Tere,
sooviks natuke abi prügikonteineri jääkväärtuse arvestamise kohta...soov oleks konteiner majale soetada ning on võimalus saada natuke odavamalt konteiner prügifirmalt kellega meil leping on tehtud...sealt siis öeldigi,et arvestage välja,kirjutage meil ja me vaatame läbi ja anname teada,mis hinnaga siis ühistul võimalik saada...
kui kellegil on aimu,kuidas ma selle välja peaks arvestama,siis andke palun infot...seniks pusin ise ja vaatan,mis ma konteineri hinnaks saaksin...põhimõtteliselt oleme juba 5a. rendi eest tasunud (kuus 66 krooni) ja selle konteineri hind muidu 2880 eeku...ostaksime selle konteineri välja,mida oleme kasutanud ja minu meelest nende aastate jooksul on see jääkväärtus 0 eeku või siis oleks nõus paarsada kr.maksma,kuigi nende aastate jooksul oleks me selle juba nagu välja ostnud ja veel peale ka maksnud...
mis meetodil ma peaksin seda sii sarvestama või...
paluksin abi targematelt,segane sai vist tiba see jutt,kuid kel tahtmist ja viitsimist oma tarkust jagada,siis oleks teretulnud...
ette tänades,vastanuid
kuidas arvutada välja jääkväärtus konteineri kohta?
Moderaator:Heino
Re: kuidas arvutada välja jääkväärtus konteineri kohta?
`Väljaostmisest ei saa ma aru, miks peab ja kes hakkab konteinerit hooldama,seda enam kui ta on teil juba 5 .a. olnud. Muidugi on prügifirma amortiseerunud varast lahtisaamisest huvitatud ja kui veel nats peale ka makstakse - hea äri.
Konteinerit tuleb hooldada: puhastada/pesta,parandada,värvida milleks ühistul seda vaja on, sellega tegeleb rendi puhul omanik, kui ei ole hooldanud siis on teil halb leping või ei täideta lepingut.
Konteinerit tuleb hooldada: puhastada/pesta,parandada,värvida milleks ühistul seda vaja on, sellega tegeleb rendi puhul omanik, kui ei ole hooldanud siis on teil halb leping või ei täideta lepingut.
Re: kuidas arvutada välja jääkväärtus konteineri kohta?
Konteineri, eriti veel vana konteineri, väljaost on riskantne.
Olete seda 5 aastat kasutanud ja maksnud 5 a x 12 kuud x 66 kr = 3960 kr.
Te olete maksnud rohkem kui konteiner maksab. See on loomulik, sest nende 5 aasta jooksul pidi prügifirma kui omanik seda konteinerit hooldama. Palju see konteiner maksaks kui selle vanaraua kogumispunkti viiksite? Võib-olla on hoopis sellisest materjalist, et peate peale maksma?
Kui on korralikult hoitud konteiner võite ju pakkuda, et jääkväärtus on 100 kr, et sellega ostaksite ära, et vana ka teine jne.
Konteineri väljaostmisel on ka selline risk, mille peale ei tulekski. Kohalik omavalitsus võib anda prügimajanduse sellise firma kätte, kel oma tüüpi konteinerid ja tema teiste mõõtudega konteinereid oma autodega ei teenindagi.
Meie näiteks lasksime oma ühttüüpi konteinerid vahetada ümber elanike jaoks mugavamate vastu. Hea, et vanu konteinereid varem välja ei ostnud. Rentimisel on see eelis, et kui miskit katki läheb (ratas alt, kaas katki, välisilme vajab ülevärvimist) teeb seda konteineri omanik ehk prügifirma.
Olete seda 5 aastat kasutanud ja maksnud 5 a x 12 kuud x 66 kr = 3960 kr.
Te olete maksnud rohkem kui konteiner maksab. See on loomulik, sest nende 5 aasta jooksul pidi prügifirma kui omanik seda konteinerit hooldama. Palju see konteiner maksaks kui selle vanaraua kogumispunkti viiksite? Võib-olla on hoopis sellisest materjalist, et peate peale maksma?
Kui on korralikult hoitud konteiner võite ju pakkuda, et jääkväärtus on 100 kr, et sellega ostaksite ära, et vana ka teine jne.
Konteineri väljaostmisel on ka selline risk, mille peale ei tulekski. Kohalik omavalitsus võib anda prügimajanduse sellise firma kätte, kel oma tüüpi konteinerid ja tema teiste mõõtudega konteinereid oma autodega ei teenindagi.
Meie näiteks lasksime oma ühttüüpi konteinerid vahetada ümber elanike jaoks mugavamate vastu. Hea, et vanu konteinereid varem välja ei ostnud. Rentimisel on see eelis, et kui miskit katki läheb (ratas alt, kaas katki, välisilme vajab ülevärvimist) teeb seda konteineri omanik ehk prügifirma.