi omaniku kohustuseks ja kohustetundeks. Paraku on juhatuse liikmed need, kes kogu seda suht mittehuvitunud massi juhtima peavad. Kui aga juhatusse satuvad isikud, kes aravavad, et nemad "poovad ja lasevad", siis nad eksivad rängalt.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Nov 2007 12:43

ergon kirjutas:KÜ juhatuse liikemete näol on tegemist isikutega, kel on suurem vastutus- ja kohusetunne, hea üldistamise- ja erinevate asjade seostamise võime. Mis kõige peamine - need inimesed soovivad teha midagi ÄRA. Mitte endale vaid kõikidele maja elanikele, kuid paljud ei saa sellest lihtsalt aru.
Seda mina nimetangi omaniku kohustuseks ja kohustetundeks. Paraku on juhatuse liikmed need, kes kogu seda suht mittehuvitunud massi juhtima peavad. Kui aga juhatusse satuvad isikud, kes aravavad, et nemad "poovad ja lasevad", siis nad eksivad rängalt.

tähelepanelik
Revident
Revident

Postitus Postitas tähelepanelik » 18 Nov 2007 13:29

Ühevõrra ohtlikud on nii liialt aktiivsed kui ka liiga passiivsed juhatuse liikmed, tahe midagi ära teha peab ühtima ka korteriomanike soovide ja võimalustega.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 18 Nov 2007 15:17

Valge,Sinule vastamiseks pean jälle teemast kõrvale kalduma. Eesmärk: maja korda teha. Selleks on vahetatud maja katus, veepüstikud, koridori aknad ja uksed, keldri aknad, põrandaalune kanalisatsioon, elektrijuhtmestik, soojustatud otsaseinad, renoveeritud sokkel, mindud üle gaasiküttele, kontrollitud ja vahetatud maja gaasiseadmed. Ja nagu räägivad elanikud, maja pilt on sattunud oktoobri 2007 venekeelsesse "Таллинский вестник"
Sama on tehtud 2 aastaga kõrvalmajas, v.a gaasiküte.
Majad on 32 korteriga ja palk alates suvest 1700kr.
Kui soovite, võin tuua kütte kulud kr/m2 aastate lõikes.
Hooldus on vajalik ainult gaasikateldele.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Nov 2007 17:18

majaka, sa ei kaldu jälle teemat kõrvale. Tuletan meelde, teemaks on juhatuse palk. Palka aga makstakse tehtud töö tulemuste eest, mis on mõõdetavad. :D
Kirjutan veelkord , et eesmärk on alati mõõdetav, mitte nagu nõuka ajal ehk loosung.
Kuidas sa mõõdad, kas loetletud tööd on tehtud kvaliteetselt ja millist mõõdetavat kasu sa majale/omanikele sellest said?
Katus sai korda ja siis..... kas see pikemas või lühemas perspektiivis ka kokkuhoidu teenib ja millist? Mõõdad sa seda? Kuidas sa seda teed?
Kas sul on maja renoveerimiseks tervik kontseptsioon, mõtlen mõõdetavat?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 18 Nov 2007 17:35

Mul ei ole mingit kahtlust, et Valge eriala või kutsumus on metroloogia.

LIhtsalt hea inimene :P

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Nov 2007 18:12

kaugel sellest :)
Kuid ma pean tunnista, et ma ei tee tegevusi ilma, et nendest reaalset mõõdetvat kasu ei arvutuks. Lihtsalt ära tegemise pärast ei ole mõtet rabeleda :)

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 19 Nov 2007 10:10

No mis mõõdetavat kasu saab olla trepikodade remondist? Silmailu vaid! Järelikult polegi vaja remontida? :roll:

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 19 Nov 2007 14:04

Mis puudutab kvaliteedi mõõtmisse, on veidi imelik lugeda. Kõigepealt juhatus tööde planeerimisel tihti on sunnitud sellest järele andma. Kvaliteet on raha. Kes valib tööde teostajaks kallima pakkumise?
Nii oli meil ka katuse tegemisel. Katus oli nagu sõelapõhi. Raha vähe ja võlgnike pärast laenu ei saa. 2001a.
Praegu kõik panevad viilkatuse renoveerimisel kile alla. Meie ei pandnud ja ei kahetse. Kondensaati pole.
Mina kasutan mõistet, mis kasu on mjale.
Näiteks, võtsime gaasi eest maksmise läbi ühistu. Inimesed hakkasid 3,6kr või üle 4kr asemel maksma 2,1 kr/m3 gaasi eest.
Elektrijuhtmestik. Nulli ja maanduse lahutamisega inimesed saavad kasutada puutekaitse lüliteid jne.

emmklab
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas emmklab » 19 Nov 2007 14:39

Kui suur siis ikkagi on juhatuse esimehe palk, kompensatsioon vm hüvitis?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 19 Nov 2007 17:18

Täpselt nii suur, kui ühiskoosolek on kinnitanud.
Usun, et 4-ja korteriga majas on ta ikka kordades väiksem, kui 120-e korteriga majas. Ja on veel ühistuid, kuhu kuulub mitu suurt elumaja.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 20 Nov 2007 08:08

Ärge jah rõhuge kvaliteedile, siis saate ju mitu korda sama tööd teha.
Vastavalt sellele tuleks ka juhatusele palka maksata.
Mis puudutab võlglasi, siis see on juhatuse tegmata töö.
Eks igaüks majandab nii kuis oskab ja on iga maja eralõbu :)

Muide, ka koridori remonti saab teha nii, et võõpad seinad üle ja kõik, on see siis kvaliteetne???? No jah, mingi aeg on ju veidi ilusam kui enne

dmtry
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas dmtry » 19 Dets 2007 13:54

Tere! Kuna lugedes pealkirja jutt käib juhatuse palkadest, siis mina, kui kandidaat korteriühistu juhatuse esimehe rollile, sooviksin teada... Praegu elan viiekordses majas, kus on kokku 120 korterit. Palju ma peaksin tasu saama olles nõus sellise "töö" ettepanekuga? Peaksin siinkohas mainima, et olen erialalt jurist, ning töötan riigiametnikuna, seetõttu SUMMA EI OLE antud juhul kõige tähtsam faktor. Tähtis on kogemused, juriidiline praktika jms. Kuid iga tehtud töö väärib tasumist! Loodan, et lugejad saavad küsimusest aru! Tänud vastajatele!

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 19 Dets 2007 14:44

Kas sa saad ikka aru, millised kohustused sul selles rollis on ja millist väljundit sa annad omanikele
Ilmselt sa ka tead, millises seisus teie maja on ehk palju on vaja remondi ja hooldutöid kavandada
Siis ka seda, kui maksuvõimelised on inimesed seles majas
Sina teed analüüsitud ja pühjendatava eelarve ja üldkoosolek otsustab, palju ta sulle palka maksta kavatseb

Halduskulu on kekmiselt 2 kr 50 m2 ja seda suurema maja puhul

Vasta