Veel sisseastumismaksust

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige
Re: Veel sisseastumismaksust

Postitus Postitas doris » 09 Nov 2007 08:52

Tigekala, kui suur see summa on, mida nõutakse?

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 09 Nov 2007 11:28

Siin eespool oli kirjas, et 4000 krooni. Üle mõistuse!

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 09 Nov 2007 13:24

Sisseastumismaks on minu arvates selleks, et maksta ühistu asutamise kulud. Kohe on ju vaja maksta notarile, sinna ja tänna. Meil oli vist 80 krooni korter. Mõnes majas on ühistu nagu mingi privaat klubi, mille liikmeks astumiseks tuleb tohutu sissemakse teha!!!

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 09 Nov 2007 14:45

Meie kogusime 100 krooni korterilt. Selle eest registreerisime ühistu, ostsime esimeste arvete tegemiseks paberit ja ühistule oma postkasti. Mis üle jäi, võtsime reservfondis arvele. Nendelt, kes on korterid ostnud ja liikmeks astunud hiljem, ei ole me mingit maksu küsinud.
Ka osamaksu pole me kellelegi tagastanud, nii nagu pole seda küsinud ka uuelt omanikult. See on käinud korteriga kaasas. Kes on hiljem kolinud, see on sellest pääsenud.

Tigekala
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas Tigekala » 14 Nov 2007 14:02

Tere sõbrad!

Õnnestus suhelda EKÜL õigusosakonna juhatajaga. Kokkuvõte selline, et mõistab ta minu ning samas ka KÜ argumente, kohtus aga selliseid pretsedente pole siiani olnud. Lõpuks soovitas ta õiguskantsleri poole pöörduda, mida ma kavatsengi teha lähiajal. Kui seadusandlust lubab erinevat tõlgendamist, kas ei vajaks see täiendamist? See on aga just õiguskantsleri valdkond. Võib-olla enne räägin ka korraliku juristiga, kes on KÜ küsimustes kompetentne, et vormistada asjalik ja detailne päring. Kas keegi oskab soovitada asjalikku juristi? Kui see pole väga kallis, oleks ka tore. Ei tahaks suvalise poole pöörduda.

Kui ka õigustkantsleri poole pöördumine ei aita, siis lähen kohtusse. Kindlasti teavitan ka meediat sellest, kuna teema oleks avalikkusele väga huvitav ja õpetlik.

Seadusrikkujad vastutusele!

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 14 Nov 2007 14:48

Mina soovin sulle omalt poolt jõudu.
Kahjuks on nii, et head juristid maksavad kobedat raha.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Tigekala
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas Tigekala » 14 Nov 2007 17:36

Tänan! Tegelikult 4000 kr pole ka nii suur raha ja tõenäoliselt kulutan protsessimisele rohkem raha, aga see on põhimõtte küsimus. Ma olen väga tige(kala) kui keegi tahab minu käest ebaseaduslikult raha välja pressida. Pätte tuleb karistada.

kotkas
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas kotkas » 17 Nov 2007 13:16

Tere, endal ka sama probleem nüüd novembri keskpaigas saadeti eraldi arve sisseastumis maksu kohta mis on väljastatud 01.september 07
Nagu ma eelnevast aru saan on see välja pressimine ja arve võib tähelepanuta jätta või ...

Tigekala
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas Tigekala » 17 Nov 2007 13:53

Hei, kotkas! Ega see Kalda-Kose KÜ pole? Kui "jah", siis võiks kaaluda koostöös protsessimist või vähemalt juristi poole pöördumist, mida arvate?

kotkas
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas kotkas » 17 Nov 2007 19:06

Just nimelt - Kalda-Kose KÜ, olen käsi koos protsessimisel.
Kas leidub veel inimesi kellel sama KÜ-ga sama probleem?
Mina leian, et ma olen juba KÜ liige notariaalse ostu-müügiakti allakirjutamisel ja nende privaatklubisse ma ei soovi astuda.
Te kujutage ette,et nad ei suutnud mulle selgitadagi kuhu ja mille tarvis see``sisseastumismaksu`` raha läheb!!!

kotkas
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas kotkas » 17 Nov 2007 19:16

Tigekala millises majas pesitsed?
Ma olen Paasiku 22

Tigekala
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas Tigekala » 21 Nov 2007 14:50

kotkas kirjutas:Just nimelt - Kalda-Kose KÜ, olen käsi koos protsessimisel.
Kas leidub veel inimesi kellel sama KÜ-ga sama probleem?
Mina leian, et ma olen juba KÜ liige notariaalse ostu-müügiakti allakirjutamisel ja nende privaatklubisse ma ei soovi astuda.
Te kujutage ette,et nad ei suutnud mulle selgitadagi kuhu ja mille tarvis see``sisseastumismaksu`` raha läheb!!!
Seda ei suutnud nad ka mulle selgitada, üldine bla-bla, et "elamistingimuste parendamiseks" jms. Huvitav, milleks siis olemas sellised kuluartiklid nagu hoolduskulud ja remondikulud?:)

Olen Paasiku 28 majast. minu mail mihhail@dzd.ee . Palun saada mulle enda kontaktid. Esimene samm oleks nagu ma seda näen praegu - leida KÜte küsimustes kompetentne jurist, kellega nõu pidada ja kui meil on 100% õigus võtta see jurist juhatuse koosolekule kaasa, kus teha ametlik ettepanek antud "sisseastumismaksu" juhatuse korraldus tühistada ning ka KÜ põhikiri muuta. Kui see ei aita - teine samm on õiguskantsleri poole pöördumine ning kui ka see ei aita - lähme kohtusse.

Minu teada minu trepikojas on ka inimene, kes ei maksa, räägin temaga. Ehk liitub meiega. Põhimõtteliselt võiks ka kuulutuse avaldamist kaaluda.:) Loodan, et meie veidra KÜ juhatus ei maga enam rahulikult.

Muideks veel lisainfot: nimelt nõuavad nad seda sisseastumismaksu vaid uutelt korteriomanikelt, mis igal juhul ebavõrdne kohtlemine. Nt põhikirjas on kirjutatud "KÜ liige kohustub maksma sisseastumismaksu..." (kui eeldada, et see punkt on seaduslik, mis tegelt pole). Ehk tegemist on IGAÜHE KÜ liikmega ning nõudes sisseastumismaksu vaid uutelt liikmetelt rikub juhatus OMA KÜ põhikirja. Aplaus.

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 22 Nov 2007 10:32

Ma arvan, et vanad olijad on oma sisseastumismaksu juba maksnud. Kui võlgnevusi korteril polnud, siis järelikult oli eelmine omanik selle tasunud, st. uus omanik ei pea seda enam uuesti maksma. Miks ühe korteriomandi eest tahetakse ühekordne maks ja teise eest nõutakse korduvat makset.
vt., kas saad siit midagi kasulikku
http://www.ekyl.ee/

edu!

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 22 Nov 2007 10:34

LISA:
uurisin ise ka lähemalt, seal on lausa vastuvõtu ajad ja tel. kindlasti tasub konsulteerida.

Tigekala
Üüriline
Üüriline
Kontakt:

Postitus Postitas Tigekala » 23 Nov 2007 17:30

Lp doris!

Eesti Korteriühistu Liidust nii palju, et õigusosakonna juhataja on arukas ja kompetentne jurist ning üldiselt viisakas ja mõistlik inimene. Teistele EKÜL juristidele pöörduda ei soovita, nende huvides on eelkõige KÜte huvide kaitsmine ehk 99% tõenäosusega öeldakse teile, et KÜ on õigus ebaseaduslikku sisseastumismaksu nõuda.

Mina pöördun advokaadi poole, kes saaks minu huve ka kohtus kaitsta.

Infoks ka nii palju, et eelmine omanik EI MAKSNUD MINGIT SISSEASTUMISMAKSU. Seda korraldust lihtsalt POLNUD. Sama ei maksnud ka kõik Kalda-Kose KÜ liikmed, kes olid liikmed enne 19.09.05, sest just sel kuupäeval tegi juhatus korralduse, et kõik UUED (rõhutan vaid UUED) peavad sisseastumismaksu maksma, edasi tsitaat: "kehtestada alates 19.09.05 uutele korteriühistu liikmetele sisseastumismaks 4000 kr". Samas protokollis viide põhikirja punktidele, mille alusel saab kehtestada sisseastumismaksu, muuhulgas p.3.2.5 kus öeldud: "Ühistu liige on kohustatud tasuma sisseastumismaksu juhatuse poolt määratud suuruses ja tähtajaks". St et IGAÜKS peab maksma, "uuest" pole põhikirjas SÕNAGE. Kokkuvõttes, et isegi kui oletada, et seda sisseastumismaksu võiks nad seaduse kohaselt nõuda, siis on juhatuse korraldus sama KÜ põhikirjaga VASTUOLUS. Ma ei tea kas terves mõistuses inimene saaks teha selliseid otsuseid?..

Minu teises kirjas püstitatud küsimustele, miks uus peab maksma, aga vana mitte ning miks sisseastumismaks on 4000 kr, aga mitte 15000 kr nt ning millele kulutatakse lõpuks sisseastumismaksu raha, vastust ei ole siiani. Kirja saatsin Kalda-Kose KÜ juhatuse esimehele 28.12.2006 ehk varsti tähistan kirjasaatmise sünnipäeva.

Küll ma võtan järgmine nädal asja tõsisemalt ette.

NB! Kalda-Kose KÜ liikmed, kes nagu minagi ei leia, et sisseastumismaksu nõudmine on seaduslik - võtke ühendust, saame säästa advokaadi teenuste kulu pealt. Meid on juba 2 kodanikku. Minu mail mihhail@dzd.ee . Liitu meiega!

peeter100
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas peeter100 » 04 Mär 2008 11:37

Kas on vahepeal toimunud mingeid muutuseid selles KÜ. Ostsin veebruaris käes oleval aastal korteri selles KÜ-s. Kas mul tuleb nüüd märtsi kuu arvega samuti mingisugune sisseastumismaks.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 04 Mär 2008 17:30

No tehke või tina, ei ole KÜs sisseastumismaksu!Teistes MTÜdes küll. Ja eriti veel nii suurt. Uskumatu! Kas seal on mingit kontakti?

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 05 Mär 2008 08:06

Isetegevus on selle nimi. tigekala, kas on mingeid muutusi sellel rindel?

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 05 Apr 2008 17:08

Millise sedausega te nõuate uuelt omanikult sisse osamaksu.Ega ta tule alles asutavasse KÜ-sse.KÜ on ju tegelikult sundühistu.See kes müüb ei saa tagasi osamaksu ja kes ostab ei pea seda maksma

Vasta