Pangakonto väljavõtte avalikustamisest
Moderaator:Heino
Kuna ühistu liikmetel on huvi teada saada kui palju raha ühistu kontol on ja kuidas aastatega kogunenud raha sai kasutatud, siis kavatsen saata ühistu pangakonto väljavõtte selle vastu huvi tundnud liikmetele. Samas võivad teised juhatuse liikmed ja ühistu palgalised töötajad sellele vastu olla ning põhjusena ilmselt tuuakse seda, et väljavõttest on näha kes ja kui palju ühistu palgalistest töötajatest palka saab ning see on "seadustega" keelatud.
Küsin siis kuidas "seadustega" lood on? Ning kui palgaliste töötajate palgaandmete avaldamine ühistu liikmetele on lubatav, siis kui suur probleem on see, et mõnede liikmete puhul avaldan ma väljavõtet nende esindajatele (a la vanurist liikme poeg või abikaasa jms), kel mõistagi puudub volikiri?
Küsin siis kuidas "seadustega" lood on? Ning kui palgaliste töötajate palgaandmete avaldamine ühistu liikmetele on lubatav, siis kui suur probleem on see, et mõnede liikmete puhul avaldan ma väljavõtet nende esindajatele (a la vanurist liikme poeg või abikaasa jms), kel mõistagi puudub volikiri?
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Pangakonto väljavõtte avalikustamisest
Esiteks on palk vastu võetud ja kinnitatud ühistu üldkoosoleku poolt. Seega sellest ei saa küll mingidugust saladust ollagi.
Teiseks on selline nõudmine liiast. Piisab ju majandusaasta arunadest koos selgitava tekstiga. Loomulikult saab aruandes numbreid muuta jne.
Anda väljavõtte "suvalistele" oleks kummaline. Mina sellega ei nõustuks.
Kui sa siiski otsustad väljavõtteid anda siis küsi selle eest ka raha ühistu kassase - koopiate tegemine jne
Teiseks on selline nõudmine liiast. Piisab ju majandusaasta arunadest koos selgitava tekstiga. Loomulikult saab aruandes numbreid muuta jne.
Anda väljavõtte "suvalistele" oleks kummaline. Mina sellega ei nõustuks.
Kui sa siiski otsustad väljavõtteid anda siis küsi selle eest ka raha ühistu kassase - koopiate tegemine jne
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Ühistu liikmetele pangaväljavõte laiali jagada, ennekuulmatu.
Tuleb ikka teha eelarve täitmise üksikasjalik aruanne, aastaaruandest ei saa paljud aru ja seal ei ole ka üksipulgi kulud lahti kirjutatud
Tuleb ikka teha eelarve täitmise üksikasjalik aruanne, aastaaruandest ei saa paljud aru ja seal ei ole ka üksipulgi kulud lahti kirjutatud
Tule taevas appi! Teie ühistus määrab juhatus omale ise tasu või? Majanduse aastakava teil ka ei ole? Selgita palun, mismoodi saavad ühistus palgad salajased olla? Tahaks ka teada.suslik kirjutas: Samas võivad teised juhatuse liikmed ja ühistu palgalised töötajad sellele vastu olla ning põhjusena ilmselt tuuakse seda, et väljavõttest on näha kes ja kui palju ühistu palgalistest töötajatest palka saab ning see on "seadustega" keelatud.
No ja pangakonto väljavõtte laialijagamist ma parem üldse ei kommenteeri.
Ühistu juhatus palka ei saa. Töölepingu alusel töötavad raamatupidaja, kojamees ja koristaja. Vaatasin üle üldkoosolekute protokolle: töötajate palga kohta võeti vastu ostus 2000. aastal. Viimased pangaülekanded viitavad sellele, et kojamehe ja koristaja palku vahepeal tõsteti, aga vastavat üldkoosoleku protokolli mul pole. Olen uus juhatuse liige ning ühistu dokumendid ja töölepingud minu kätte veel jõudnud ei ole.
Aga see selleks. Asjade üleandmine-vastuvõtmine on üks ....
Veel jäi mainimata, et väljavõttest kustutaks ka ühistule raha maksjate nimed ja sissetulevate maksete selgitused. Seega väljavõte sisaldaks isikustamata infot laekumiste kohta ning isikustatud infot väljamaksete kohta.
Aga see selleks. Asjade üleandmine-vastuvõtmine on üks ....
Veel jäi mainimata, et väljavõttest kustutaks ka ühistule raha maksjate nimed ja sissetulevate maksete selgitused. Seega väljavõte sisaldaks isikustamata infot laekumiste kohta ning isikustatud infot väljamaksete kohta.
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
Mõttetu lisatöö. Selleks on siiski revident või audiitor, mitte mõne memme kauge sugulane.
Vastaks siis endale ise: kuna ühistu töötajate palgad on kinnitatud üldkoosoleku otsusega, siis need on niikuinii ühistu liikmetele teada.
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
Vähemalt peaksid olema.
Siin sa nüüd räägid teist juttu kui oma esimeses postituses aga seda selleks.suslik kirjutas:Vastaks siis endale ise: kuna ühistu töötajate palgad on kinnitatud üldkoosoleku otsusega, siis need on niikuinii ühistu liikmetele teada.
Mina olen igal aastal teinud üldkoosolekuks liikmetele aasta tulude ja kulude aruande. Tulu- ja kululiikide kaupa. Mahub ühele A4 lehele ja inimestel palju lihtsam raha liikumistest ülevaadet saada. Pangakonto väljavõtte jagamine nii muutmata kui muudetud kujul on mõttetu.
ainult mittepädev inimene hakkab raha asjadest ülevaate saamiseks konto väljavõtet vaatama. Selle jaoks on ikka teised, palju ülevaatlikumad ja täpsemad meetodid.
Mida annab info, et kellelegile kanti raha üle? Mitte midagi peale selle, et toimus ülekanne aga vastamata jäävad palju küsimused: Mis otstarbel, kas makse on põhjendatud, kas on olemas volitused makse teostamiseks jne.
Mida annab info, et kellelegile kanti raha üle? Mitte midagi peale selle, et toimus ülekanne aga vastamata jäävad palju küsimused: Mis otstarbel, kas makse on põhjendatud, kas on olemas volitused makse teostamiseks jne.
Pisut arusaamatu. Et copyd konto väljavõtte wordi ja hakkad parandusi tegema? Ütleks, et kui vaja väljavõtet teha, siis on võimalik teha filtreeriv väljavõte näit. ainult deebet ja moodustada pdf fail, mida teatavasti ei saa parandada, vm. tingimuse järgi. Ma teen küll deebetväljavõtte, aga seda revidendi jaoks. Elanikud saavad infolehes kulude kohta teavet. Kui keegi kahtleb, kas see töö maksis nii palju, eks siis näita lepingut, aga siiani pole seda vaja olnud.
Esiteks, väljavõtet ikka toimetakse Excel'is ning see ei võta rohkem kui 30 min aega. Väljavõtet saab ka digitaalalkirjastada, kui on kartus, et seda muudetakse.
Teiseks, Ergonil on õigus
Mina seni pole saanud tutvumiseks ühistu lepinguid ja muid dokumente ning ei näe endisel juhatusel ja raamatupidajal erilist soovi neid mulle ühel või teisel moel kättesaadavaks teha.
Teiseks, Ergonil on õigus
kuid korrektsemate finatsinfo jägamise meetmete kasutamine eeldab koostööd juhatuse liikmete ja raamatupidaja vahel.vastamata jäävad palju küsimused: Mis otstarbel, kas makse on põhjendatud, kas on olemas volitused makse teostamiseks jne.
Mina seni pole saanud tutvumiseks ühistu lepinguid ja muid dokumente ning ei näe endisel juhatusel ja raamatupidajal erilist soovi neid mulle ühel või teisel moel kättesaadavaks teha.
Dokumendid tuleb vana juhatuse käest kasvõi kohtu teel kätte saada. Samas on olemas alati variant, et neid dokumente lihtsalt ei olegi.suslik kirjutas: Mina seni pole saanud tutvumiseks ühistu lepinguid ja muid dokumente ning ei näe endisel juhatusel ja raamatupidajal erilist soovi neid mulle ühel või teisel moel kättesaadavaks teha.
Ma olen ka alati õigeks pidanud, et ühistu rahaasjad on liikmetele alati teatavaks tehtud. Mina teen igas kuus ja üldkoosolekuks aasta tulude ja kulude kokkuvõtte. Pangakonto väljavõte annab väha ülevaadet ühistu rahade kohta. Inimene, kellele sa väljavõtte saadad, saab teada, et näiteks mingil kuuäeval maksis Rebane ühistu arvele 1000 krooni ja Jänes 778 krooni ja Hunt 1389 krooni jne. Mida selline teadmine sellele inimesele annab? Mitte midagi. Mina teen kokkuvõtte kus on kirjas, et selles kuus koguti remondifondi x summa, haldusfondi y summa, jäätmeveo eest z summa, soojuse eest a summa jne. Samuti kulud, et töötasudeks maksti x summa, maksudeks y summa, jäätmeveo eest z summa jne. See on inimeste jaoks palju arusaadavam dokument. Ja selle koostamine ei võta ka palju aega. Selle saab valmis teha ka pangaväljavõtte alusel.
Aga eks valik on sinu, või siis õigemini juhatuse oma. Tahate, eks siis jagage seda töödeldud kontoväljavõtet.