Arvestid
Moderaator:Heino
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Selline küsimus:
et kes vastutab, plommib ja vahetab elektriarvesteid, veemõõtjaid ning gaasiarvesteid? Kuidas Teie ühistus see asi toimib?
et kes vastutab, plommib ja vahetab elektriarvesteid, veemõõtjaid ning gaasiarvesteid? Kuidas Teie ühistus see asi toimib?
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
arvesti
Palju oleneb ju sellest, kellega ja kuidas on tehtud lepingud. Kui ühistul on leping EE- ga ja inimesed maksavad elektri eest ühistule ei huvita EE- d (Eesti Energia) küll korteri arvesti. Sama lugu on veega. Loeb ikka see kellega leping on tehtud. Ega siis igal poole pole elektri müüja EE.
Arvestid
Elektriarvestid on EE omand ja leping igal korteril EE-ga. õldelektri (treikodade valgustus, pumbad ) leping ühistul eraldi arvestiga.Gaasiarvestid trepikodade kaupa Leping ühistul Osal korteritel g-arvestid. Arvestite kulust arvestatakse maha korterite gaasiarvestite alusel määratud kogus, ülejäänud jaotatakse pinna alusel Veearvestid igas korteris. Leping ja maksmine ühistul. õldarvesti mõõdetud kogusest arvestatakse maha korterite näitude alusel saadud summa Vahe moodustab ülvee, mille kulu jaotakse pinna alusel. õldvesi moodustab 5-20 % kogu veest ühistu kahjuks ja on alati probleemiks. Põhjuseid palju.
Tõstaksin selle veearvestite probleemi siin taas. Meil samuti nagu ilmselt igal teisel ühistul, see veearvestite probleem. Et tekib palju üldvett, mida tuleb ka kuidagi jagada. Variante jagamiseks on palju, kuid õiglane pole see ühelgi juhul. Kas mõnel on ka positiivset näidet, kus ta on suutnud sellele veemõõdikute probleemile mõistliku lahenduse leida? On ehk keegi kasutamas selliseid süsteeme, kus veemõõdikute näidud koonduvad veesõlme, välistades inimliku eksimuse. Nagu näiteks loetakse küttekulusid.
Olen kuulnud, et kõik koondatakse keldrisse, aga see pidi olema väga kulukas tää. Me oleme aeg-ajalt teinud kontrolli ja oleme leidnud küll elaniku, kel 6 kanti vähem näidatud, aga see pole lahendus. Kui hakata jagama inimese peale, siis kes seda arvet peab. Olen teinud paralleelset arvestust tarbitud kuupmeetri peale, lihtsalt katseks ja minu arust see polegi hull, aga kohe hakkavad suurtarbijad irisema, miks nii, kõik suurtarbijad peaks vähem maksma. Ma ise arvan, et see kuupmeetrile jagamine oleks kõige objektiivsem, samas need mittemidagitarbijad võivad ka varastada.
Meil ühed tarbivad kahe peale 10 liitrit päevas ja mida teha?
Meil ühed tarbivad kahe peale 10 liitrit päevas ja mida teha?
Vesi
See 10 liitrit päeva on juba kanalisatsiooni ummistamine. Aga vahed jäävad nii või teisiti. Selliseid juhtumeid kus vahesid ei ole on ilmselt ülivähe. õks võimalus on kaubelda veemüüjalt välja soodustust, mis küll vähetõenäoline, aga vahel juhtub.
Meil kunagi oli ja kuna elanikud maksid ikka kinnitatud tariifi järgi jäi meil piisavalt raha nn. üldvee katteks
Meil kunagi oli ja kuna elanikud maksid ikka kinnitatud tariifi järgi jäi meil piisavalt raha nn. üldvee katteks
Re: Arvestid
Proovige üldkoosolekul tõsta see küsimus üles ja teha otsus , et kõik mõõdikud vahetatakse KÜ-s ä'ra.Siis midagi ikka peaks muutuma.Paljud on teinud nii, et vett kasutatakse mitmest kohast kuid läbi mõõduki läheb ühest kohast.Ja kui te vahetate mõõdikud ära siis paluge firmal kontrollida ka kohe see variant ära.uskuge mõnel tuleb see välja .Ja siit leiate ka varga.Ja uutele mõõdikutele ei saa panna magnetit külge , mis vähendab vee tarbimist.Ega samuti on võimalik ka gaasi vähem tarbida.Tarku jätkub.Ma ainult ei saa aru, miks nii tehakse.Küll teised maksavad minu tarbimist. Ühes ühistus on peale ühe kõigil gaasi arvesti.Ja see vaeseke nüüd maksab 1 toaline korter gaasi tarbimise eest 423 kr.Kui mõlemad on tööl terve päeva.Lapsed jooksevad ringi.Praktiliselt gaasi kasutamine ei saa olla nii palju.Kui 2-toalises tarbitakse keskmiselt 40 m3 gaasi see , et 4,45 x 40 =178 kr.see on vähem 2,3 korda umbesPanna gaasi arvesti maksab 2700 kr.mis on kasulikum?
Re: Arvestid
Kahetoaline korter 40 m3 gaas? Kas aastas?
Meil küll niipalju ei tarbita. Kortereid 48, nendest mõõturid 19-l.
Mõõturitega korterites:
Kui on kodused inimesed, kas siis lastega või pensionärid, kes kõik söögikorrad teevad perele süüa kodus, siis kuutarbimine on neil 7 - 11 m3, olenevalt kuust.
Kus elavad kaks töölkäivat inimest on tarbimine kuus 3 - 4 m3.
Mõõturiteta korterid:
Kolmetoaline 5 - 8 m3
Kahetoaline: 3 - 6 m3
Kuidas saab tarbida 40m3 kuus?
Ma vist saan millestki valesti aru. Ikka aastas?
Meil küll niipalju ei tarbita. Kortereid 48, nendest mõõturid 19-l.
Mõõturitega korterites:
Kui on kodused inimesed, kas siis lastega või pensionärid, kes kõik söögikorrad teevad perele süüa kodus, siis kuutarbimine on neil 7 - 11 m3, olenevalt kuust.
Kus elavad kaks töölkäivat inimest on tarbimine kuus 3 - 4 m3.
Mõõturiteta korterid:
Kolmetoaline 5 - 8 m3
Kahetoaline: 3 - 6 m3
Kuidas saab tarbida 40m3 kuus?
Ma vist saan millestki valesti aru. Ikka aastas?