Juhatuse esimees varastab ühistu vara

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
greytal
Üüriline
Üüriline
Juhatuse esimees varastab ühistu vara

Postitus Postitas greytal » 22 Sept 2009 11:24

Kas on kellelgi olnud kokkupuuteid KÜ esimehe või juhatuse liikmete kohta avalduse tegemisega majanduspolitseisse seoses ühistu vara ära vedamisega. Meil nimelt veab esimees vanatorustikku kuskile oma maa-platsi peale. Küsimuse peale, et see on ühistu vara ja kui need torud emexisse nt viia siis läheb see raha majale. Esimees vastab aga et viis torud metsa alla......Tuleb vist lehte lugu kirjutada.

Kasutaja avatar
Thom
Revident
Revident

Re: Juhatuse esimees varastab ühistu vara

Postitus Postitas Thom » 22 Sept 2009 12:40

Mul veel ei ole seda kogemust, aga arvatavasti tuleb. Juhatus on KÜ raha valitsedes ikka väga lohakas olnud. Katusepaigaldus läks planeeritust 20% kallimaks ja selle kohta on väga puudulikud dokumendid.
Aga eks selle lohakuse ja pahatahtlikkuse tõestamine on väga raske ülesanne. Sellepärast teen juba paar kuud eeltööd, et kõik nüansid endale selgeks teha.
Sinu case'i puhul on asi muidugi lihtsam. Ma ei tea küll, mis vanadest torudest jutt on, aga kui suur see kogukaal seal olla võib? Ma usun, et transa korraldamine EMEXisse viimiseks sööb kogu teie potentsiaalselt saadava tulu ära.
Aga sa esita ametlik kirjalik küsimus juhatusele ja las nad siis vastavad.

heiki22
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas heiki22 » 22 Sept 2009 13:10

Oleneb milline kokkulepe on tehtud torude vahetamiseks. Mis tehakse vanade torudega kas nemad utiliseerivad või ühistu probleem.kui firma kes täid teostas pidi need utiliseerima siis pole ju vahet kuhu need toimetati. Aga kui jah ühistu probleem siis tellida transport ja veo kulud ehk isegi kallimad tuleksid . sellisel juhul olkes pidanud maja rahva käest luba olema.edu

greytal
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas greytal » 22 Sept 2009 15:30

Meil renoveeritakse vee- ja kanalisatsiooni torustikku. Majas ennem oli keskküte ja esimees vedas osa vanast keskküttetorustikust minema kuskile, kuigi sellest ei ole kunagi juttu olnud. Vana vee-ja kanalisatsioonitorustik laetakse ka ehitajate poolt esimehe käru peale???? Kuigi hinnapakkumises on kirjas et vana torustik utiliseeritakse. Et siis selle koha pealt nagu on nii, et me maksame seda kõik, aga tegelikult veab lõpuks esimees minema need torud ja saab omale raha selle eest. Ma küll ei tea mis on praegu metalli kokkuostu hinnad aga nad on tõusnud. Mina näeksin sellisel juhul varianti et torud kogutakse keldris kuskile ja siis kui tulevad paremad ajad, müüakse maha ja raha siis muidugi majale. Eriti veel meie maja puhul, kus varsti on ilmselt sellise tempoga jätkudes, pankrot.

Vasta