Kütte arvestamine

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
anu
Üüriline
Üüriline
Kütte arvestamine

Postitus Postitas anu » 22 Nov 2006 15:18

Probleem.
Nimelt soetasin aasta tagasi korteri ühes maakohas-ühistu oli olemas, aga asjad ligadi-logadi. Toimus meil kevadel üldkoosolek, valiti uus juhatus ja mind juhatuse esimeheks. Siiani oli seal majas tehtud nii, et kes aga ütles,et mul on 1-2 toas küte välja keeratud, sellel arvestati kütet selle võrra vähem-teistel aga kütte arved suuremad. Kevadel tegin ettepaneku see jama ära lõpetada-kõik muidugi poolt(koosolekul ei viibinud neid kes olid kütte ees vähem maksnud). Uuest kütteperioodist maksavad kõik kogu käetava pinna eest, mis on igati normaalne. Siit edasi on mul aga küsimus-1 korteri omanik väidab, et keeras oma korteris kütte maha-kuidas sellisel juhul toimida ja kas tal on üldse selleks õigus? Tegemist on 3-kordse maja 3-korruse korteriga-Soojatoru jookseb tal ikkagi läbi-ainult radiaatorite ribid on külmad.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 22 Nov 2006 22:32

Soojus jaotatakse ikka kõigi korterite vahel kogu käetava pinna eest. Kui mõni inimene keerab kütet vähemaks, siis peaks kogu maja tarbima vähem kütet ja sedavõrd on kõigil küttearved väiksemad, kuid individuaalset küttearvestust olla ei saa, kui korteritel puuduvad soojusarvestid.
Vaid siis, kui osa kortereid on end täielikult välja lülitanud üdisest küttesüsteemist (elektriküte), siis arvestatakse sellele korterile kuni 40% korteri m2 kuuluvast hinnast. Protsent on kokkuleppeline, sest alati pole võimalik seda välja arvestada. Levinud on 20-40%.
Ka kodust ära minnes ei tohi kütet päriselt maha keerata, kuigi seda on inimestee raske selgeks teha.

anu
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas anu » 23 Nov 2006 00:40

Tänan info eest-seda mul oligi vaja teada.

Vasta