Pööningu müügiga kaasnevad kohustused

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
Gisela
Üüriline
Üüriline
Pööningu müügiga kaasnevad kohustused

Postitus Postitas Gisela » 20 Nov 2007 10:19

Kü otsustas müüa pööningu viimase korruse elanikele olemasoleva korteri laienduseks.Siit küsimus milliste tööde eest tasub KÜ ja milliste tööde eest pööningu ostjad.Tasumine on müügihind täies mahus KÜ arvele.
Mina kui KÜ esindaja pakkusin välja et KÜ maksab katuse tõstmise,katuse katte pleki,katuse soojustuse,vintskappide ehituse,pööningu põranda toestuse,soojustuse eest.

Pööningu ostjad maksavad katuseakende,vintskapi akende,rõdu ehitamise eest ja muidugi siis juba sise tööd .

Kuidas lahendaksite oma majas sellise tehingu?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: Pööningu müügiga kaasnevad kohustused

Postitus Postitas Heino » 20 Nov 2007 14:08

See on küll minuarust vale. Ostajd peavad ikka oma rahadega kõik tööd ise tegema. See raha mis nad maksavad ühistu arvele on pigem kompensatsiooniks teistele korteriomanikele, et vähendatakse nende mõttelist osa. Kuidas seda summat kulutada peavad ikka otsustama korteriomanik kõik ühiselt.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Gisela
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Gisela » 20 Nov 2007 14:43

No aga katuse peab ju ühistu nii kui nii ehitama ja raha tulebki pööningu müügist .Üldkoosolek alles tuleb praegu peame ostjatega eellläbirääkimisi et mis tööd teeb ühistu ja mis neil omal kanda tuleb.Projekteerimise osas ma leidsin et on õiglane kui eelprojekti eskiisini maksab ühistu ja põhiprojekti kulud lähevad kolmeks -2 ostjat ja ühistu tasumisele.Ja ülejäänud raha eest teeme muud vajalikud tööd majas.Või olen ma midagi valesti aru saanud.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 20 Nov 2007 14:50

Oleneb, kui suure pinna müüte ja millise hinniaga. See rohkem teie sisesasi ehk ühistuliikmete kokkulepe.
NB! mitte korterioamanike vaid ühistuliikmete!

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 20 Nov 2007 15:21

Valge kirjutas: NB! mitte korterioamanike vaid ühistuliikmete!
Valge! Paranda mind kui ma eksin aga minu arust kaasomandi müüki otustab ainult omanik, mitte "ühistu liige".

Kui minu kaasomand läheb kellelegi teisele siis minul on 100% õigus otsustada mille hüvanguks saadud raha kulutatakse. Äkki ma tahan üldse seda sularahas kätte saada.
Konkreetselt meie maja puhul ongi individuaale, kes lisaks maja renoveerimisele tahavad ikkagi sulas saada ka pisikest kompensatsiooni.

Lisaks kaasomandi jagamine käib ainult läbi notari ehk tavalisele lehele võetud allkiri siinkohal ei loe.

Gisela
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Gisela » 20 Nov 2007 15:38

Lasime teha hindamisakti kus müügihind tuli 10000.-EEK 1m2 .Kuid seda hinda saab küsida ainult selle pinna eest mis on kõrgusega üle 1,60m
Kuna sellise kõrgusega pinda on väga vähe tulebki katuseharja tõsta ja teha vinskapid sest külgesi ei lubatud kõrgemaks ehitada kuna asuma Kalamajas ja meie maja on teise majaga tulemüüripidi kokku ehitatud.Muidu on pööningu bruto pind 200 m2 kuid seinaäärest on kõrgus ainult 50 cm.
Selle mõttega ju see pööning müüaksegi et uus katus jne.Seda ei saa ju ostjatelt nõuda et makske see 10000 EEk 1m2 ja siis ehitage veel oma raha eest katus peale ja tehke alles siis sisetööd .Siis tuleb pööningu ruutmeetri hinnaks 14300 EEk 1m2
Või ongi see kinnisvara poolt pakutud müügi hind nii mõeldud?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 20 Nov 2007 15:45

Nõuda saab tegelikult kõike. See on pigem kokkuleppe küsimus. Samamoodi nagu ma müün oma koreterit - turuhinnast natukene kallimalt ja kui ostjaga jõuan kokkuleppele siis ongi korter müüdud.
Mida üldse teised omanikud selle kohta on öelnud? Mis on nende arvamus asjast?

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 20 Nov 2007 16:40

Heino, tegelikkus on see, et kõik omanikud on ka ühistu liikmed, kuid üldkoosolekutel esindamas on vaid üks (see on seadusest tulenev)
Kuhu tüürin, kui mul on abikaasaga ühisvara, siis oleme me mõlemad ühistu liikmed, kuid üks meist on esindatud üldkoosolekul.

ega korterit ei saa ka müüa ilma abikaasa nõusolekuta (juhul, kui pole vara jaunemise lepingut)

Gisela
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Gisela » 20 Nov 2007 17:07

Võibolla oleks siis õigem üldse mõõta välja praegused m2 mis lähevad 1,60m alla .Teha müügileping 10000.-EEk 1m2 ja edasi juba ehtavad siis ostjad selle katuse selliselt et saavad pinda juurde või siis tuleb müügihinda tõsta 14300.-EEk kui katuse ehitab ühistu.Majas on kokku 12 korterit neist 7 korterit väljaüüritud ja ülejäänud on ka nii passiivsed et pole neist mingit nõuandjat,ainuke mure et saaks odavamalt korteris elada.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 20 Nov 2007 19:32

kas teil ikka kõikide nõusolek on olemas?
Või soovite alles neile pakkumise teha?

Gisela
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Gisela » 21 Nov 2007 08:11

Pööningu müügi põhimõtteline otsus sai üldkoosolekul vastu võetud.Kuid mul on väike arusaamatus seoses selle müügiga.Kuidas siis ikkagi on õigem.Kas see et ostjad ehitavad ise selle katuse ja müügi hinnnast saadud rahaga tehakse ülejäänud tööd majas mis vaja või siis sisaldab see müügi hind ikkagi uue katse ehitust ka?

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 21 Nov 2007 08:44

Sellist otsust ei saa teha üldkoosolek. See otsus on vaja teha kõikide omanikega ka ühisvara jagavate oamnikega. Nõusolek peab olema 100%.
Gisela kirjutas:Kuid mul on väike arusaamatus seoses selle müügiga.Kuidas siis ikkagi on õigem.Kas see et ostjad ehitavad ise selle katuse ja müügi hinnnast saadud rahaga tehakse ülejäänud tööd majas mis vaja või siis sisaldab see müügi hind ikkagi uue katse ehitust ka?
Eks kõik ole kokkuleppeline. Nii kuidas kaubale saate. Ega siis müügihind ei muutu. Kui uued omanikud teevad katuse ise, siis maja muuks remondiks saate selle võrra vähem raha.

Gisela
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Gisela » 22 Nov 2007 10:06

Kuidas see edasine protsess siis peaks kulgema.
1.Kutsuda kokku üldkoosolek eesmärgiga pööningu müük-kuidas peab see koosoleku protokoll olema sõnastatud,vormistatud?
2.Kui notarile on aeg kinni pandud siis kes peavad kohale ilmuma-Kas abikaasad koos kui ühisvara omanikud ja kas siis lapsed peavad ka kohal olema (kui on täiskasvanud lapsed ja elavad eraldi)

Linnaplaneerimise ametist on meil luba olemas ja eskiis saab ka kohe kinnitatud või peab ikkagi kinnitatud koguprojekt olema enne kui notarisse minna.Või võib ostu-müügi lepingu teha ilma projektide ja kinnitusteta kuna koos pööninguga müüme ka keldrikorrusel asuvad mitteeluruumid,et oleks üks käimine notaris.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 22 Nov 2007 17:35

otsi foorumist vastuseid, seda teemat on siin pikalt ja mitu korda kommenteeritud

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 22 Nov 2007 22:47

Gisela kirjutas:Kuidas see edasine protsess siis peaks kulgema.
tasuta soovitus sulle - kasuta pädeva juristi abi. kui ise korraldad võib kõik hästi kulgeda, aga halvimal juhul teed suure töö ära ja üks (ühest piisab) pahatahtlik omanik võib Teie hea idee ära rikkuda. Võid vaadata veel neid teemasid nt:
http://www.korteriyhistuabi.com/ky/Foru ... .html#3387
http://www.korteriyhistuabi.com/ky/Foru ... t=568.html

efkakas
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas efkakas » 06 Dets 2007 21:43

Tere Gisela,
Soovin oma majas (Pelgulinn, 12 korterit) teha täpselt sama - pööning ülemistele korrustele ja osa keldrist 1.korrusele maha müüa. Kui sul paljuks ei ole siis ehk annaksid lühiülevaate oma senistest tegevustest mulle meili peale - efka66@hotmail.com ? Kui ei viitsi kirjutada võime kokku saada teen kogemuste jagamise eest kohvi välja :)

Terv,
Eeva

Vasta