radiaatorid
Moderaator:Heino
Lugu siis järgnev. Küttearved on läinud meil meeletuks, selle kuu kütte oli ainuüksi 233 euri. Maja oleks vaja renoveerida, võlglasi liiga palju ja juhatus vilets, ei viitsi tegeleda. Ega pole kedagi uut ka valida. Kui ma sooviksin oma korterist nüüd radiaatorid välja lõigata. Ma tean, et need kuuluvad kaasomandisse. Kuid, meil osadel korteritel on need välja lõigatud ja juhatus andis loa eelmisel suvel teisele juhatuseliikmele, radiaatorite väljalõikamiseks. Kui nüüd juhatus minul ei luba seda teha, kas mul on õigus apelleerida, sellele, et juhatus on soodustaunud, eelistanud teist juhatuse liiget.
-
- Haldur
- On tänatud: 5 korda
Re: radiaatorid
Kõigepealt,kas teil on kaugküte või oma majal katel? Kui kaugküte,siis vastavalt kaugkütteseadusele tegutseda,kui juhatus läks sellest seadusest mööda,siis ebaseaduslik.Kui majal raha vähe ja võlgu ei taheta võtta,või Kredeksiga teha,võib ju algul lihtsalt termokraanid lasta paigaldada ja püstakute tasakaalustusseadmed panna.Enne muidugi vähemalt 3 pakkumist sellele tööle võtta,siis hiljem läheb see kokkuhoiu protsendi juures arvesse. Praeguse seisuga meie majal tänu sellele väiksele tööle vähemalt 15% kokkuhoid.Töö läks maksma 2,5 tuhat euri,8korteriga maja.Muidugi lahti võetud torud hiljem soojustada.Veel soovitan kütet maksta aastaringselt,kui meil eelmine kütteperiood olid suured võlgnevused,siis nüüd aastaringsel maksmisel kadusid võlad ära ja kõik on rahul.Sellelt pinnalt võib edasisele renoveerimisele mõelda juba. Kryssukas,ma ei soovitaks sul radikaid välja võtta,muidu sunnitakse pärast tagasi panema.Ja veel,mis aastal see juhatuse liige nad välja võttis,seadused vahepeal muutunud.
Juhatus ei saa oma otsusega lubada-keelata, selleks on ikkagi üldkoosoleku otsust vaja. Tegemist on sedavõrd olulise otsusega, mis puudutab 100% majaelanikest. Seega juhatuse otsused üksi on siinkohal õigustühised.
Majal on oma katel. Eelmine aasta võttis üks juhatuse liige endal korterist radiaatorid välja. Kui meie korteri ostsime oli seal samuti elektriküte lasime ise tagasi radiaatorid paigaldada. Neidkortereid on vee, kus puuduvad radiaatroid. Juhatus on nõrk ja ütlen veelkord, et nende nõukogude aja venelaste seast, kes majas enamuses elavad pole ka kedagi valida. Vülad on majal suured kuigi yhistu on toiminud vast kaks aastat paljud korterid on tühjad. Sellepärast uuringi, mis õigused selles situatsiionis, minul on kui kütet välja ei vahetatda, küetakse kütteõliga, mis vürreldes eelmise aastaga on kallinenud üle euro siis lihtsalt ei jõua lõpuks neid küttearveid ise ka maksta.
Tere.
Natuke teemaväline kuid siiski täpsustavad küsimused kütmise kohta.
1. Mis kütteõliga kütate ja kes on operaatorfirma? Kui seda üldse on.
2. Kui suurel korteril 233€ arve?
Kokkuhoiu mõttes teeksin ise ettepaneku paigaldada termoregulaatorid vähemalt neisse korteritesse kus ei elata, et seal kütmist piirata näiteks 18 kraadile. Kuna seal ei elata poleks ka vaja ju niipalju sooja sinna. Samas annab see kohe tunda naaberkorterites, seinad jahedamad ja neelavad rohkem sooja.
See siin puhtalt minu arvamus ei ole puhas kuld mida 100% tõena võtta, seega kuulaks-loeks ka teiste arvamusi.
Natuke teemaväline kuid siiski täpsustavad küsimused kütmise kohta.
1. Mis kütteõliga kütate ja kes on operaatorfirma? Kui seda üldse on.
2. Kui suurel korteril 233€ arve?
Kokkuhoiu mõttes teeksin ise ettepaneku paigaldada termoregulaatorid vähemalt neisse korteritesse kus ei elata, et seal kütmist piirata näiteks 18 kraadile. Kuna seal ei elata poleks ka vaja ju niipalju sooja sinna. Samas annab see kohe tunda naaberkorterites, seinad jahedamad ja neelavad rohkem sooja.
See siin puhtalt minu arvamus ei ole puhas kuld mida 100% tõena võtta, seega kuulaks-loeks ka teiste arvamusi.