Korteris tegutseb häiriv firma. Mida teha?

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:
Korteris tegutseb häiriv firma. Mida teha?

Postitus Postitas Heino » 24 Jaan 2007 00:22

Laekunud küsimus:

[i:48aed13a45]Tere Meie korteriühistus kuuluvad 2-korterit isikutele kes on välja rentinud ise enda firmale ja kus käib vilgas äritegevus .Kas on mingit seaduslikku alust tõsta halduskulu näiteks 3-kordseks kuna kulumisaste teiste trepikodadega on silmnähtav[/i:48aed13a45]

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

elly
Liige
Liige

Postitus Postitas elly » 25 Jaan 2007 11:02

Ma ei näe alust, miks peaks üks korteriühistu liige maksma rohkem, kui teine. Kui firma tegevuse tõttu on trepikoda kulunud, võiks proovida sisse nõuda remondikulusid, aga sedagi ainult kohtu kaudu. Kui see firma oleks korteriomanik, siis võiks kulud tõsta, sätestades põhikirja näiteks seda, et juriidilistest isikutest omanikud maksavad x3 rohkem haldustasusid, kuid ei ole kindel, et see seaduslik on (loe algust). Teie juhul korteiromanikuks on eraisik ja erinevaid tasusid ei saa kuidagi kehtestada.

aasa
Revident
Revident

Postitus Postitas aasa » 25 Jaan 2007 23:53

Ma arvan, et siin oleks lahendus selles, et praegusel juhul võib olla muudetud korteri otstarvet. õldjuhul on korterid mõeldud elamispinnaks ja selleks, et teha sellest mingi äripind peab olema minu teada selleks omavalitsuse luba. Sel juhul saab aga kohe siis rääkida hoopis teistest tasudest sellele pinnale :wink:

Kasutaja avatar
Metsakooli
Üüriline
Üüriline

Re: Korteris tegutseb häiriv firma. Mida teha?

Postitus Postitas Metsakooli » 23 Apr 2007 00:30

Korteriühistu liikmele saab teistest erinevaid kohustusi seada vaid tema nõusolekul. Sama siis ka teistest suuremat majanduskulu kandmist.

Vasta