Koristaja palk kuni 500 bruto!!!
Moderaator:Heino
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Vaatasin, et 16% on vastanud koristaja palgaks küsitluses kuni 500 krooni. Huvitav oleks teada ka neilt vastanutelt, et milliste majadega on tegu ja mis töökohustused sinna kuuluvad?
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Re: Koristaja palk kuni 500 bruto!!!
Olen sellest juba varem kirjutan, kuid kordan siis siinkohal
Majas 24 korterit 996 m"
Kahe trepikoja koristamiseks läehb aega kokku ca 18 h kuus + väljas suvel ja talvel ca 8 h (talvel pool majaümbrust tehtud, teine pool tegemata, suvel pool tehtud ja pool ikka tegemata). Kokku 26 h kuus. Miinimumpalk on koos maksudega 4350 krooni kuus. Kui maksta 5000 kr kuus siis tunnitasu koos sots maksuga oleks 192,30 krooni. Ilma sots maksuta 144, 59 krooni.
Nagu ikka meie maja, et kontrolli juhatus koristaja tööd ja Helle Põldmaa saadab probleemide korral suurimasse mahühikusse (p____se).
Majas 24 korterit 996 m"
Kahe trepikoja koristamiseks läehb aega kokku ca 18 h kuus + väljas suvel ja talvel ca 8 h (talvel pool majaümbrust tehtud, teine pool tegemata, suvel pool tehtud ja pool ikka tegemata). Kokku 26 h kuus. Miinimumpalk on koos maksudega 4350 krooni kuus. Kui maksta 5000 kr kuus siis tunnitasu koos sots maksuga oleks 192,30 krooni. Ilma sots maksuta 144, 59 krooni.
Nagu ikka meie maja, et kontrolli juhatus koristaja tööd ja Helle Põldmaa saadab probleemide korral suurimasse mahühikusse (p____se).
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Mind huvitaks hoopis see, et kust leitakse neid inimesi, kes on 500 krooni eest seda tööd nõus tegema. Meil on majahoidja palk 3600 krooni ja ka otsi tikutulega, kes tahaks seda tööd teha.
LIhtsalt hea inimene
Ma ka tahaksin näha , kea tuleb sellise palgaga tööle.Iseasi, kui on väike maja ja teeb paar korda nädalas.see, et suvel.Aga sügis, talv.Soovitage .heameelega vormistaks ta tööle. muidu rüga siin nende majagoidjatega võrdselt.kuna palk on puhtalt 25 kr/h.päevas 1-1,5
.koosolekul ei taheta seda majahoidja palka kinnitada.
.koosolekul ei taheta seda majahoidja palka kinnitada.
pimeloom, kirjelda teie koristaja kohustusi ja kui palju töötunde kuus ta reaalselt töötab.
Valge, aga mis on nendest tundide lugemisest kasu? Meil oli majahoidja töötasu 2000 krooni ja kuude viisi otsisime omale majahoidjat. Tulemus null. Tõstsime palga 3600 peale ja möödunud sügisel täpselt sama lugu, ei keegi taha tulla. Suure meiepoolse palumise peale siis ühe pensionäri leidsime. Tegi tööd nagu tegi, paremini annaks alati teha. Tegin talle kevadel esimese märkuse, et sellise palga eest peaks rohkem tööd tegema - tulemus oli see, et majahoidja tõi mulle lahkumisavalduse ja oligi kõik.
Aga meil on tegemist viiekordse kuue trepikojaga majaga ja koristaja kohustused on koristada nii trepikodasid kui territooriumi.
Aga meil on tegemist viiekordse kuue trepikojaga majaga ja koristaja kohustused on koristada nii trepikodasid kui territooriumi.
LIhtsalt hea inimene
Igat tööd võib teha nii ja naa. Pohmellis peaga võib kahte meetrit muru - asfaldi äärt pühkida/nühkida pool tundi. Ja kui ikka tund maksab, siis venitaks veelgi. Sama trepikoja pesuga. Kui ma siis näitan, kuidas peaks tegema, ütleb majahoidja "te olete nagu traktor", no mida molutada, tee ära, oled vaba.
Majahoidja koht ei ole täiskoht, et miinimumpalka maksta, nagu nad küsivad. Pakuti kõrvalolevat maja juurde, ei taha, ei viitsi. Sügisel, kui lehed on koristatud ja vihma ladistab, tee tiir ümber maja, korja paberid, kui on ja kõik. Ja see talv oli majahoidjatele lausa kingitus.
Kipub olema nii, et kui ei ole joodik, on muidu topski.
Majahoidja koht ei ole täiskoht, et miinimumpalka maksta, nagu nad küsivad. Pakuti kõrvalolevat maja juurde, ei taha, ei viitsi. Sügisel, kui lehed on koristatud ja vihma ladistab, tee tiir ümber maja, korja paberid, kui on ja kõik. Ja see talv oli majahoidjatele lausa kingitus.
Kipub olema nii, et kui ei ole joodik, on muidu topski.
Veel niipalju, et see küsitlus majahoidja palkade kohta ei näita suurt midagi, sest majade suurused on erinevad. Ka on nõudmised erinevad. Mõni peab sisekoristust tegema kord nädalas, millal ja kuidas on oma asi, teisel on lepingus kaks pesukorda, jne.
Meie üritame siin saada kolme suure majaga kokkuleppele, et võtame ühe majahoidja, kes hoiab korras trepikodasid ja territooriumi, suvel niidab muru ja talvel maja eest ka lund. Selgub, et pole sellist universaalset inimest võtta. Palka pakume soliidset, kolme maja peale 6000 krooni brutto. Me ei loe tunde ega mõõda sentimeetriga, kui palju tal seda trepikoda on või mururiba, vaid nõuame, et töö oleks tehtud.
Korra oli meil üks naisterahvas, kes tahtis, et talle täpselt ette kirjutaksime, mida tahame. Ja nii ta siis täpselt niipalju ka tegi. Kirjutasime, et korra nädalas tuleb pesta trepikodasid - ta pesi trepid ära, kuid näiteks aknalaudadelt ja postkastidelt jättis tolmu pühkimata, sest seda polnud töökohustustes kirjas. Kui palusime pesta aknaid nii kaks korda aastas, siis nõudis ta lisatasu, sest seda polnud kirjas.
Kui nõudsime lume lükkamist, mis oli kirjas, siis seda ta tegi, kuid jättis liiva viskamata (selle unustasime kirja panna)jne. Muru niitmisega oli nii,et kõik kuhu niidukiga juurde pääses, sai enamvähem niidetud, kuid maja ääred jäid haljendama. Nii on nende töödega. Tehakse kriipsust kriipsuni.
Kui on tunnitasu, siis minutipealt pannakse pillid kokku.
Praegu on päris nuputamist, kuidas siis lepingut teha.
Korra oli meil üks naisterahvas, kes tahtis, et talle täpselt ette kirjutaksime, mida tahame. Ja nii ta siis täpselt niipalju ka tegi. Kirjutasime, et korra nädalas tuleb pesta trepikodasid - ta pesi trepid ära, kuid näiteks aknalaudadelt ja postkastidelt jättis tolmu pühkimata, sest seda polnud töökohustustes kirjas. Kui palusime pesta aknaid nii kaks korda aastas, siis nõudis ta lisatasu, sest seda polnud kirjas.
Kui nõudsime lume lükkamist, mis oli kirjas, siis seda ta tegi, kuid jättis liiva viskamata (selle unustasime kirja panna)jne. Muru niitmisega oli nii,et kõik kuhu niidukiga juurde pääses, sai enamvähem niidetud, kuid maja ääred jäid haljendama. Nii on nende töödega. Tehakse kriipsust kriipsuni.
Kui on tunnitasu, siis minutipealt pannakse pillid kokku.
Praegu on päris nuputamist, kuidas siis lepingut teha.
Mina loetlesin üksipulki kõik üles, nagu oleks tegu arvutiga, kellele käsud ette programmeerid. Oli meil kord majahoidja, kes käis ja vaatas kõike peremehepilguga, tegi ja parandas, kus viga nägi, paraku .... igal oma nõrkus. No sirtsu palka kaaludes on meil siis kah OK! Kolm trepikoda neli korrust + maja ümbrus suvel 1 600, talvel 2 300. Kaks pesukorda, sest ajaliselt ei ole eriti pühkimisel ja pesemisel vahet, väljanägemisel küll.
Sinu postitusest saan aru, et sa ei tea, kui mitu tundi koristaja tegelikult tööd teeb?. Huvitv majandmaimine muidugi. Ma olen kindel, et 8 h päevas ta ei korista st 21,4 kr tunnis.pimeloom kirjutas:Valge, aga mis on nendest tundide lugemisest kasu?
Proovi koristaja tasu tegelikesse tundidesse arvestada ja kui sa ise tööl käid ja plaka saad, siis arvuta enda tunnitau kõrvale ja vaata kas tulemus rahuldab sind?
NB! ma ei räägi tunnitasu kehtestamisest vaid võrdlen vastiutust, tegelikkust ja siia juurde saab tuua ka kvaliteedinäitaja.
Tundide lugemine ei ole kohustuseks, kui korterioamnikud on rahul, et koristaja asfaldi äärt pool tundi nühib, siis nad seda ka saavad.
Tekkis küsimus, kas teil on olemas koristaja ametijuhend? Ka see ei ole kohustuslik. Selles saab kirjeldad koristaja tegevusi (n; liivamine...jne) ja kui see on korra tehtud, siis saab sede ka korduvkasutada.
Loomulikult ma seda ei tea, sest ka mina käin tööl, mitte stopperiga ümber maja. Mind huvitab see, et maja ja majaümbrus oleksid puhtad. Loe mu postitust uuesti. Mis kasu oleks nendest tundide lugemisest ja tundide alusel palga määramisest. Kirjutasin ju, et selle 3600 krooniga on pea võimatu kedagi leida, väiksema palgaga seda enam. Aga ilmselt peaks palka hoopis suurendama, sest nagu doris kirjutas maksavad nemad oma majahoidjale rohkem.Valge kirjutas:Sinu postitusest saan aru, et sa ei tea, kui mitu tundi koristaja tegelikult tööd teeb?. Huvitv majandmaimine muidugi.pimeloom kirjutas:Valge, aga mis on nendest tundide lugemisest kasu?
Ma ei taha sinuga vaielda ja su postitus ma juba lugesin, ei vaja uuesti ülelugemist. Kui sa ei tea, ja ei pea vajalikuks teada, mida ja millal su koristaja teeb, siis on se vaid sinu õnn või probleem.
Loe nüüd minu postitust uuesti ja arvuta tunnihind välja, kui oled rahul, siis tuld.
Head hea koristaja leidmist
Loe nüüd minu postitust uuesti ja arvuta tunnihind välja, kui oled rahul, siis tuld.
Head hea koristaja leidmist
Ka mina olen seda meelt, et väga täpselt ei saa ja pole ka mõtet tööd reguleerida. Ega siis ka koristaja töö pole liinitöö nagu ka juhatuse liikmel. Te annate põhilised juhtnöörid ette ja nõuate, et töö oleks korrektselt tehtud. Kas ta teeb seda kaheksast viieni või hoopis õhtusel ajal, on tema oma asi. Küll aga märgite siis lepingus ära töö iseloomu, summeeritud tööaja, et koristajal ei tekiks tahtmine õhtuse aja eest lisatasu nõuda. Fikseerite lepingus, et kuna töö on tehtav päevasel ajal, siis õhtutundide eest lisatasu ei maksta, kui ta teeb seda omal riisikol. Kui te pole tööga rahul, siis otsite uue. Nii lihtne see ongi. Ka tehases ja liinitööl ei tööta inimesed vahetpidamata 8 tundi. Ikka on puhkepausid ja lõunaaeg. Seega tehakse reaalselt heal juhul tööd umbes 7 tundi päevas. Inimene pole robot. Loodetavasti ei hakata ühistutes nõudma koristajalt töötundide kirjapanekut, et tulin 5 minutit varem ja lahkusin pool tundi hiljem ja siis need 35 minutit tuleb ja nõuab sult ka tasu. Minu arust ei ole ülereguleerimine mõistlik.
sirts, tööaeg on sul ikkagi määratud olenemata millisel tunnil ta seda 24 tunnist teeb, või ma eksin?
Minutite lugemist tõesti kasu ei ole.
Töö- ja puhkeaja sedasuses on mõisted - Tööaeg on seaduse, muu õigusakti, kollektiiv- või töölepingu või poolte kokkuleppega määratud aeg, mille kestel töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid, alludes tööandja juhtimisele ja kontrollile.
Tööajanorm on seaduse, muu õigusakti, kollektiiv- või töölepinguga määratud töötundide arv mingis kalendriajavahemikus (päev, nädal, kuu või muu ajavahemik). Tööpäev on ajavahemik ööpäevas, mil töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid. Töönädal on ajavahemik nädalas, mil töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid.
Töötaja tööaja üldine riiklik norm on 8 tundi päevas ehk 40 tundi nädalas.
Tööaja summeeritud arvestuse korral lähtutakse tööaja arvestamisel tööaja üldisest riiklikust normist.
Osaline tööaeg on tööandja juures kehtestatud tööajanormist lühem tööaeg, mida rakendatakse töötaja ja tööandja kokkuleppel.
Lühendatud tööaja normist lugege ise edasi https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=1011041
Seadusi peavad ka KÜd täitma. Seega võiksite teada kui mitu tundi kuus teie koristaja koristab ja seega saate välja arvestada töötunni hinna ning kõrvutada selle töö tulemusega.
Ei ole vaja stopperiga ümber maja jooksta. Lihtne.
Minutite lugemist tõesti kasu ei ole.
Töö- ja puhkeaja sedasuses on mõisted - Tööaeg on seaduse, muu õigusakti, kollektiiv- või töölepingu või poolte kokkuleppega määratud aeg, mille kestel töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid, alludes tööandja juhtimisele ja kontrollile.
Tööajanorm on seaduse, muu õigusakti, kollektiiv- või töölepinguga määratud töötundide arv mingis kalendriajavahemikus (päev, nädal, kuu või muu ajavahemik). Tööpäev on ajavahemik ööpäevas, mil töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid. Töönädal on ajavahemik nädalas, mil töötaja on kohustatud täitma oma tööülesandeid.
Töötaja tööaja üldine riiklik norm on 8 tundi päevas ehk 40 tundi nädalas.
Tööaja summeeritud arvestuse korral lähtutakse tööaja arvestamisel tööaja üldisest riiklikust normist.
Osaline tööaeg on tööandja juures kehtestatud tööajanormist lühem tööaeg, mida rakendatakse töötaja ja tööandja kokkuleppel.
Lühendatud tööaja normist lugege ise edasi https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=1011041
Seadusi peavad ka KÜd täitma. Seega võiksite teada kui mitu tundi kuus teie koristaja koristab ja seega saate välja arvestada töötunni hinna ning kõrvutada selle töö tulemusega.
Ei ole vaja stopperiga ümber maja jooksta. Lihtne.
sirts kirjutas"...väga täpselt ei saa ja pole ka mõtet tööd reguleerida. ...nõuate, et töö oleks korrektselt tehtud..." see on suhteline. Kui mina leian, et korrektne on aknalaudadelt tolmu pühkimine ja kord kuus trepikodade uste pesemine jne. siis kui seda kirja ei pane, nad seda ka ei tee, nad ei tule selle peale, nende meelest on kõik OK! Meil firma koristaja lendas läbi trepikodade kut nõialuua seljas, isegi kühvlit ei kasutanud, kõik pühkis õhku. Ja kui ütlesid, et aknalaudadel on mustus, vaatas ta, et mis see minusse puutub.
Omapalgatud majahoidja leidis kah, et "ma vaatasin, et põrandad on puhtad, ma eile ei pesnus". Ja arvaski, et libiseb ühele pesemiskorrale. Tulebki mängu leping ja tuleb meelde tuletada, mis lepingus kirjas ja kui ikka on kaks märgkoristust, siis tuleb seda ka teha.
Mõttes olen tunnid muidugi kokku arvestanud ja ka seda, et kõik pole tõesti traktorid.
Omapalgatud majahoidja leidis kah, et "ma vaatasin, et põrandad on puhtad, ma eile ei pesnus". Ja arvaski, et libiseb ühele pesemiskorrale. Tulebki mängu leping ja tuleb meelde tuletada, mis lepingus kirjas ja kui ikka on kaks märgkoristust, siis tuleb seda ka teha.
Mõttes olen tunnid muidugi kokku arvestanud ja ka seda, et kõik pole tõesti traktorid.
Nõus - kõik on suhteline. Mõnele piisab mainimisest, mõni ei tee ka siis, kui kõik üksipulgi ette teed. Inimesed suhtuvad lepingusse kui formaalsesse paberisse. Kahjuks ikka veel. Või ei oska nad lugeda.
Aga ikkagi, ma saan aru, et tööaja nomaeg ei ole oluline ?
Põhipalka ei arvuta tunnisatule ?
Seega ei ole teada palju koristaja tööd peab kuus tegema ning pole ka teglikku, millega võrralda.
Soovitan sellel mõelda ehk kui palju te maksta ja palju te vastu saate?
dorisega olen igati nõus.
Põhipalka ei arvuta tunnisatule ?
Seega ei ole teada palju koristaja tööd peab kuus tegema ning pole ka teglikku, millega võrralda.
Soovitan sellel mõelda ehk kui palju te maksta ja palju te vastu saate?
dorisega olen igati nõus.
No praegu peame vaid omavahel läbirääkmisi mitme majaga, et jõuda selgusele, mida me tahame. Me ei saa sundida inimest tööle üle 8 tunni päevas. Tööaeg tuleb nii ehk naa fikseerida lepingus. Ma ei ole seadusandluses ehk nii kodus kui Valge, kuid hetkel me ei aja taga seaduse täpsust, vaid püüame selguse jõuda, mida koristajalt nõuame.
Päris kindlasti laseme me hinnata lepingu juriidilist õigsust tööinspektsiooni juristil. Kõike lihtsalt pole ise võimalik ette näha.
Küsimus oli niisiis selles, et kui palju maksta koristajale ja kuidas tema tööd mõõta ja hinnata. Kaldume olema seda meelt, et koristajal on kolmes suures majas ja territooriumil piisavalt tööd, et teenida välja täispalk. Kas see just 6000 krooni saab olema, polem ka veel kindel. 500 krooni võid maksta mõnele oma trepikoja elanikule, et ta selle eest korra nädalas trepikoda peseb. Rohkemat sellise palga eest oleks kindlalt palju nõuda.
Päris kindlasti laseme me hinnata lepingu juriidilist õigsust tööinspektsiooni juristil. Kõike lihtsalt pole ise võimalik ette näha.
Küsimus oli niisiis selles, et kui palju maksta koristajale ja kuidas tema tööd mõõta ja hinnata. Kaldume olema seda meelt, et koristajal on kolmes suures majas ja territooriumil piisavalt tööd, et teenida välja täispalk. Kas see just 6000 krooni saab olema, polem ka veel kindel. 500 krooni võid maksta mõnele oma trepikoja elanikule, et ta selle eest korra nädalas trepikoda peseb. Rohkemat sellise palga eest oleks kindlalt palju nõuda.
väga selge, seega saan ma aru, et kolme maja koristada, siis ühel koristajal kulub 8 töötundi ja kui ta saaks 6000 kr palka, siis tema tunnitasu oleks 35,7 krooni.
Ma tahtsin sinna jõuda, et ühe keskmise maja koristamiseks ei kulu kindlasti iga päev 8 tundi. Kui tööd ei ole anda, siis tuleks ka palka vastavalt maksta.
Näiteks kaubanduskeskustes (olenb) saavad müüjad ca 50 kr tund ja neil on tööd. Miks siis koristajat üle tasustada, kas tema kohustused ja vastutus on siis suurem?
Ma tahtsin sinna jõuda, et ühe keskmise maja koristamiseks ei kulu kindlasti iga päev 8 tundi. Kui tööd ei ole anda, siis tuleks ka palka vastavalt maksta.
Näiteks kaubanduskeskustes (olenb) saavad müüjad ca 50 kr tund ja neil on tööd. Miks siis koristajat üle tasustada, kas tema kohustused ja vastutus on siis suurem?
Nojah, aga eks nõudlus paneb kõik paika. Enamasti ei ole korralikest inimestest just pikka järjekorda, kes tahaks meile tööle tulla. Siis tuleb pakkuda n.-ö konkurentsivõimalist palka või koristada ise.
Kunagi mingi teema all ma arvasin, et Valge kutsumus või hobi on metroloogia. Seda ta eitas. Nüüd olen ma peaaegu kindel, et Valge on olnud või on temas kaduma läinud töökas normeerija.
LIhtsalt hea inimene
pimeloom, ära arva minu eest, küsi, kui sind tõesti huvitab millega mina tegelen ja mida ma tean.!
Kas sina siis peale MTÜS, KÜS ja KOS teisi seadusi ei tea ega tunnista????
Kas majandamine kasumlikul moel on sulle võõras?
Kahju, kui nii on, sest mina ei viidanud ei millelegi rohkem ega vähem, kui töö-ja puhkeseadusele ning teostaud töö kvaliteedile vastandades tasutavat palka tötajale.
Ära palun ironiseeri,kui sul ei ole midagi tarka kirjutada, see ei sobi täiskasvanud inimesele!
Kas sina siis peale MTÜS, KÜS ja KOS teisi seadusi ei tea ega tunnista????
Kas majandamine kasumlikul moel on sulle võõras?
Kahju, kui nii on, sest mina ei viidanud ei millelegi rohkem ega vähem, kui töö-ja puhkeseadusele ning teostaud töö kvaliteedile vastandades tasutavat palka tötajale.
Ära palun ironiseeri,kui sul ei ole midagi tarka kirjutada, see ei sobi täiskasvanud inimesele!
Minu arvates ei saa enne mingit palka paika panna, kui pole paberil kirjas majahoidja töökohustused: mitu korda nädalas ja millist koristust trepikodades peab tegema; kas peab igal päeval väljas olema või teatud päevadel nädalas (väiksemate ühistute korral). Kui need on paigas, saab midagi ka selgemaks. Muidugi tuleb juurde muru niitmine või siis niidetud muru koristamine vms. aga kondikava peab ikka paigas olema. Olen mitmeid kordi trepikoda pesnud ja tean täpselt, kaua selleks aega kulub ja mingid tuututamised mulle ei mõika.
sisuliselt koostada kaoristajale/majahoidjale ametijuhend.
Pimeloom, sulle sisulisem selgitus. Ssee on töölepingu lahutamatu lisa.
Pimeloom, sulle sisulisem selgitus. Ssee on töölepingu lahutamatu lisa.