Lumekoristamine
Moderaator:Heino
Oskab keegi öelda täpset õigusakti nime,mis piiritleb Tallinnas lumekoristamist ehk kus kohast saan täpsel teada kust maalt pean ma oma territooriumi puhastama.
Ette tänades
Ette tänades
Re: Lumekoristamine
EV põhiseaduse järgi ei tohi kedagi sundida tema vaba tahte vastaselt tööle. Heakorraeeskirjas võib kirjas olla, et pead koristama linna tänavaid, aga reaalselt seda tegema ei pea, kui ei taha.
Kinnisvara ja sellega seonduvaid omaniku kohustusi omad siiski vabatahtlikult. Kui koristada ei taha, siis on Sul vabadus oma kinnistu võõrandada.kopsik kirjutas:EV põhiseaduse järgi ei tohi kedagi sundida tema vaba tahte vastaselt tööle. Heakorraeeskirjas võib kirjas olla, et pead koristama linna tänavaid, aga reaalselt seda tegema ei pea, kui ei taha.
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
Probleem lumekoristusega majade vaheliselt teelt kõnnitee puudumisel , tee ei kuulu ühistu krundi piiridesse. Kas ühistu on kohustatud sellelt lume eemaldama? Varem tegi seda majahoidja probleemivabalt , uus majahoidja keeldub . Kas selline tee kuulub puhastusalasse?
Talinna heakorra eeskirjades pg2 lg 4 on :
(4) Puhastusala on kinnistu või ehitisega külgnev kõnnitee, mis asub kinnistu või ehitise ja sõidutee vahel.
(Tvk m 22.03.2007 nr 9 jõust. 02.04.2007)
(5) Kõnnitee on jalakäija liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette tee.
Millised on arvamused? Jõudu kõigile lumega tegelemisel
Talinna heakorra eeskirjades pg2 lg 4 on :
(4) Puhastusala on kinnistu või ehitisega külgnev kõnnitee, mis asub kinnistu või ehitise ja sõidutee vahel.
(Tvk m 22.03.2007 nr 9 jõust. 02.04.2007)
(5) Kõnnitee on jalakäija liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette tee.
Millised on arvamused? Jõudu kõigile lumega tegelemisel
Mt132 kirjutas:Probleem lumekoristusega majade vaheliselt teelt kõnnitee puudumisel , tee ei kuulu ühistu krundi piiridesse. Kas ühistu on kohustatud sellelt lume eemaldama? Varem tegi seda majahoidja probleemivabalt , uus majahoidja keeldub . Kas selline tee kuulub puhastusalasse?
Seega kohustus kommunaalametil, aga arusaadavatel põhjustel on kommunaalametil prioriteedid ja minu majani viiva tänavalõigu koristamiseni ei jõua nad sel talvel ilmselt enne kui lumi ära sulab.Tallinna linna heakorra eeskiri kirjutas: 2. peatükk LINNA AMETIASUTUSTE KOHUSTUSED HEAKORRA TAGAMISEKS
§ 3. Linna ametiasutuste kohustused heakorra tagamisel
(3) Kommunaalamet korraldab:
1) heakorratööde teostamist kõigil linna omandis olevatel teedel, sealhulgas parklates, eraldiseisvatel jalgrattateedel, jalakäijate tunnelites, sõiduteega külgnevatel ja ühel tasapinnal asuvatel trammiteedel ning teemaal asuvatel haljasaladel (kui teemaa piir on määramata siis kaks meetrit teerajatise piirist);
Samas keegi ei keela meil ka majadevahelist tänavalõiku korras hoidmast kui võimekust on. Meelsamini näeks küll, et leping meie krundi hooldajaga sel viisil oleks sõlmitud, et ta selle riski enda kanda võtab.
See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.
Majahoidja asi on koristada sealt, kust kästakse (tema tööandja käsk). Pole tema asi otsustada palju tema tegema peab ja kas mõni jalgtee kuulub maja juurde või mitte. Tema tööle vormistamisel oleksite pidanud andma talle kirjaliku juhendi tema töökohustustest. Maja elanikele peab võimaldama vaba väljapääsu tänavale vmt. olgu see teerada kui pikk tahes.Mt132 kirjutas:Probleem lumekoristusega majade vaheliselt teelt kõnnitee puudumisel , tee ei kuulu ühistu krundi piiridesse. Kas ühistu on kohustatud sellelt lume eemaldama? Varem tegi seda majahoidja probleemivabalt , uus majahoidja keeldub .
Meil peaks LOV osa kõnniteedest lahti lükkama, aga võta näpust, seda teevad meie oma koristajad. Inetu on ju käed ripakil vahtida ja nautida jalakäijate lumes ukerdamist.
Ametijuhendis on piirnev tee-juurdepääs, aga majahoidja on välja uurinud, et poleks nagu vaja kuna kvartali sisene tee kõnnitee puudub.
Kena õhtut
Kena õhtut
Aga tema ametijuhendis pole sõnagi mainitud ju kõnnitee kohta? Miks ta teeks ainult kõnniteed loeb?Mt132 kirjutas:Ametijuhendis on piirnev tee-juurdepääs, aga majahoidja on välja uurinud, et poleks nagu vaja kuna kvartali sisene tee kõnnitee puudub.
Kena õhtut
Nagu ma aru saan on eesmärk, et majale ka sõiduteed mööda normaalselt juurdepääs oleks tagatud.
Aga loomulikult tuleb sõiduteelt sissesõit puhastada.Teisiti see olla ei saagi .Kui tuleb kiirabi ja sissesõit puhastamata. Kas kiirabi hakkab puhastama. Vastutab kinnistu omanik selle eest.
Ma olen sellise situatsiooniga kokku puutunud. Tuli tegutseda nii kiiresti kui võimalik. Kuna korteriomanikul oli süda rütmist väljas. Kõik kes said puhastasid teed.See oli siis kui oli lumetorm.
Ma olen sellise situatsiooniga kokku puutunud. Tuli tegutseda nii kiiresti kui võimalik. Kuna korteriomanikul oli süda rütmist väljas. Kõik kes said puhastasid teed.See oli siis kui oli lumetorm.