KÜ esimees ja firma raamatupidaja
Moderaator:Heino
Olen ühe haljastusfirma raamatupidaja. Firma osutab koristusteenust KÜ-le, kus ma ise elan. Nüüd võib juhtuda, et ma saan selle KÜ esimeheks. Kas ma tohin edasi olla raamatupidajaks selles haljastusfirmas või pean ameti maha panema ? Leping firmaga on ju sõlmitud eelmise juhatuse ajal.
Re: KÜ esimees ja firma raamatupidaja
Kui sa oled haljastusfirmas palgaline töötaja, siis mina siin huvide konflikti ega muud sobimatut ei näe.
Koristusteenuse hind ühistule on ju lepinguga paigas, ega sina seda mõjutama ei saa enam hakata.
Koristusteenuse hind ühistule on ju lepinguga paigas, ega sina seda mõjutama ei saa enam hakata.
Kas seoses huvide ko?flikti tekkimisega on keelatud avariiremonditööde
(kuni 200EUR) tegemine KÜ juhatuse liikme osaühingul, kus on samuti konkreetne isik juhatuse liige. Ühistus võtab teostatud tööd küll vastu teine KÜ juhatuse liige, mitte tööde teostaja osaühingu juhatuse osalusega liige.
Vastuste eest ette tänades!
(kuni 200EUR) tegemine KÜ juhatuse liikme osaühingul, kus on samuti konkreetne isik juhatuse liige. Ühistus võtab teostatud tööd küll vastu teine KÜ juhatuse liige, mitte tööde teostaja osaühingu juhatuse osalusega liige.
Vastuste eest ette tänades!
Vastuvõetav ainult olukorras, kui on võetud hinnapakkumised teistelt firmadelt ning juhatuse liikme osalusega ettevõte on suutnud teha oluliselt madalama pakkumise.
Siis on võimalik revidendile ja üldkoosolekule ära põhjendada, et valiku aluseks on hinnavõit ühistu liikmete jaoks, mitte kasulik äri juhatuse liikme jaoks.
Siis on võimalik revidendile ja üldkoosolekule ära põhjendada, et valiku aluseks on hinnavõit ühistu liikmete jaoks, mitte kasulik äri juhatuse liikme jaoks.