Meil selline olukord:
Paar aastat vanas kortermajas (12 korterit) on korterites eraldi soojamõõtjad. õks korteriomanik elab välismaal ja käib siin ainult paar korda aastas. Ta leiab, et võib oma korteris hoida 5-10 kraadi sooja ja vahepeal ei olnud tema küte üldse sees. Näitusid ta ka ei suvatse esitada.
Naabritest eraldab tema korterit ühelt poolt keramsiitplokist sein ja teiselt poolt kahekordne kipssein. Arvatavasti kütavadki tema korterit sisuliselt naabrid.
Kuidas sellisel puhul käituda? Kas põhikirjas või üldkoosoleku otsusega võiks näiteks sätestada, et juhatusel on õigus kulude jaotamisel arvestada iga korteri soojatarbimiseks vähemalt 50% maja keskmisest?
Selliseid probleeme peaks mujalgi olema, eriti kesklinnas, kus suur osa uute majade korteritest kuulub välismaalastele, kes pidevalt siin ei ela.
erinev temperatuur korterites
Moderaator:Heino
Re: erinev temperatuur korterites
Meilnii, et katus ja otsad said soojustatud, praeguseks ks esi ja tagafassaad. Keldris on soojaautomaatiks. Küttearved on vnormaalsed ja kõigil on samasoe. Kellelgi pole vaja auku seina puurida, et naabri sooja omale saada.
Siin on praegu tühi koht.
Kui omanik on oma kütte välja lülitanud.Siis siit mõtleme loogiliselt.Seega tema korterit küttavad ju korval korteri seinad..Seega minuteada peaks olema ka sellele vastav kohtulahend.Kuid ma ei ole kursis,Seda teavad kindlasti Eesti Korteriühistute Liidu juristid. mis asub Sakala 23A Sealt võiks saada väga kompententse vastuse.Kuid ma olen kuulnud , et vähemalt 30% peaks ta ikkagi maksma.Kuna tema korteri seinu kütavad teisete korterite seinad.Ja sellega peate ju teie rohkem kütma oma korterit.Kuna ju seinad jahtuvad kiiremini.Kuna ma tean , et meie majas on üks korter selline, et seal hoopis jahutatakse seda korterit,Seega nad protestisid meiega.Kuid juhatuse esimees tegi neile selle selgeks ja nüüd nad maksavad täpselt oma m2-tele võrdselt teistega.Nii, et siit füüsikaseadusega peate sellele omanikule selgeks tegema.Kui ei siis kohtusse ja teie võit on 100 %
Kui Teil igalühel individuaalarvestus, siis oleks väga soovituslik vastav kord ÜK poolt kehtestada, et mis-kus-kuidas peavad asjad toimima. Korra kehtestamiseks vajaliku info peaksid leidma käsiraamatust Küttekulude jaotamine.... lahtiühendamise korral. Seni kuni Teil vastavat korda pole, siis vaidletegi iga üksiku küsimuse üle eraldi.