Majaaluste garaazide kulude jaotus
Moderaator:Heino
Majas,kus on KÜ, on 70 korterit ja maja all on 40 väljaostetud garaažikohta, mis on ka omandina kinnistusraamatusse kantud.Probleem järgmine:kuidas jagada KÜ majandamiskulusid garaažikohtadele- kas nagu korterite puhul m2-le või mingil muul viisil? Kuna huvitatud isikutel on üldkoosolekul hääli rohkem kui ülejäänutel, siis tahavad nad läbi suruda,et nende reaalsed kulud jaotataks kõigi elanike vahel(nende garaažide m2-d arvestamata)Praegu on põhikirjas fikseeritud kulude jaotus kõigi reaalosade m2-tele. Kas on seaduspärane üldkoosolekul
sisuliselt olemasolevat kulude jaotust muuta? Palun, ehk teab keegi
pakkuda viidet mingile sellekohasele seadusele. Olen ette tänulik.
Re: Majaaluste garaazide kulude jaotus
Olen kokkupuutunud sellise olukorraga. Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim. Gr.kulud jaotatakse ikka gr.pinnale. Mäletan,et seal oli elektriga suurem probleem arvutati üldel.maha gr. elektrikulu,mis oli omakorda saadud % üldelektrist ja siis jaotati gr.boxide tk.arvule.
Üldkoosolek ei saa mitte kuidagi olla seadustest ülim - pigem käib ikka seadus/põhikiri/üldkoosolek/täitmiseletull6 kirjutas:Olen kokkupuutunud sellise olukorraga. Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim. Gr.kulud jaotatakse ikka gr.pinnale. Mäletan,et seal oli elektriga suurem probleem arvutati üldel.maha gr. elektrikulu,mis oli omakorda saadud % üldelektrist ja siis jaotati gr.boxide tk.arvule.
Just üldkoosoleku otsus on täitmiseks. Missugusele seadusele vihjad kulude jaotamise osas,tahan ka teada?
-
- Juhatuse liige
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 3 korda
- Kontakt:
Hea "tull6"tull6 kirjutas:Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim.
Ennem kui selliste kardinaalsete väidetega välja tuled, mõtle 9 korda. Usun, et iga vähegi juriidikaga kokku puutuv inimene ei taha Sinuga ses osas nõus olla. Ei saa ju olla ühe kodanikgrupi otsus olla kõrgemal kui EV seadused.
Kui Sa oleksid selle lause kirjutanud selliselt, et üldkoosoleku otsused on juhatusele täitmiseks, siis olen sellega päri. Aga .... Aga kindlasti ei saa nõuda liikmetelt seadusega vastuolus olevate otsuste täitmist. Siin jään küll hätta viitega seadusele, aga usun, et viite leiab TsÜS-ist või Põhiseadusest.
Korteriühistuseadusarvuti kirjutas: Kas on seaduspärane üldkoosolekul
§ 151. Majandamiskulud
(1) Majandamiskulud käesoleva seaduse tähenduses on korteriühistu vajalikud kulud eluruumide ja nende pindala osatähtsusele vastava elamu ja elamu ümbruse osa hoolduseks ja remondiks ning tasu korteriühistu poolt elamu majandamiseks osutatud ja ostetud teenuste eest, sealhulgas energiaauditi ja energiamärgise tellimise eest, arvestatuna eluruumi üldpinna ühe ruutmeetri kohta, kui korteriühistu põhikirjas ei sätestata teisiti
Põhikirja muutmine on üldkoosoleku pädevuses. Seega üldkoosolek saab põhikirja muutes kulude jaotust muuta.
Valus on lugeda sellist teksti.tull6 kirjutas: Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim.
nõustunpimeloom kirjutas:Valus on lugeda sellist teksti.tull6 kirjutas: Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim.
Offtopic:
Mitte ainult valus, aga .... meeldetuletav -- issanda loomaaed on ikka kirju.pimeloom kirjutas:Valus on lugeda sellist teksti.tull6 kirjutas: Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim.
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
(Põhikirja muutmine on üldkoosoleku pädevuses. Seega üldkoosolek saab põhikirja muutes kulude jaotust muuta.) Mis on sisus muutus minu väitest, ainult vormistatud korrektsemalt.
Et keegi ka lolli valgustaks seda ei tee keegi.
Millisest sinu väitest?tull6 kirjutas:(Põhikirja muutmine on üldkoosoleku pädevuses. Seega üldkoosolek saab põhikirja muutes kulude jaotust muuta.) Mis on sisus muutus minu väitest, ainult vormistatud korrektsemalt.
KÜ on loodud ju maja haldamiseks.Garaazidega muutub maja laiemaks ,kõrgemaks,tehnosüsteemid keerukamaks,fassaadi lisanduvad garaazi uksed vajab kütet ja ventilatsiooni, ühesõnaga kulukamaks.Sellisel juhul peaks remondifondi ja halduskulusid arvestama korteriomandi kinnistu suuruse m2 järgi mitte korteri m2 järgi.
Viimati muutis tiit118, 06 Jaan 2017 19:57, muudetud 1 kord kokku.
-
- Juhatuse liige
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 3 korda
- Kontakt:
Ole nüüd. Mõtle mida kirjutad. Ükski ühingu üldkoosoleku otsus ei saa olla seadusest kõrgemal, vaid peab lähtuma seadusest.tiit118 kirjutas:...... Üldkoosolek võtab ikka otsuse vastu ja see on seadustest ülim. .......
....................
Lisan järgneva täienduse tagantjärgi kui lugesin varasemaid aastataguseid kommentaare. Tiit18 püüdis tsiteerida üht varasemat väidet, aga ebaõnnestunult. Siit tarkus, et kui püüate kellegi kirjutist tsitaadina eraldi välja tuua, siis tehke seda üheselt arusaadavalt. Muidu võib keegi kogemata teid endid kirjutatu pärast kritiseerima hakata.
mnjah. kõige jaburam kogu selle asja juures tänaseks on, et eksisteerib dispositiivsuse põhimõte -- lepingutega võib kokku leppida mida iganes seni kuni seadus seda otseselt ei välista ja kokkulepe pole tühine mõne muu seadusest tuleneva asjaolu tõttu. milleks meil üldse seaduseid tarvis on kui need ei kaitse vähemust enamuse suva eest ja vähemus peaks kohtus käima tõestamas, te ta kaamel pole?
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
Nii ongi.Meil on garaazi omanikke 8 ja 6-l puuduvad.Lubavad vahetada garaazidel uksi aga ei tee seda.Üks on vahetanud.Samas ei maksa elektri eest ega haldus remondifondi garaazi pinna pealt.Küte sai välja võetud juba 2006 ,sest nad maksid ainult korteri m2 pealt.Garaazides läheb aga talvel miinustesse vanade uste ja kütte puudumise tõttu.Nüüd on garaazide peal olevatel korteritel põrandad külmad.Üks korter pani põrandakütte keskkütte süsteemist.Tuleb tunnistada et juhatus ei saa hakkama.Samas keegi juhatuses olla ei taha.Mida teha?