Veemõõtjate taatlemise vastutus.
Moderaator:Heino
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
No aga kustkohast see raha ikka tuleb kui mitte korteriomanikelt. Vahet pole ju kas maksate kohe või on see kulu kuhugile ära peidetud.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Re: Veemõõtjate taatlemise vastutus.
Tänud vastamast! Kahjuks ongi tekkinud nn.vahe ehk erimeelsus juhatuse liikmete vahel ja omakorda korteriomanike vahel, et kes siis maksab ikkagi plommimise eest ( kas plommimine on vajalik teie ühistus?). Kui ühistu tellib spetsialisti ja laseb veemõõturid plommida, siis maksab ühistu, aga kui tellib korteriomanik spetsialisti, siis maksab korteriomanik teenuse eest. On ju vahe!
Ja kust ühistu raha saab? Ikka korteriomanike ehk liikmte rahakotist. Pole ju vahetAnnemai kirjutas: Kui ühistu tellib spetsialisti ja laseb veemõõturid plommida, siis maksab ühistu, aga kui tellib korteriomanik spetsialisti, siis maksab korteriomanik teenuse eest. On ju vahe!
Kord on küigile ja üks: plommimise tellib KÜ ja kulud maksab ühistu, plommid on nummerdatud ning nende üle peab valitsema kontroll KÜ juhatusel. Lõpetage see kommunism ära.
www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Vox populi vox Dei
Tänud Roland66! Ma olin juba lootust kaotamas, et ma asjalikku vastust siit ei saagi Aga ma siiski ühele küsimusele päris selget vastust ei saanud: "Kas teie elamukorterites on veemõõturite plommimine kohustuslik?"(küsimus siis teiste KÜ juhtidele). Meil Tartu Veevärk ei nõua korterisiseste veemõõdikute plommimist nt.
Korteris asuvate veemõõtjate plommimine on KÜ asi, Tartu Veevärgi asi on majas asuva peaveemõõtja ja tema plommid, (liitumispunkt) kõik muu on kaasomandis, mis ei kuulu Tartu Veevärgile, vaid teie maja korteriomanikele. Kui sa neid ei plommi, siis võib tekkida kiusatus natukene otse ka vett lasta veemõõtjast mööda. Avastasin uue veemõõtja petmise viisi, ei ole vaja ühtegi plommi rikkuda, ega magnetit paigaldada, aga rohi on sellelegi.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Tänan vastuse eest! Nüüdseks KÜ plommis korterisolevad veemõõtjad ka ära, ostes teenust sisse. Kas plommimise teenuse saab nõuda omakorda korteriomaniku käest sisse? Ise leian, et see nõue on alusetu.
Igal juhul tulevad vahendid erinevate tööde teostamiseks KÜ liikmetelt. Mujalt ühistule raha ei tule. Kellelt peaks siis need sisse nõudma? Kõrval ühistult? Kummaline mõtevälgatus. KÜ olete ju teie ise seal majas.
Miks kõrvalühistust?:) KÜ maksis liikmete raha eest ju teenuse kinni, ühesõnaga nagu ma teie kirjapandust aru saan, siis KÜ peab esitama endale arve:)
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
KÜ esitab arve korteriomanikele või kui te olete selle kulu juba eelnevalt kogumiseks pannud, siis ei tohiks probleeme olla.Annemai kirjutas:Miks kõrvalühistust?:) KÜ maksis liikmete raha eest ju teenuse kinni, ühesõnaga nagu ma teie kirjapandust aru saan, siis KÜ peab esitama endale arve:)
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Vot jah inimmõistusel ei ole piire:) Meie maja elanikud lihtsalt ei ole huvitatud arvestite plommimisest ja olid väga vihased kui ma neile arve saatsin ning teised juhatuse liikmed ka olid plommimise vastu, mina kui juhatuse esimees käitusin omavoliliselt eeldades, et arvestid peavad olema plommitud ja seda ka tegin. Nüüd korteriomanikud keelduvad lihtsalt maksmast plommimise eest Kogu lugu!
Jah, lihtne ei saa olema. Tegelikult vahet ei ole, kas maksate KÜ rahadest või maksavad inimesed ise. Kui makstakse KÜ rahadest, siis jäävad mõned tööd ootama või tegemata, mille jaoks oli raha planeeritud. Lõppude lõpuks maksavad ju korteriomanikud ikka kõik ise kinni. Tõlgendamise küsimus.
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Arusaadav, aga leian et 350.- krooni polnud nii suur raha, et seda ei oleks saanud ühistu rahadest väljamaksta. Arvestades asjaolu, et vee ületarbimine on olnud summas 1400.- krooni( 89,47€), mida ühistu rahadest igakuiselt kinnimakstakse.
Kas vahed nüüd vähenesid?
www.ekomliit.ee
Vox populi vox Dei
Vox populi vox Dei
Tere Annemai,
mind huvitab tulemus: kuidas on vee ülekuluga peale plommimist?
mind huvitab tulemus: kuidas on vee ülekuluga peale plommimist?