Võlgnikuga tegelemine

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
ppoder
Üüriline
Üüriline
Võlgnikuga tegelemine

Postitus Postitas ppoder » 27 Mai 2008 13:35

Kas kellegil on kogemust selle "Maksekäsu kiirmenetluse avalduse" täitmisega? Kättesaadav on ta lehelt:
http://www.just.ee/maksek2sumenetlus

Mulle on kellegi käest kõrvu jäänud jutt, et see on umbes ainuke võimalus peale otseselt kohtusse mineku korteriühistu liikmelt tasutama kommunaalmakseid kätte saada.
Kui kellegil on kogemust selle vormi täitmisega, siis ootaksin hea meelega abi.

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Re: Võlgnikuga tegelemine

Postitus Postitas ergon » 27 Mai 2008 15:07

olen kasutanud aga mitte korteriühistus vaid tööalaselt. Põhinõue peab jääma alla 100000. Vormid on netis üleval ja ka väga detailne täitmise juhend on blanketiga kaasas.

ppoder
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas ppoder » 27 Mai 2008 15:22

Sain vist nagu enamvähem täidetud. :)
Varsti annan ära, eks siis näis, kas läks midagi väga metsa või mitte.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 27 Mai 2008 15:46

Hea ergon. Täitmise juhend on kaasas jah aga mina ei taipa küll, mida VI-sse punkti "Nõude aluseks olevad asjaolud" kirjutada ja VII-sse punkti tuleb siis kirjutada arve(te) numbrid, mis võlglase poolt maksmata? Ilmselt olen ka varsti sunnitud seda maksekäsu kiirmenetlust kasutama.

LIhtsalt hea inimene :P

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur

Postitus Postitas ergon » 27 Mai 2008 20:02

VI punkti paneks mina jutu mille alusel ühistu liige on kohustatud ühistule saadud teenuste eest tasuma ja VII punkti osas käitusin mina nii nagu sa soovitad, panin maksmata arvete numbrid.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 27 Mai 2008 22:43

Piisab, kui vihjata KÜS § 15 ja oma korteriühistu põhikirja vastavale paragrahvile. Siis kirjutage, millal võlgnevus tekkis ja millest (näit viimase kuue kuu maksmata arved) ja millal möödud arvete maksmise tähtaeg. Mingeid mid tõendeid pole vaja lisada, kuid vajadusel peate olema valmis neid dokumentaalselt tõestama. Eeldatakse, et teie väited on õiged.
Tgeelesin sellega hiljuti. Õnneks sai kõik õigeti täidetud ja võeti menetlusse. Kui miskit aga viga on, siis nad ei pruugi sulle isegi teatada, miks menetlus viibib. Kõike peab ise uurima. Õudne bürokraatia!. Esitasin kiirmenetluse interneti teel märtsi alguses ja alles nüüd peale järelpärimist tuli teada, et on hakatud menetlema. Kusjuures võlgnik on pool juba jõudnud kabuhirmus ära maksta.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 28 Mai 2008 07:45

Tänan sirts ja ergon:)

LIhtsalt hea inimene :P

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 15 Juul 2008 15:23

Mina esitasin selle avalduse umbes kuu aega tagasi. Täitsin ära täiesti oma mõistuse ja loogika järgi. Nädal hiljem sain kohtult e-maili, et nõue on edastatud võlgnikule. Ja nüüd on vaikus.
Arvatavasti mingi aja jooksul peab võlgnik vastama, kas ta tunnistab nõuet või mitte ja kas ta on nõus selle kiirema variandiga või siis tuleb hakata ka päriselt kohtuteed käima. Eks siis aeg näitab, kas ja mis vastus tuleb.
Avaldus sai esitatud, kusjuures 2000 kr suuruse võlaga, mis iseenesest ei ole ju teab-mis-suur, kuid asi oli põhimõttes. Otsustasin, et las see olla hoiatuseks ka teistele, kes arvavad, et võivad mitte maksta.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 15 Juul 2008 18:34

Sama siin - vastati, et on võetud menetlusse ja vaikus. Nüüd juba kaks kuud. Tõeline kiirmenetlus!!!

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 15 Juul 2008 22:44

Mina sain kätte mais, millele olin avalduse andnud novembris 2007. Pärast kohtu e-maili jaanuaris oli tasutud üks kümnendik ja võlg kasvas edasi. Saatsin kohtule e-maili olukorra kirjeldusega. Pärast pikka vaikust sain kohtult e-maili, et nad ei suuda võlgnikule teadet edasi anda ja küsivad,kas ma ei taha kasutada täituri teeneid. Selleks pidi maksma veel 298kr. Tasusin selle ja mais oli 23 000kr tasutud. Täituri tasu koosoleku otsusega määrasin endisele võlgnikule

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 16 Juul 2008 08:31

Ma ei imesta, kui mulle tuleb kiri, et kahjuks on kõik kohtunikud puhkusel ja ei suudeta võlgnikule teadet edasi anda. Märtsist saadik. Minu võlgnik maksis samuti mingil hetkel poole võlast ära, kuid nüüd kasvatab samuti võlga edasi. Peab vist ka olukorra kirjelduse saatma kohtule, ehk kiirendab asjade kulgu.
Samas hakkan mõtlema, et kas ei peaks pöörduma siis kohe täituri poole. See kohtutäituri nimetamine ajab juba iseenesest võlgnikule hirmu nahka, sest see seostub juba korteri müügiga.
No mul on hästi meeles, kuidas Justiitsministeerium kilkas läbi ajakirjanduse, et kiirmenetlused on läinud kaks korda kiiremaks!?

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 04 Aug 2008 19:56

Meie case on lõppenud, kuna võlgnik maksis peale dokumentide saamist oma osa ära (koos lisakuludega). Kokku siis avalduse esitamisest kuni raha saamiseni läks kokku sutsukene alla 2 kuu. Ei olegi palju. Tegemist Pärnu Maakohtuga.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 04 Aug 2008 22:25

Meil ka praktiliselt õnnelikult läbi, ühistul raha käes. Aega võttis viis kuud. Selle aja eest pole võlgnik sentigi maksnud, nii et läheme uuele ringile ja anname sisse uue maksekäsu avalduse.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 05 Aug 2008 10:30

millega need inimesed mõtlevad, täitsa vastutustundetud.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

ringi13
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas ringi13 » 06 Aug 2008 11:18

Kas siis ühtki tõendit kiirmenetlusavaldusele lisada pole vaja? Avaldusel on punkt 6 "Tõendite lühikirjeldus"- * tähendab, et see punkt on täitmiseks kohustuslik. Kas ikkagi mingeid tõendeid koguda on vaja?
Kes seda tegi elektroonilisel viisil? Vahetage kogemusi.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 06 Aug 2008 11:59

Ei ole vaja tõendeid lisada. Kirjeldate lihtsalt, mille alusel võlga nõuate. Näiteks nimetate ära arved ja perioodi, mille jooksul võlg on tekkinud. Tõendeid läheb vaja siis, kui võlgnik vastu vaidleb ja asi läheb kohtusse. Kiirmenetluses pole vaja, see on heauskne usaldus. Elektrooniliselt läheb klõpsti kohale ja siis jääge ootama, mis edasi saab.

ppoder
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas ppoder » 22 Okt 2008 12:51

Meie ühistu esitas kevadel maksekäsu kiirmenetluse avalduse ja siiani pole ma vähimatki infot saanud selle kohta, et kas see on menetluses või mitte vms. saatsin täna uue kirja justiitsiministeeriumisse. Eks näis, kas sealt tuleb ükskord vastus või mitte...võlgnik on vahepeal umbes veerand võlast ära maksnud paari maksega aga see on ka kõik. nüüd juba mitu kuud pole ühtegi makset tulnud ja võlg kasvab koguaeg...nüüd hakkab veel kütteperiood ka ja võla kasv on meeletu. :(

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 22 Okt 2008 13:31

Eks nende ametnikega suhtlemine olegi üks paras jama. Minul oli vaja Harju Maakohtust ühte asja küsida - saatsin küsimuse üldmeilile. Ja kui vastus tuli (ime küll, 2 päeva pärast!), siis oli näha, et see oli meili teel viiele (!!!) ametnikule edasi saadetud, enne kui siis viimane vastas. Tegelikult on avaldatud kõigi töötajate nimelised meiliaadressid, ainult, et mitte kusagilt ei saa ju teada, kes, millega tegeleb. Aga noh, eks see kohtusüsteem ole meil üldse vähe vildakas. :evil: Aga eestlane on õnneks kannatlik inimene ! :D

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur

Postitus Postitas ergon » 22 Okt 2008 14:16

Mul oli sama lugu ja mina tegin sellise kirja Harju Maakohtusse, kus ma küsisin neilt millal kohus hakkab kinni pidama kehtivast seadusest. seaduse järgi on menetlemise aeg 7 päeva. Peale minu kirja toimus kõik väga kiiresti. Nädalaga oli kiri võlgnikule toimetatud ja kolme nädala pärast saab kohtu otsuse, juhul kkui võlgnik võlga ei vaidlusta. See järel kohtutäitur jne

rewa2
Revident
Revident

Postitus Postitas rewa2 » 22 Okt 2008 14:51

Aga mis siis teha kui võlgnik ( soomlane) elab Soomes ja aadressi ka ei tea. Tähitud kirjad tulevad tagasi....

killu
Liige
Liige

Postitus Postitas killu » 22 Okt 2008 15:56

Soomes elava soomlase puhul on tsipa keerulisem. Tasuks vist nõu küsida mõnelt juristilt või EKÜL-ist. Muidu antakse ju nõuded sisse elukoha järgi aga kui soomlane tõesti ka Soomes elab, siis ... mina ei oska aidata. :oops:

Vasta