Meil anti majja kütte 9.oktoobril,kuna me vahetasime küttesüsteemi välja,iga uus asi tahab paika panemist,sel juhul oli paljudes korterites radiaatorid külmad.Miks seda me juba teame,viga parandati nelja päeva pärast.Nüüd aga nõuab just esimene sissekäik kus nad väidavad et neil üldse polnud küttet,et nad ei maksa nende 4 päeva eest.Kuigi käisin ise isklikult küsimas teisel päeval peale kütte andmist kas neil on soojad radiaatorid.Kes väitis et nats on,kellegil tõesti külmad.Ja nii terves majas,korteris üks püstak soe teine külm.Tegime ühistu liigega koosoleku,algul otsustasime et maksavad ikka 9 okt.kõik,siis aga üks ühistu liige pakkus välja et kui teha siis terve maja maksab alates 13 kuupäevast,et nii oleks õiglasem.
Mis te arvate,kuidas oleks õiglasem?
ei taheta kütte eest maksta
Moderaator:Heino
Re: ei taheta kütte eest maksta
Õiglane on minu arvates see, et kui mul on külm, siis ma ei maksa, aga see ei tähenda, et see alati õige oleks, sest kuidas tõestada, et külm oli ja kui külm siis ikkagi, kas radikas oli täiesti külm või ikka natuke oli sooja......saad aru.punatukka kirjutas:...... üks ühistu liige pakkus välja et kui teha siis terve maja maksab alates 13 kuupäevast,et nii oleks õiglasem.
Mis te arvate,kuidas oleks õiglasem?
Kui põhikiri lubab siis võite teha juhatuse otsuse (kui pk ei luba, siis vaja ük otust), et need kellel külm oli ei tasu oma külmade päevade eest, aga siis peab see ka kuidagi fikseeritud olema, et kellel ja kui kaua külm oli ja siis tasuvad ülejäänud lihtsalt selle võrra rohkem. Soojusemüüjale pead ju ikka kogu arve ära tasuma.
Ühismajas elamine on juba iseenesest ebaõiglane. Kuidas teha näiteks kindlaks, et seda raha just nende nelja päeva eest küsitakse? Võibolla kulus teistel päevadel kütet rohkem? Kui ei ole individuaalset küttemõõtmist, siis jagatakse sooja hind ikkagi m2 vahel, mitte selle järgi, kuidas keegi ütleb.
Lisaks sellele on inimese soojatunnetus väga erinev. Mõni higiustab juba 18 kraadiga, teine aga leiab toa sooja olevat, kui temperatuur tõuseb üle 25 kraadi. Lisaks sellele ei mõõda inimesed toatemperatuuri, vaid katsuvad radiaatoreid. Kui need on leiged - tähendab sooja eest ei maksa, sest radiakd olid leiged.
Seega äärmiselt ebaõiglane on kogu see maailm.
Lisaks sellele on inimese soojatunnetus väga erinev. Mõni higiustab juba 18 kraadiga, teine aga leiab toa sooja olevat, kui temperatuur tõuseb üle 25 kraadi. Lisaks sellele ei mõõda inimesed toatemperatuuri, vaid katsuvad radiaatoreid. Kui need on leiged - tähendab sooja eest ei maksa, sest radiakd olid leiged.
Seega äärmiselt ebaõiglane on kogu see maailm.
Eks ta ebaõiglane on jah!Selles on teil õigus et mõnel on 18.kraadi juures soe v külm.Ja et oleks pidanud eksperti kutsuma,kes fikseeriks kõike.Korteri omanikud väidavad et see on vaid raamatupidaja töö,tuleb ainult välja arvestada ja ära jagada.Nüüd nad ootavad,et ma vastaksin kirjalikult nende nõudmistele.Olukord on väga kõditav