energiaaudit.
Moderaator:Heino
Kas keegi oskab öelda,kui palju maksab energiaaudit ligikaudugi.Meie majas on 18 korterit,korterite pind on 900 ruutu.Äkki piisab sellest ligikaudse hinna ütlemisel,endal pole mul mingit ettekujutistki.Ja kas seda auditit peab tegema talvel?Ja kas kredex-lt saab osa rahast tagasi kohe peale seda,kui audit tehtud või ainult siis kui olen võtnud maja soojustamiseks laenu?Aitäh.
jassi
Re: energiaaudit.
Mida too energiaaudit annab? Ma olen mõningaid lugenud, täiesti mõttetu teema. Ainult töörahvalt raha välja meelitamine.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Vox populi vox Dei
Roland66, kui see sulle mõttetu on siis las ta olla. Keegi ei palunud sul sellele hinnangut anda.
Kredexilt saad osa rahast tagasi, siis kui energiaaudit on tehtud ja tasutud. Mina soovitan seda teha, sest sellest sünnib dokument, mis on maja hilisemal renoveerimisel aluseks ja loob töödesse struktuuri mida on lihtne ühistu liikmetele selgitada.
Kredexilt saad osa rahast tagasi, siis kui energiaaudit on tehtud ja tasutud. Mina soovitan seda teha, sest sellest sünnib dokument, mis on maja hilisemal renoveerimisel aluseks ja loob töödesse struktuuri mida on lihtne ühistu liikmetele selgitada.
Kõigepealt, ilma energiaaudita ei saa Kredexist ei toetust ega laenu käendust.
http://www.kredex.ee/korterelamu-laen
Googeldades leiab energiaauditi ja neid tegevate firmade kohta piisavalt palju infot http://www.google.ee/search?q=energiaau ... TF-8&hl=et
Võta mitmelt erinevalt tegijalt oma majale hinnapakkumised ja kindlasti uuri järele, kas Kredex nende auditit tunnustab.
Kredex maksab toetust 50% energiaauditi ja 50% rekonstrueerimise projekti maksumusest. Toetuse saamine võib aega võtta mitu kuud.
http://www.kredex.ee/korterelamu-laen
Googeldades leiab energiaauditi ja neid tegevate firmade kohta piisavalt palju infot http://www.google.ee/search?q=energiaau ... TF-8&hl=et
Võta mitmelt erinevalt tegijalt oma majale hinnapakkumised ja kindlasti uuri järele, kas Kredex nende auditit tunnustab.
Kredex maksab toetust 50% energiaauditi ja 50% rekonstrueerimise projekti maksumusest. Toetuse saamine võib aega võtta mitu kuud.
Näe, Ergom poiss läks lausa närvi. Ma tean mitmeid kortermaju, kes on langenud energiaauditi ohvriks. Üks asi on audit, kui selline, mis peaks olema väga põhjalik dokument koos arvutuste ja tööde järejekorraga, kokkuhoitava raha ja kulutatava raha suhtes. Küikidest energiaauditites, mida mul on õnnestunud lugeda, on puudu kasutatav tehnoloogia, selgitused jne, mis teeksid esimehele puust ja punasest ette, mida ja kuudas teha.ergon kirjutas:Roland66, kui see sulle mõttetu on siis las ta olla. Keegi ei palunud sul sellele hinnangut anda.
Näituseks sokli soojustamine. Elementaaarsed põhitõed lisada, kui sügavale pena maa sisse panna, millist peno kasutada, millised tööd teha ennem peno panekut, hüdroisilatsioon, kes võib sellist tööd teostada, mis on tööde teostamiseks vajalik (projekt, omaniku järelvalve, millist ja kuidas ehitajat valida, MTR). Meil üks tark tellis oma majadele energiaauditi, võttis mitmed millid laenu, soojustas ka sokli ära, kuid kuidas see oli tehtud, ma parem ei kirjuta. Hiljem küsisin, miks sa nii tegid? Ja mis te arvate, mida ta vastas? Aga energiaauditis ei olniud ju kirjas, et peaks sellist marki peno kasutama, ja et peno tuleb veel soovitavalt 1 m maapinnast alla poole panna, ei olevat ta kuulnudki. Üldkoosolek valis kõige soodsama pakkumise, mis ilmselt ei olegi kõige soodsam pakkumine.
Lisaks soosvitatakse energiaauditites "SUUREPÄRAST INDIVIDUAALKÜTTE ARVESTUST", mis tuginedes Riigikohtu lahendile on täiesti ebaseaduslik, millest me veel räägime?
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Aga kas keegi oskaks öelda ka palju see umbes rahaliselt teeks???Tahan teada milliste summade peale ma lähen,oskan midagigi ette planeerida.
jassi
Mul just arve tasumiseks EE poolt tehtud sisus märke üle 30 krt. 153,38€.
Kui on plaanis laenu võtta,siis soovitus küsi nõu panga laenuhaldurilt kellelt audit tellida,sest laenu korral on neil oma firmad keda pank aktsepteerib. Nii tegin aasta tagasi ise. Kredex tagastab 50% peale tasumist (taotlusele nõutakse panga väljavõtet)ka võid nendega vestelda.
Kui on plaanis laenu võtta,siis soovitus küsi nõu panga laenuhaldurilt kellelt audit tellida,sest laenu korral on neil oma firmad keda pank aktsepteerib. Nii tegin aasta tagasi ise. Kredex tagastab 50% peale tasumist (taotlusele nõutakse panga väljavõtet)ka võid nendega vestelda.
Kredex tasub 50% energiaauditi maksumusest, kuid ainult juhul, kui kõik nende nõudmised on täidetud. Loe: http://www.kredex.ee/10783
Taotlusele lisatavate dokumentide hulgas peavad olema ka vähemalt kolm hinnapakkumist energiaauditi pakkujatelt. Nii ehk naa tuleb suhelda (e-mailida) mitme pakkujaga ja neilt hinnad küsida ning toetuse saamiseks need Kredexile esitada.
Taotlusele lisatavate dokumentide hulgas peavad olema ka vähemalt kolm hinnapakkumist energiaauditi pakkujatelt. Nii ehk naa tuleb suhelda (e-mailida) mitme pakkujaga ja neilt hinnad küsida ning toetuse saamiseks need Kredexile esitada.
Absoluutselt mitte, lihtsalt mind häirib, et sa omi vaatenurki peale surud. Mõni lihtsameelne hakkabki sinu soovituse järgi käima. Sellist jama veel vaja, oleks need veel õiged ja asjakohased aga need on lihtsalt ennasttäis rumala inimese "elukogemus", mis ei pruugi tõsi olla.Roland66 kirjutas:ergon kirjutas:Roland66, kui see sulle mõttetu on siis las ta olla. Keegi ei palunud sul sellele hinnangut anda
Näe, Ergom poiss läks lausa närvi. Ma tean mitmeid kortermaju, kes on langenud energiaauditi ohvriks. Üks asi on audit, kui selline, mis peaks olema väga põhjalik dokument koos arvutuste ja tööde järejekorraga, kokkuhoitava raha ja kulutatava raha suhtes. Küikidest energiaauditites, mida mul on õnnestunud lugeda, on puudu kasutatav tehnoloogia, selgitused jne, mis teeksid esimehele puust ja punasest ette, mida ja kuudas teha.
.....
Ma avaldan oma arvamust, selleks foormumid ongi ju välja mõeldud. Vox populi vox Dei! Paisatb, et kommunismi lõpp korteriühistustes on ka sinule uneta öid toonud.
Minu poolt toodud näited on elust enesest, mida oma silmaga näinud. Oskad sa mulle siin foorumis ära seletada pena paigaldamise õige tehnoloogia, mille kasutamise puhul saavatutatakse soovitud soojuse kokkuhoid. Kuidas tuleb peno seinale liimida? Kas KÜ esimees peaks sellest midagi teadma, kui ta ehitajatega läbirääkimistesse asub?
Eesti ei lõpe päälinnaga, vaid on palju muid toredaid linnu ja asulaid, kus elab palju toredaid inimesi, kes ei ole nii elutargad, kui sina, kahjuks... Kui sulle kellegi seisukoht ei meeldi, jäta see enda teada, aga ära hakka poriga inimesi loopima. tolerantsus on targa inimese üks omadusi.
Praegusel kujul on energiaaudit täiesti mõttetu teema, mis on loodud selliste toredate pressiteateid tootvate organisatsioonide poolt nagu EKYL ja Kredex. See on töörahava sulaselge petmine. Kas see küttekulude küsitlus on sinu geniaalne idee? Kunagi ütles mulle üks õpetaja, et statistika on selline asi, millega on võimalik tõestada kõike, vaja on võtta välja ainult vajalikud arvud.
Ise ei ole energiaauditit tellinud, kuid olen kuulnud summadest kuskil 8000-12000 EEK vanas rahas.
Minu poolt toodud näited on elust enesest, mida oma silmaga näinud. Oskad sa mulle siin foorumis ära seletada pena paigaldamise õige tehnoloogia, mille kasutamise puhul saavatutatakse soovitud soojuse kokkuhoid. Kuidas tuleb peno seinale liimida? Kas KÜ esimees peaks sellest midagi teadma, kui ta ehitajatega läbirääkimistesse asub?
Eesti ei lõpe päälinnaga, vaid on palju muid toredaid linnu ja asulaid, kus elab palju toredaid inimesi, kes ei ole nii elutargad, kui sina, kahjuks... Kui sulle kellegi seisukoht ei meeldi, jäta see enda teada, aga ära hakka poriga inimesi loopima. tolerantsus on targa inimese üks omadusi.
Praegusel kujul on energiaaudit täiesti mõttetu teema, mis on loodud selliste toredate pressiteateid tootvate organisatsioonide poolt nagu EKYL ja Kredex. See on töörahava sulaselge petmine. Kas see küttekulude küsitlus on sinu geniaalne idee? Kunagi ütles mulle üks õpetaja, et statistika on selline asi, millega on võimalik tõestada kõike, vaja on võtta välja ainult vajalikud arvud.
Ise ei ole energiaauditit tellinud, kuid olen kuulnud summadest kuskil 8000-12000 EEK vanas rahas.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
http://www.termo.ee/hinnad.htmjassi kirjutas:Aga kas keegi oskaks öelda ka palju see umbes rahaliselt teeks???Tahan teada milliste summade peale ma lähen,oskan midagigi ette planeerida.
http://helioest.ee/energiaaudit/energiaaudit-maksumus/
http://www.hot.ee/k/kprojekt1/teenused.html
http://www.dipro.ee/3.htm
http://www.soekodu.ee/?head=34&pageid=4 ... e=estonian
http://www.soojustusexpert.ee/?go=al07
Jõudu!
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Minu jaoks lõppes kommunism 25 aastat tagasi. Sinul vist kestab edasi kuna pooldad mõtteviisi, et vahet pole palju tarbid aga maksame kõik ühtemoodi.Roland66 kirjutas:Ma avaldan oma arvamust, selleks foormumid ongi ju välja mõeldud. Vox populi vox Dei! Paisatb, et kommunismi lõpp korteriühistustes on ka sinule uneta öid toonud.
Normaalne majandsulikult mõtlev ühistujuht tellib tööde jaoks projekti mitte ei hakka ise arvama kuhu, mida ja kuidas kleepida ja peale projekti saamist hakkab ehitajaga rääkima.
Ja kui sinu jaoks on teema mõttetu, siis äkki paljude jaoks ei ole ja soovivad sellest rääkida ja küsida. Viisaks inimene annab selle võimaluse, mitte ei lahterda teemasid teiste jaoks mõttetuteks või mõttekateks.
Kommunism korteriühistutes: kulutan vastavalt vajadusele, kulusid kannan-maksan vastavalt võimalustele. Kas sinu ühistutes EV kehtivad seadused ei kehti?
Projekt on projek,t, aga kasutatav tehnologia? Ära hiili küsimusest kõrvale, kallis foorumil osaleja. Minu küsimus ei olnud kuhu kleepida, vaid "KUIDAS KLEEPIDA"? Kui sa nii tark oled, siis ära ole oma teadmistega kitsi, kadekops. Teadmised kuuluvad rahvale!!!
Miks sa energiaauditi hindest ei räägi, vaid räägid mingitest kompenseeritavatest protsentidest, aidanud abivajajat kaugelt Mulgimaalta või päälinna herradele ei sobi maamatsidega kõnelda?
Projekt on projek,t, aga kasutatav tehnologia? Ära hiili küsimusest kõrvale, kallis foorumil osaleja. Minu küsimus ei olnud kuhu kleepida, vaid "KUIDAS KLEEPIDA"? Kui sa nii tark oled, siis ära ole oma teadmistega kitsi, kadekops. Teadmised kuuluvad rahvale!!!
Miks sa energiaauditi hindest ei räägi, vaid räägid mingitest kompenseeritavatest protsentidest, aidanud abivajajat kaugelt Mulgimaalta või päälinna herradele ei sobi maamatsidega kõnelda?
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Tead ma ei viitsi sinuga siin demagoogitseda. Kui sa esitad selliseid küsimusi, siis sa ei ole korralikku projekti näinud. Põhjalikus projektis on kirjas, mida, kuhu ja kuidas kleepida ehk materjalid ning tehnoloogiline protsess ja kasutatavad tehnoloogiad on põhjalikult kirjeldatud.
Sinu esimest lõigust ei saa ma midagi aru.
Milline energiaauditi hinne sind huvitab. Võin sellest rääkida küll, kui ma saaks aru mida sa selle hinde all mõtled.
Sinu esimest lõigust ei saa ma midagi aru.
Milline energiaauditi hinne sind huvitab. Võin sellest rääkida küll, kui ma saaks aru mida sa selle hinde all mõtled.
Kellel soojustamise tehnoloogia või kogu protsessi kohta küsimusi, vaadake www.maalriteliit.ee, seal on abimaterjal, kuidas renoveerimisprotsessi planeerida ja läbi viia.
Peagi lisanduvad ka uued materjalid: näidisprojekt, näidisaudit, järelevalve töö korraldamise juhend jmt materjalid, mis peaksid ühistule renoveerimisprotsessi korraldamist lihtsamaks tegema.
Peagi lisanduvad ka uued materjalid: näidisprojekt, näidisaudit, järelevalve töö korraldamise juhend jmt materjalid, mis peaksid ühistule renoveerimisprotsessi korraldamist lihtsamaks tegema.
Ära niikitsi ka oma teadmistega ole, kui sul neid muidugi on... Sa vist ka mõne maja ära soojustanud, siis peaksid teadma, lähed tellingule ja vaatad, kuidas mehed peno-villa kleebivad, kas tehakse vastavalt tehnoloogiali või mitte. Mis seal keerulist on?ergon kirjutas:Tead ma ei viitsi sinuga siin demagoogitseda. Kui sa esitad selliseid küsimusi, siis sa ei ole korralikku projekti näinud. Põhjalikus projektis on kirjas, mida, kuhu ja kuidas kleepida ehk materjalid ning tehnoloogiline protsess ja kasutatavad tehnoloogiad on põhjalikult kirjeldatud.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei