Juhatuselt protokolli ärakirja küsimine
Moderaator:Heino
Küsisin kirjalikult k/ü juhatuselt korteriomanike üldkoosoleku protokolli ärakirja 14. päeva (MTÜseaduses sätestatud) pärast koosoleku toimumist. K/Ü juhatus ei vasta ei kirjale, ei võta ühendust, ei reageeri üldse, juhatuse liige ütleb, et ei pea andma ja ei anna.
MILLISED ON MINU SEADUSLIKUD VÕIMALIKUD TEGEVUSED, ET SAADA PROTOKOLLI ÄRAKIRI?
MILLISED ON MINU SEADUSLIKUD VÕIMALIKUD TEGEVUSED, ET SAADA PROTOKOLLI ÄRAKIRI?
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Juhatuselt protokolli ärakirja küsimine
Aga kas ei ole õige aeg juhatust vahetada?!
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Ole hea ja saada kirjalik nõue viitega KÜ põhikirjale, kus on selgelt kirjas, et sul on selline õigus. Seejärel samale kirjale (ja olemasoleva juhatuse ebapädavusele) viidates tuleb muidugi alustada kampaaniat uue juhatuse valimiseks.
Kas juhatuse koosoleku protokolle on liikmel õigus näha? Kas selle kohta on seaduses sätestatud seisukoht? Aitäh!
Ühistu liikmel ei ole õigust nõuda juhatuse koosoleku protokolli.
Kui ühistus pole sisse seatud juhatuse vastuvõtu korda või korda selle kohta, kui kiiresti ja mis vormis peab juhatus vastama liikmete küsimustele, võiks üldkoosolek sellise korra kehtestada.
Kui ühistus pole sisse seatud juhatuse vastuvõtu korda või korda selle kohta, kui kiiresti ja mis vormis peab juhatus vastama liikmete küsimustele, võiks üldkoosolek sellise korra kehtestada.
Korteriühistuseadus
§ 13. Korteriühistu otsused
(2) Korteriühistu juhatuse otsus jõustub kümnendal päeval, arvates päevast, mil see tehti teatavaks kõigile korteriühistu liikmetele põhikirjas sätestatud korras.
Ma ei näe mitte ühtegi põhjust miks peab juhatuse koosoleku protokolle ühistu liikmete eest varjama.
§ 13. Korteriühistu otsused
(2) Korteriühistu juhatuse otsus jõustub kümnendal päeval, arvates päevast, mil see tehti teatavaks kõigile korteriühistu liikmetele põhikirjas sätestatud korras.
Ma ei näe mitte ühtegi põhjust miks peab juhatuse koosoleku protokolle ühistu liikmete eest varjama.
LIhtsalt hea inimene
Anne see,et sina ja teised liikmed maksavad ja sul ei ole õigust nõuda teavet mõtle natuke laiemalt.anne47 kirjutas:Ühistu liikmel ei ole õigust nõuda juhatuse koosoleku protokolli.
Minu mälu oli ka kinni jooksnud.Leidsin põhikirjast oma küsimusele vastuse aga ühistu esimees järjekindlalt ja pikema aja jooksul väidab,et ei avalikusta ja see on tema kindel veendumus. Mis teha sellisel juhul? Revisjon ei ole taunimisväärset leidnud.
Ma ei väida ju, et pole õigust nõuda teavet.
Väidan, et pole hetkel seda küsitud seadusesätet, mis kohustaks esitama juhatuse koosoleku protokolli (nagu on olemas nõue esitada üldkoosoleku protokoll). Ma isiklikult ei näe põhjust, miks protokolle näitama ei peaks.
Ma olen ise ühistu esimees ja meie ühistus saadetakse juhatuse koosoleku protokoll kõigile juhatuse liikmetele ja revisjoni liikmetele peale koosolekut ning kui keegi liikmetest seda küsib, saadan ka talle.
Uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse eelnõus on selline punkt sees, et ühistu liikmel on õigus tutvuda kõigi ühistu dokumentidega.
Mõnele põikpäisele esimehele saab selle abil asju selgeks teha siis.
Kindlasti võiks vaadata põhikirja - juhatuse töö kohta info saamine võib olla seal lahti kirjutatud.
Ja kui ei ole, siis tõstatada teema üldkoosolekul. ÜK otsustele ju juhatuse liikmed peavad alluma?
Väidan, et pole hetkel seda küsitud seadusesätet, mis kohustaks esitama juhatuse koosoleku protokolli (nagu on olemas nõue esitada üldkoosoleku protokoll). Ma isiklikult ei näe põhjust, miks protokolle näitama ei peaks.
Ma olen ise ühistu esimees ja meie ühistus saadetakse juhatuse koosoleku protokoll kõigile juhatuse liikmetele ja revisjoni liikmetele peale koosolekut ning kui keegi liikmetest seda küsib, saadan ka talle.
Uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse eelnõus on selline punkt sees, et ühistu liikmel on õigus tutvuda kõigi ühistu dokumentidega.
Mõnele põikpäisele esimehele saab selle abil asju selgeks teha siis.
Kindlasti võiks vaadata põhikirja - juhatuse töö kohta info saamine võib olla seal lahti kirjutatud.
Ja kui ei ole, siis tõstatada teema üldkoosolekul. ÜK otsustele ju juhatuse liikmed peavad alluma?
-
- Üüriline
Sellisel juhul pole Teil ühtegi jõustunud KÜ juhatuse koosoleku otsust ning Teie ei tohi ühtegi otsuses väljatoodud tegevust ette võtta (teenuseid tellida, kulusid teha, kaupa osta, jne) kuna juba eelpool viidati (ja toodi välja ka vastav seaduse punkt), et KÜ juhatuse otsus jõustub üksnes siis kui ta on 10 päeva avalikult kätte saadav olnud.anne47 kirjutas:Ma olen ise ühistu esimees ja meie ühistus saadetakse juhatuse koosoleku protokoll kõigile juhatuse liikmetele ja revisjoni liikmetele peale koosolekut ning kui keegi liikmetest seda küsib, saadan ka talle.
Milleks võtta sõna (ja veel nii aktiivselt) asjades millistes Teie kursis ei ole?
Kas juhatuse otsuste teatavaks tegemine (mis tavaliselt käib teadete tahvlile info paneku ja meilide saatmise teel) = juhatuse koosoleku protokolli saatmisega kõigile ühistu liikmetele?
Juhatuse otsused tuleb teatavaks teha 10 päeva jooksul vastavalt põhikirjas sätestatule. Meie põhikirjas pole otsuste teatavaks tegemise viisiks protokolli paljundamine, vaid info jagamine teadete tahvlil ja nii seda ka tehakse.
Millised otsused meil siis kehtetuks muutuvad sellega, et me protokolli koopiat ei levita?
Juhatuse otsused tuleb teatavaks teha 10 päeva jooksul vastavalt põhikirjas sätestatule. Meie põhikirjas pole otsuste teatavaks tegemise viisiks protokolli paljundamine, vaid info jagamine teadete tahvlil ja nii seda ka tehakse.
Millised otsused meil siis kehtetuks muutuvad sellega, et me protokolli koopiat ei levita?