Pärimisel oleva korteri võlade sisse nõudmine

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
verivera
Üüriline
Üüriline
Kontakt:
Pärimisel oleva korteri võlade sisse nõudmine

Postitus Postitas verivera » 18 Apr 2009 12:03

Tere,
Palun abi, äkki keegi oskab aidata. Meie majas on olemas üks korter, mis on pärimisel, pärijad on pärimisavalduse sisse andnud, aga pärandi pole vastu võtnud. Kuna korteril pole omaniku, siis ei saa kellelgi vastu võlanõue esitada. Selle aasta alguses oli pärimisseadus muudetud ning selle alusel pärija saab pärandi automaatselt, kui ta sellest teab, kuid kuidas toimub selle müük (oletame, et saab sundkorras pärijaks teha), kui omaniku pole võimalik kätte saada? Kas keegi on kokku puutunud selle situatsiooniga, palun jagage oma kogemust.

Ette tänades,

KÜ esindaja

leammj
Haldur
Haldur

Re: Pärimisel oleva korteri võlade sisse nõudmine

Postitus Postitas leammj » 18 Apr 2009 20:52

Pöördu juristi poole.
EKÜL juristid võtavad vastu Tallinna Linnavalitsuses vastu. Nad annavad sulle nõu. Ilma juristi abita sa toime ei tule.

hekitee10
Liige
Liige

Postitus Postitas hekitee10 » 15 Aug 2009 23:48

Pärimisseaduse järgi peaks võlg koos korteriga päritama.

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas lasnakas » 16 Aug 2009 22:58

Meil on suur maja ja nii mõnedki omanikud teise ilma läinud. Oleme esitanud arved edasi vana omaniku nimele kuni on selgunud uus omanik.
Vaadake Kinnistusregistrist järele kes seal omanikuna kirjas - automaatselt ei kustutata sealt kedagi.
Meie jaoks ei ole absoluutselt tähtis kes arved maksab. Peaasi, et oleks makstud. Pärijate paljususe puhul maksab keegi neist arved ära ja pärast arveldavad pärijad ise omavahel või notaris. Kui pärijaid pole, tuleb pöörduda kohaliku omavalitsuse poole.
KÜ puhul on hea, et erandita kõik korterile tekkinud võlad lähevad üle uuele omanikule, nii et KÜ ei kaota midagi (kui võlg pole suurem kui korteri väärtus).
Rääkige pärijatega, et nad maksaksid arved ära. Tähtajaks maksmata arvetele arvestage juurde viivis.

Susserdis
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Susserdis » 11 Dets 2009 14:15

Meil on probleemiks korter mille omanik on surnud, kuid kus elab tema üks tütardest koos oma elukaaslasega ja nüüdseks olen umbes 5 aastat nendega kannalik olnud. Kuulanud vabandusi ja lubadusi aga olenemata elanike mõnigatest pingutustest on summad aina suurenenud ja nüüd nad isegi ei luba enam midagi..
Meil on väga väike ühistu, palgalisi ei ole ja tegutseme vastavalt oma võimalustele - nüüd oleks aga abi vaja - kelle poole põõrduda? Ma olen ainuke kes veidi asju ajab, kuid kahjuks üsnagi rumal juriidistes asjades, elanike seas kahjuks peale moraalse toe muud pole - olen üritanud just.ee lehel kiirmenetluse kohta uurida aga ma pole kuigi palju aru saanud.
Ehk oleks keegi kes suudaks mind veidi juhendada või suunata?

Vasta