Keldriboks
Moderaator:Heino
Olen ehitanud seaduslikult 2 kõrvutiasetsevat korterit kokku ja selle tagajärjel sain endale ka keldriboksi,mis on sama suur kui 1 korter oma pindalalt.Ehk siis ca 42m2.Kas seadus lubab mul ehitada see keldriboks eluruumiks,et seda välja rentida.Vaja oleks kanalisatsioonitrass madalamale viia ja elektrisüsteem uus paigaldada.Samas trepikojas tegi üks korteriomanik keldrisse sauna kuigi minu teada pole sellest ühistut teavitatud.
Re: Keldriboks
Huvitav! Milline seadus lubab keldrisse eluruumi ehitada ??
Kindlasti on see KÜ maja ja selleks peab olema ka üldkoosoleku otsus ja keldriruumi ehitamiseks saunaks tuleb ennekõike teha projekt kinnitustega. Ka lisaks elektriprojekt.
Kui keegi tegi endale sauna, siis on ta tehtud ebaseaduslikult ja päästeamet sulgeb selle.
Kindlasti on see KÜ maja ja selleks peab olema ka üldkoosoleku otsus ja keldriruumi ehitamiseks saunaks tuleb ennekõike teha projekt kinnitustega. Ka lisaks elektriprojekt.
Kui keegi tegi endale sauna, siis on ta tehtud ebaseaduslikult ja päästeamet sulgeb selle.
Re: Keldriboks
Tavaliselt on kelder ühisomand ja reguleeritud on selle kasutamine. Esiteks peavad olema kõik ühistu liikmed. Teiseks, pead tellima projekti ja sinna saama kõigi vajalike instantside (ühistu juhatus, kohalik omavalitsus, elamu projekteerija, tuletõrje ja päästeamet, keskkonnaamet jne) heakskiidu.