Lehekoristus
Moderaator:Heino
Teema iseenesest ju lihtne aga kuidas saaksime seaduse piires premeerida neid korteriomanikke,kes aastast aastasse koristavad igal sügisel ja kevadel ühistule kuuluvat õueala.Need,kes ei saa koristada või ei taha peaksid selle eest maksma ja nendest maksudest saaksid osa need,kes koristavad.
Re: Lehekoristus
Meie tegime eelmisel aastal ilma igasuguse koosolekuta juhatuse otsuse, et need, kes koristamas ei käinud, maksid kinni kogu selle kuu prügiveo tasu. Nii kevadel kui sügisel. Ega see nüüd teab-mis suur "preemia" olnud, kuus vist 35.-/in., ent asi seegi. Igatahes need, kes ei osale iialgi üheski aktsioonis, maksid ikka 200.-/in ringis.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Ei tea kas see ikka seaduslik on? Kahtlen sügavalt.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
No juhatuse otsus peaks ikka seaduslik paber olema ?
Kinnistu suurkoristuse puhul ongi ju 2 varianti: kas teha ise ja tasuta või tellida keegi, kes selle töö eest raha tahab saada. Ja kui suurem osa elanikest on alati nõus mitte maksma ning ise koristama, siis kuidagimoodi peab ju paika panema need, kes aktsiooni aknast jälgida eelistavad... Siiani ei ole keegi ühtegi pretensiooni esitanud. Ja oleks ka natuke piinlik esitada.
Kinnistu suurkoristuse puhul ongi ju 2 varianti: kas teha ise ja tasuta või tellida keegi, kes selle töö eest raha tahab saada. Ja kui suurem osa elanikest on alati nõus mitte maksma ning ise koristama, siis kuidagimoodi peab ju paika panema need, kes aktsiooni aknast jälgida eelistavad... Siiani ei ole keegi ühtegi pretensiooni esitanud. Ja oleks ka natuke piinlik esitada.
Ma ise arvan nii,et juhatuse otsus on siis seaduslik,kui see on ka seadusega kooskõlas.Kas tuleks kõne alla selline variant,et üldkoosolek teeb kodukorra või mis muu nime all häälteenamusega otsuse ,et iga korteriomanik või siis selle volitatud isik ,kes ei saa ega taha osaleda ühiselt koristustöödel annab ühistule teatud summa,mis kataks proportsionaalselt need kulud,mis tuleksid siis,kui osta teenus sisse.Meie majas elavad nii liikumispuudega inavaliidid,kui ka noored,kes käivad graafiku järgi tööl,ka komandeeringutes.Seega puhtfüüsiliselt ja inimlikust seisukohast võttes ei saa iga kord osa võtta nendest töödest.On ka omanikke ja elanikke,kes tulevad heameelega koristama,et mitte sisse osta koristusteenust ja seeläbi minimeerida omi väljaminekuid ja olla kasulik nii ühistule ja ühiskonnale.Terves kehas terve vaim!
Üldkoosolekul peaks olema võimalik otsustada, et need, kes ei osale lehekoristusel, maksavad kinni lehekoristuse kulud. Aga pole mingit seaduslikku alust tegijaid premeerida. Millise konto alla see käiks? Preemia on juba see, kui ei pea leheveo eest maksma. Muudmoodi ei kujuta ette. Sest iga väljamakstud krooni pealt tuleb ju makse maksta. Te ei saa seda ka auto kasutamise kompensatsioonina vormistada.
Hea siin seda teemat arutada. Kuid paljud ju ütlevad , et majahoidja saab töö eest tasu.Suvel vähem selle võrra tööd.
Kuid sundida ei saa kedagi. See on hea kui te nii teete. Vanurid ei tule. Ja noored ammugi. Meil teeb seda tööd majahoidja.
Kuid sundida ei saa kedagi. See on hea kui te nii teete. Vanurid ei tule. Ja noored ammugi. Meil teeb seda tööd majahoidja.
Tõstatasin vist teema vale nurga alt.Selgitan siis täpsemalt.Meil on ühistu,ei ole majahoidjat ega ole ka ostnud veel siiani lehekoristusteenust.Mul on piinlik,kui ma ei saa lehekoristus päevast osa võtta.Olen samas ka osa võtnud.Lehti tuleb ju vähemalt 2 korda sügisel koristada.Olen nõus maksma selle korra eest,mil ma pole saanud lehekoristusest osa võtta.Kuidas aga saada panna maksma neid ,kes ei mõtlegi sellele.Selles on küsimus.
Lehekoristus kirjutatakse arvele eraldi reale ja jagatakse kuluarve nende vahel, kes lehtede riisumisel ei osalenud.
Mille alusel?sirts kirjutas:Lehekoristus kirjutatakse arvele eraldi reale ja jagatakse kuluarve nende vahel, kes lehtede riisumisel ei osalenud.
Tore. Sellega saab ainult nõus olla.sirts kirjutas:Üldkoosoleku otsuse alusel muidugi.
Kusjuures üldkoosoleku otsust lubab seadus teha ka tagantjärele. Kui muidugi ollakse kindel, et see saadakse.
meil on nii, et kes välja koristama ei tule, sellele rakendasime üldkoosoleku otsusega 100,- eek.
maksmisega pole probleeme olnud, jääb ju võlg ülesse muidu
maksmisega pole probleeme olnud, jääb ju võlg ülesse muidu
Viimati muutis Anita, 29 Okt 2008 19:20, muudetud 1 kord kokku.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Anita! Ütlen sulle ausalt, et kui sa tuleksid minu ukse taha seda raha nõudma siis ma kohe kindlasti ei maksaks!
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Siiani on asi toiminud. Inimesed maksavad ja ei tee sellest probleemi.Heino kirjutas:Anita! Ütlen sulle ausalt, et kui sa tuleksid minu ukse taha seda raha nõudma siis ma kohe kindlasti ei maksaks!
Me oleme üldkoosolekul sellise otsuse vastu võtnud ja kõik kohalolijad on sellega nõus olnud.
Ja uskuge see 100,- eek kehtestamine on väga tulus...elus ei ole nii palju inimesi meil väljas koristamas käinud. Meie ühistu koristamise päev on selline kus võtame terve maja ette (trepikojad, keldrid jne) kaasaarvatud siis õue riisumine. Paari tunniga suutsime kogu töö ära teha.
Kas on võimalik ka nii teha,et iga korteri omanik või selle esindaja maksaks tasaarvelduse korras nt. 50 eek.i vähem haldustasu kui ta on osalenud lehekoristusel.Kas see on seaduslikult elluviidav?
Njah, Anita, mina ka näiteks saadaks su kukele, kui sa tuleksid minult musta raha küsima. Ja milleks sul siis seda musta raha vaja on? Mul tekiks kahtlus, kas sa seda mitte oma taskusse ei korja?
Ja kuidas te saate üldkoosolekul sellist otsust vastu võtta? Kas kohe otsusena on kirjas, et kogute raha mustalt? Peaks teile audiitori või maksuameti kraesse saatma.
Ja kuidas te saate üldkoosolekul sellist otsust vastu võtta? Kas kohe otsusena on kirjas, et kogute raha mustalt? Peaks teile audiitori või maksuameti kraesse saatma.
Mathiasele! Ei ole võimalik tasaarveldada, haldustasu on hoopis teise rea peal, see läheb ikka remondi või hooldusrahadest.
Hea kui majas on kohusetundlikud omanikud.Kuid teen hoopis teisiti. Lehevedu maksumuse jagan kõikide korterite vahel m2-le. Majahoidja koristab tasapisi.Ei sunni ja ei nõua , et lehekoristuse aeg koristaks trepikoda.Ei hakka oma närve sellega rikkuma , et kedagi paluda lehti tulla riisuda. Nii kui nii ei tule pooltest seda tegeama.Ja ei poolda , et keegi selles eest maksaks KÜ-le. Millise seadusega seda saab teha. Täna ta maksab. Kuid homme ütleb , et maksan hooldust.Parem selle võrra tõsta hooldustasu