Keskkütest loobumine
Moderaator:Heino
Tere, sorry vigade eest aga ei ole eestlane.
Probleem on selline, et ostsin korterit ja ei teadnud, et nad aastaringselt maksavad 1740 eek kütte eest 8endine omanik valetas mulle), neil on üks maja ja KÜ ka, teised majad loobusid sellest kütmist, neil on puuküte. Aga siin on mingi kallis kergeõliküte. Et iga kuu pean maksma selle eest aastaringselt ja veel hind tõuseb!!!
Kas saan ma sellest loobuda sellest kütmist, et panen oma. kas elektriradikad (odavam tuleb) või konditsioneer panen, või midagi muud. Aidake palun. On mingi seadus, et ma saan sellest loobuda nendest kütmist? Käisin KÜ esimeestele, hakkas seal midagi karjuma, et ei saa sellest loobuda, et kohtusse annab jne. Palun aidake, kuidas käituda.
Probleem on selline, et ostsin korterit ja ei teadnud, et nad aastaringselt maksavad 1740 eek kütte eest 8endine omanik valetas mulle), neil on üks maja ja KÜ ka, teised majad loobusid sellest kütmist, neil on puuküte. Aga siin on mingi kallis kergeõliküte. Et iga kuu pean maksma selle eest aastaringselt ja veel hind tõuseb!!!
Kas saan ma sellest loobuda sellest kütmist, et panen oma. kas elektriradikad (odavam tuleb) või konditsioneer panen, või midagi muud. Aidake palun. On mingi seadus, et ma saan sellest loobuda nendest kütmist? Käisin KÜ esimeestele, hakkas seal midagi karjuma, et ei saa sellest loobuda, et kohtusse annab jne. Palun aidake, kuidas käituda.
Re: Keskkütest loobumine
See on ikka väga kallis, kui aastaringselt iga kuu ainult kütte eest 1740 krooni. Keskküttest lahti ühendada aga ei tohi. Kui sellele majale on selline küte projekteeritud, siis nii peab see ka olema. Muud ei jää siis vist üle küll, kui kolida mujale. Eks seda maja tausta on päris keeruline uurida kah. Korterit ostes tasuks siiski pöörduda KÜ esimehe poole ja uurida, kui suured on majas kommunaalmaksed ja millega köetakse.
Küttest saab üksik korter loobuda küll, kuid vaid siis, kui KÜ nõus on.
KÜ kehtestab kindlalt mingi kaugkütte hinna %, sest üldruumid vajavad ikkagi kütmist ja see tuleb omanikeringil kinni maksta.
Terve maja saab minna alternatiivküttele vaid juhul, kui maja ei kuulu kaugkütte kinnistatud piirkonda. Seda saate uurida kohalikust omavalitsusest.
KÜ kehtestab kindlalt mingi kaugkütte hinna %, sest üldruumid vajavad ikkagi kütmist ja see tuleb omanikeringil kinni maksta.
Terve maja saab minna alternatiivküttele vaid juhul, kui maja ei kuulu kaugkütte kinnistatud piirkonda. Seda saate uurida kohalikust omavalitsusest.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Lootus, et ühistu oleks sellega nõus, on nullilähedane. Pigem tasuks uurida, mis küttehinna nii kalliks teeb ja kas pole võimalik kasutada mingeid muid (näiteks energiasäästu)meetmeid, et seda hinda alandada.
Meil on samuti kallis küte, kütame põlevkiviõliga. Kuid niipalju meil ometi ei kulu ja läbi aasta me ka ei maksa.
Praegusel hetkel ei saagi prognoosida, millise kütteliigiga tuleb kütmine odavam, sest kõik kallineb.
Meil on samuti kallis küte, kütame põlevkiviõliga. Kuid niipalju meil ometi ei kulu ja läbi aasta me ka ei maksa.
Praegusel hetkel ei saagi prognoosida, millise kütteliigiga tuleb kütmine odavam, sest kõik kallineb.
Viimati muutis sirts, 02 Sept 2007 16:50, muudetud 1 kord kokku.
Proovida ju ikkagi võiks
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
ot !! stopp! majas on olemas sooja sõlm!!??? ja soojasõlme ülessanne on mõõta Mw. ja selle kohta peab olema ka teenusepakkujal ( kütte müüal) hinnakiri!! iga kuu kulunud Mw. jagatakse ruut meetrite peale !! selle alusel inimesed maksavad!! vaevalt küll et suvel teie maja radikat on kuumad! ??? järelikult pole ka mw. ja mis alusel te maksate???? tarbitut soojust mõõdab sooja sõlm! TÄPSELT samamoodi nägu voolumõõtjad!! kui ei tarbi siis ei maksa!!! kuid äkki te kü. kogub raha küttesüsteemi vahetuseks!??? need summad peavad kuskilt tulema!?? ja mitte ilma koosolekuta!!! mis peab olema fikseeritud ka protokollis!! seda on teil õigus näha! arvan et vastused on seal
Teoreetiline võimalus on selline, et maja aastane soojatarbimine jagatakse 12 kuu peale, et ühe kuu makse väga suur ei tuleks. Aga, nojah korteri suurust me ei tea ju, 1740 krooni igas kuus on ikka üüratu summa. KÜ juhatus peab igal juhul suutma selgitada, millest selline hind kujuneb. Ja, kui ei suuda, siis tuleb uus juhatus valida.
Keskküttest loobumine ei ole sugugi lihtne ja ega loobudes arvaed nulli ei lähe. Kaudse kütmise eest peab ikka maksma.
Keskküttest loobumine ei ole sugugi lihtne ja ega loobudes arvaed nulli ei lähe. Kaudse kütmise eest peab ikka maksma.
eeee!! mul endal 60 ruutu! mul talvel hullu külmaga pole kunagi üle 700- tulnud
No minu arvates on olemas hooldusrahad ja remondifond. Mis mõte on neid rahasid keskküttehinnale otsa keevitada. Mina korteriomanikuna ei saaks siis enam üldse aru, kui palju siis ma tegelikult otse kütte eest maksan. See on ebaloogiline.kuid äkki te kü. kogub raha küttesüsteemi vahetuseks!??? need summad peavad kuskilt tulema!?? ja mitte ilma koosolekuta!!! mis peab olema fikseeritud ka protokollis!! seda on teil õigus näha! arvan et vastused on seal
Ja kui küttekulusid hajutataksegi aasta peale ja maksatakse mingit fikseeritud summat läbi aasta, siis ei saa see ka nii suur tulla.
Just pidin eraldi teema lisama, et küsida küttesüsteemist lahti ühendatud korterile küttehinna % määramise kohta. Kas seda sätestab konkreetselt mõni õigusakt või on see juhatuse otsustada? Meie majas on üks korter juba 15 aastat tagasi eraldi elektriküttel ja ei maksa sentigi üldkütet. Samas on see korter 2 korrusel ja ei ole otsaseina ääres, seega kütavad teda ka kõik ümber asetsevad korterid.Valge kirjutas:Küttest saab üksik korter loobuda küll, kuid vaid siis, kui KÜ nõus on.
Seda kehtestate üldkoosoleku otsusega. Üldjuhul pole see mitte vähem kui 20%, kuigi ka seda on vähe.Normaalne oleks 40% ja veel normaalsem kui see inimene taasliituks keskküttega. Aga nii, et üldse ei maksa, ei saa olla. Just nimelt seepärast,et kõik ümberkaudsed korterid ju tema korterit ka kütavad ja samuti köetakse ka trepikodasid. Kogu küte jagatakse m2 peale ära ja seda peavad maksma kõik.
Õigusakti ei ole, küll peaks aga olema uuringuid ja ehk ka mõni kohtulahend. Kusagil on ehk kirjas, et kasurtama peab majale ettenähtud projektijärgset kütet. Oh, sellest on niipalju räägitud ja see nii pikk jutt, et ei viitsi korrata. Kusagil siin foorumis on ka see olnud varem.
Õigusakti ei ole, küll peaks aga olema uuringuid ja ehk ka mõni kohtulahend. Kusagil on ehk kirjas, et kasurtama peab majale ettenähtud projektijärgset kütet. Oh, sellest on niipalju räägitud ja see nii pikk jutt, et ei viitsi korrata. Kusagil siin foorumis on ka see olnud varem.