Tere
Ostsin kohtutäituri enampakkumisel korteri, kus kohtutäiturit oli KÜ teavitanud, et korteril on võlg KÜ ees.
Kas ma olen kohustatud selle võla ära tasuma? Kui jah, siis millised kulud arvestatakse? Kas ka tema kasutatud elekti ja vee arvet?
Millised on võimalused, et ma seda tasuma ei peaks? Kas KÜ juhatus on kohustatud mulle kõik tõendama või ta lihtsalt näitab 3 aastat tasumata arveid ja nüüd mina maksan kõik kinni?
Aitäh vastuste eest.
Võlg üle uuele omanikule
Moderaator:Heino
Re: Võlg üle uuele omanikule
Kui need võlad ei ole edasi antud välja nõudmisele kellegi kolmanda poolt, siis võlad jäävad kanda uuele omanikule. Miks sa seda ei küsinud enne kohtutäiturilt, kui korteri ostsid?
-
- Haldur
- On tänatud: 5 korda
Elektrileping on endise omaniku nimel ilmselt ja sellest peaks sa prii olema juhul,kui nõuet selle kohta sees polnud.Mis puutub kohustusi KÜ ees,siis seda pead sealt küsima.Loogiliselt oleks pidanud võla summa juba juba ostusummal juures olema.Sellest oleks sind teavitama pidanud kohtutäitur.
On KÜ-sid, kus kogu elektri eest makstakse läbi KÜ ja seega on ka korterisisese elektri eest võlg KÜ-le.
Niipalju kui müüke, on erinevaid arveldusi. Mõne puhul tehakse notaris asi selgeks ja notar ise maksab vana võlgniku võla KÜ-le. Mõne puhul maakler ja omanikud susserdavad isekeskis ja hakkavad hiljem vana omaniku võla pärast kisklema kuni see lõpuks makstud saab. Mõnel puhul on nagu see teemagi, kus ostjale tuleb üllatusena, et vana omaniku võlg tuleb KÜ uuel liikmel maksta ja siis hakatakse paluma maksegraafikuid jmt.
Kui kohtutäitur müüb korterit, siis tõenäoliselt vana võla katteks, mille KÜ saab müügitehingu järel kohtutäiturilt kätte - vana võlg oli ilmselt kolme aasta taguse kohtuotsusega. Järgnevad 3 aastat parasiteeris elanik majas edasi ja tekkisid uued võlad, mis kõik tuleb uuel omanikul kinni maksta, kui notari juures seda konkreetsemalt paika ei pandud.
Niipalju kui müüke, on erinevaid arveldusi. Mõne puhul tehakse notaris asi selgeks ja notar ise maksab vana võlgniku võla KÜ-le. Mõne puhul maakler ja omanikud susserdavad isekeskis ja hakkavad hiljem vana omaniku võla pärast kisklema kuni see lõpuks makstud saab. Mõnel puhul on nagu see teemagi, kus ostjale tuleb üllatusena, et vana omaniku võlg tuleb KÜ uuel liikmel maksta ja siis hakatakse paluma maksegraafikuid jmt.
Kui kohtutäitur müüb korterit, siis tõenäoliselt vana võla katteks, mille KÜ saab müügitehingu järel kohtutäiturilt kätte - vana võlg oli ilmselt kolme aasta taguse kohtuotsusega. Järgnevad 3 aastat parasiteeris elanik majas edasi ja tekkisid uued võlad, mis kõik tuleb uuel omanikul kinni maksta, kui notari juures seda konkreetsemalt paika ei pandud.