Kodukord nagu põhikiri.
Moderaator:Heino
- aschezuasche
- Üüriline
Tere!
Küsiks targematelt nõu.
Nimelt on koostatud kodukord (sedasi on dokumendi alguses kirjas), aga sisult on tegemist põhikirjaga. Kogu sisu ja üles ehitus on pea üks ühele. (võrdluseks olen võtnud põhikirja näidised).
Kas on seda dokumenti võimalik ümber lükata, kui see läheb vastuollu vana/kehtiva põhikirjaga.
Loodetavasti oli jutt arusaadav.
Ette tänades.
Küsiks targematelt nõu.
Nimelt on koostatud kodukord (sedasi on dokumendi alguses kirjas), aga sisult on tegemist põhikirjaga. Kogu sisu ja üles ehitus on pea üks ühele. (võrdluseks olen võtnud põhikirja näidised).
Kas on seda dokumenti võimalik ümber lükata, kui see läheb vastuollu vana/kehtiva põhikirjaga.
Loodetavasti oli jutt arusaadav.
Ette tänades.
Re: Kodukord nagu põhikiri.
Ühistu on eraõiguslik juriidiline isik. Ta juhindub oma tegevuses Eesti Vabariigi seadustest, õigusaktidest, kodukorrast. Kodukord on ikkagi natukene teine asi, kui põhikiri. Põhikirja dubleerida ei ole mõtet, kodukorra ülesanded on siiski midagi muud. Vaata failihaldusest, seal peaks olema mõni kodukorra variant, võtke see endale aluseks. Jõudu! Kui ei leia, võin saata mailile oma variandi.
Kindlasti ei tohi kodukord vastuollu minna põhikirjaga. Põhikiri on alusdokument, kõik muud KÜ otsused, mis on vastuolus põhikirjaga, on tühised.
Kindlasti ei tohi kodukord vastuollu minna põhikirjaga. Põhikiri on alusdokument, kõik muud KÜ otsused, mis on vastuolus põhikirjaga, on tühised.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
- aschezuasche
- Üüriline
Seda ma arvasingi. Eks siis tuleb kinnitada ikkagi uus dokument. Need, kes selle dokumendi kinnitasid ilmselt ei mõistnud erinevust ja arvasid, et kui sõnastada see KODUKORRAKS, siis on asi lihtsam. Näidised olen leidnud.
Tänud abi eest.
Tänud abi eest.
Kas teil on siis kaks ühe sisuga dokumenti, üks nimega põhikiri ja teine kodukord? Põhikiri peab ühistul olema, kodukord võib olla.aschezuasche kirjutas:Tere!
Küsiks targematelt nõu.
- aschezuasche
- Üüriline
Jah kaks sarnast dokumenti. Üks on koostatud aastal 1996 ja 2007 tehti uus dokument, mis sisult on põhikiri (võrdluseks näidised ja teiste ühistute põhikirjad), aga dokumendi algusesse on pandud sõnastus "... käesolev kodukord ..." ehk sõnastab selle dokumendi olemuse (pealkirjaks on lihtsalt korteriühistu).
Nii palju kui olen aru saanud, siis oli soov parandada põhikirja, aga kui sõnastus on vale, siis pole midagi teha. Eks peab uue põhikirja kinnitama. Muidugi sisuliselt tuleb kodukord asendada põhikirja ja volaa.
Nii palju kui olen aru saanud, siis oli soov parandada põhikirja, aga kui sõnastus on vale, siis pole midagi teha. Eks peab uue põhikirja kinnitama. Muidugi sisuliselt tuleb kodukord asendada põhikirja ja volaa.
Põhikiri peab olema registrisse kantud. Vaata ettevõtjaportaalist https://ettevotjaportaal.rik.ee/ järele milline on teie kehtiv põhikiri. Ja vajadusel siis muutke ja võtke vastu ka uus kodukord. Edu.
- aschezuasche
- Üüriline
Sealt ma leidsingi kehtiva põhikirja. Hetkel juhatus arvas, et see mis neil hetkel on ongi põhikiri (ei teinud vahed põhikiri vs kodukord). Kuna suuri probleeme polnud, siis nad ei tundnud ka vajadust reguleeriva dokumendile. Siiani asjad sujunud kokkulepete moel. Õnneks on rahaasjad paigas ja seda jama ei ole.
Samas ei saa nendega pahandada, kuna praegune juhatus hakkas toimima olude sunnil. Vana kooseis loobus/ kolis ära /lahkus lõplikult ja need vanemad inimesed (40-60 a) ei suuda täielikult hallata.
Aga ma üritan nii palju asju lükata, et saaks järgmisel üldkoosolekul uue põhikirja kinnitada ja siis mingi aeg ka kodukord.
Hetkel otsest vajadust ei ole, kuna probleeme ühistus on ainult paari võlglasega, muidu asjad normis. Aga tuleks juriidiline pool ka korralikult paika panna ja selle tulemusena on võimalik ka vajadusel kohtusse pöörduda.
Samas ei saa nendega pahandada, kuna praegune juhatus hakkas toimima olude sunnil. Vana kooseis loobus/ kolis ära /lahkus lõplikult ja need vanemad inimesed (40-60 a) ei suuda täielikult hallata.
Aga ma üritan nii palju asju lükata, et saaks järgmisel üldkoosolekul uue põhikirja kinnitada ja siis mingi aeg ka kodukord.
Hetkel otsest vajadust ei ole, kuna probleeme ühistus on ainult paari võlglasega, muidu asjad normis. Aga tuleks juriidiline pool ka korralikult paika panna ja selle tulemusena on võimalik ka vajadusel kohtusse pöörduda.