mitme naabruses oleva KÜ ühistegevus

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Rain
Liige
Liige
Kontakt:
Re: mitme naabruses oleva KÜ ühistegevus

Postitus Postitas Rain » 31 Mär 2008 22:46

Üheks võimaluseks tegevust koordineerida oleks palgata ühine haldur ja jagada muid püsikulusid. Sääst peaks tulenema mahust, mille kasvades peaks ühikuhind alanema.

Kui on tõsine koos tegemise soov, siis on võimalik asutada MTÜ. Heaks näiteks on siinkohal MTÜ A&B Haldusühendus (http://www.abhaldus.ee/), mis koondab mitu ühe piirkonna korteriühistut.

www.korteriyhistu.net - muuda ühistu tegevus läbipaistvaks! Alusta juba täna, tasuta.

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 01 Apr 2008 10:42

Tean ühte halduühendust, mille liikmete juhatused ei tea ööd ega mütsi oma rahalisest seisust. Ühistul puudub oma konto. Kusagil siili peatuse kandis. Kõik toimub nagu kunagi Minu Vara ajal, kirja pannakse suured tööd, tegelikult käiakse niisama pintsliga kusagilt üle. Kui ühistu tõstab lärmi, siis jälle midagi tehakse. Üks mu tuttav elab sellises imelikus ühistus. Töid tellitakse enda firmadest, ilma muudelt firmadelt hinnapakkumist võtmata. Midagi väga imelikku ja kuidas kunagised ühistu juhatuse liikmed sellisel asjal juhtuda lasid, ei tea, aga praegune juhatus pole vist võimeline midagi eriti tegema.
Nii, et ka nii võib minna.

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 02 Apr 2008 12:52

Väga hea teema.Kui on ümbruskonnas ühesugused majad siis näiteks prügimajandus.Tehke ühiskasutuseleping.Ei pea olema ju igal majal oma BIO, joogitaara, paber.Olen teinud 4-ja maja peale sellise lepingu .Toimib väga hästi.Ja tean , et veel ka mujal tahetakse teha nii teha.Tehke tihemini väljavedu,Vähem konteinereid.Siit tulebki juba kokkuhoid,Ja näiteks kui teha projekt " Hoovid korda".Ka seal on seda kasulik teha.Või siis küttesüsteem.Kui on ühesugused majad siis tehke ühine projekt.Jälle kokkuhoid.Ka koristaja leping on võimalik teha mitme maja peale.Kui on väikesed majad.Ideaalne lahendus.
Kui teha ühine majandamine mitme maja peale.Siis ikkagi rahalised asjad peavad olema eraldi.Ja kui ühiselt peaga toimetada , on uskuge odavam. Paljudes majades on võimalusi teha sinna omad ruumid.Kasutage need arukalt.Tehke sinna kontor ja vastuvõttu ajad.Kui teil on seal kohapeal dokumentatsioon siis ju võite ka oma liikmetele seda näidata.Ma ei näe mingit probleemi ühes elamu rajoonis ühiselt majandada.

Vasta