ühistuliikmed
Moderaator:Heino
-
- Üüriline
meil on mittetulundusühistu mitu liiget seal on? ja kes olema peab?
kas juhatuse esimees saab sama ajal raamatupidamist teha?
kas juhatuse esimees saab sama ajal raamatupidamist teha?
Re: ühistuliikmed
Sellele küsimusele on meil võimatu vastata.teekivioleg kirjutas:meil on mittetulundusühistu mitu liiget seal on? ja kes olema peab?
Ma küsiksin vastu: mul on lill, mitu õit tal on?
Jah, võib küll. Kas ka saab, sõltub inimesest.kas juhatuse esimees saab sama ajal raamatupidamist teha?
-
- Üüriline
ok mulle ööeldi et peab olema ühistul 3 liiget kas see on tõsi? ja mida keegi neis tegema peab?
Teekivioleg küsib nähtavasti , et kas juhatuses peab olema 3 liiget. Kuna ta esitanud siin küsimuse valesti. on vastatud ka teravmeelselt.
Juhatuse liikmete arvu määrate ise põhikirjas. see oleneb ka teie majast.Kui te usaldate oma juhatuses olevat juhatuse liiget. Paljudes ühistutes on juhatuse liige raamatupidaja.Keskmiselt on raamatupidaja tasuks võetud 25 kr. korter. Kuid alati nii see ei ole. Oleneb ikkagi maja suurusest.
Juhatuse liikmete arvu määrate ise põhikirjas. see oleneb ka teie majast.Kui te usaldate oma juhatuses olevat juhatuse liiget. Paljudes ühistutes on juhatuse liige raamatupidaja.Keskmiselt on raamatupidaja tasuks võetud 25 kr. korter. Kuid alati nii see ei ole. Oleneb ikkagi maja suurusest.
-
- Üüriline
ok mind valiti juhatuse mina olin nõus kui mina teen ise ramatupidamist ja pragune juhatus ütles et pank ei luba olla juhatus ja ramatupidaja kas see on tõsi
Keelatud on juhatuse liikmel või raamatupidajal olla samaaegselt iseenda revident. Kõik muu on lubatud.teekivioleg kirjutas:ok mind valiti juhatuse mina olin nõus kui mina teen ise ramatupidamist ja pragune juhatus ütles et pank ei luba olla juhatus ja ramatupidaja kas see on tõsi
Juhatus vastutab raamatupidamise õigsuse eest, järelikult võib juhatuse liige ise kogu raamatupidamise teha. Kontrollima peab raamatupidamist ja juhatuse tööd aga erapooletu isik.
Kõik see on kirjas mittetulundusühingute seaduses.
Pank? Mis pangal teie tegemistega pistmist? Oled B-kaardil, saad pangaga tehinguid teha, ükskõik kellena oled või töötad.
Kui sa oma esimeses küsimuses küsisid juhatuse liikmete arvu, siis vastus on see, et juhatuse liikmete arv peab olema määratud teie ühistu põhikirjaga.teekivioleg kirjutas:ok mind valiti juhatuse mina olin nõus kui mina teen ise ramatupidamist ja pragune juhatus ütles et pank ei luba olla juhatus ja ramatupidaja kas see on tõsi
Seadus ei keela juhatuse liikmel teha raamatupidamist. Seega ei saa seda ka pank keelata.
-
- Üüriline