Meie prügikonteinerisse toob prügi kõrval olev korteriühistu
Moderaator:Heino
Probleem selles, et olen teinud märkusi kõrval oleva KÜ liikmetele, kes toovad prügi meie prügikonteinerisse. See ei aita, lihtsalt naerdakse välja. Ise olen juhatuse liige.
Kas mul on võimalus esitada arve kõrval olevale KÜ-le, et tema edastaks arve konkreetsetele liikmele? Olemas on 3 tunnistajat, kes knnitavad toimuvat.
Kas mul on võimalus esitada arve kõrval olevale KÜ-le, et tema edastaks arve konkreetsetele liikmele? Olemas on 3 tunnistajat, kes knnitavad toimuvat.
Re: Meie prügikonteinerisse toob prügi kõrval olev korteriühistu
Mitte ei usu, et selleks seaduslikku võimalust on.home kirjutas: Kas mul on võimalus esitada arve kõrval olevale KÜ-le, et tema edastaks arve konkreetsetele liikmele? Olemas on 3 tunnistajat, kes knnitavad toimuvat.
Tähendab, et see on karistamatu tegu? Pole ühtki võimalust võtta vastutusele?
St. isik toob näiteks prügikoti kõrval maja sissekäiku või paneb kõrval maja ees seisva auto peale ja ikka pole seadusliku alust?? Sama on ka meie prügikonteiner ju. meie ühine vara. Mille kasutamise eest maksavad kõik KÜ liikmed.
Seega pole kõrval seisva maja KÜ liikmel õigust tasuta kasutada meie KÜ vara omavoliliselt ja tasuta.
Äkki , siis arve koos seletustega ja meie KÜ juhatuse otsusega teenuse kasutamise eest kõrval maja KÜ esimehele.
Tasuta tarbimist teiste arvelt ei saa lubada!
St. isik toob näiteks prügikoti kõrval maja sissekäiku või paneb kõrval maja ees seisva auto peale ja ikka pole seadusliku alust?? Sama on ka meie prügikonteiner ju. meie ühine vara. Mille kasutamise eest maksavad kõik KÜ liikmed.
Seega pole kõrval seisva maja KÜ liikmel õigust tasuta kasutada meie KÜ vara omavoliliselt ja tasuta.
Äkki , siis arve koos seletustega ja meie KÜ juhatuse otsusega teenuse kasutamise eest kõrval maja KÜ esimehele.
Tasuta tarbimist teiste arvelt ei saa lubada!
Kui tuuakse teie prügikasti võõrast prahti. Soovitan tee pildid ja saada need MUPOLE. Mul oli samane juhus. Kus seisin just konteinerite juures. Küsisin , kes te olete ja kus kohast tulete. Et teie prügikastid on teie maja ees. Viige need sinna. Aga mul on nii mugav.Sain vastuseks Seisin ja ei lubanud temal ladustada prügi. Suure vihaga viis oma maja prügikasti. Ja nii sai tehtud mitmel korral. Hoiatasin juhatust. Nüüd on see asi nagu vist reguleeritud. Kuid tehke kiri MUPOLE ja koopia selle juhatuse liikmetele. Ehk siis mõjub.
Kolm tunnistajat on ka ju tõestus. Prügi toomine toimub korduvalt sama isiku poolt see hakkab juba paljudele silma!
Kui näiteks tänaval lõuga saad ja pilte sündmusest pole, kas siis on juhtum tõendamatu? Seda isegi juhul, kui sul tunnistajad?
Arve prügi eest võiks äkki ka tähitud kirjaga saata?
Kui näiteks tänaval lõuga saad ja pilte sündmusest pole, kas siis on juhtum tõendamatu? Seda isegi juhul, kui sul tunnistajad?
Arve prügi eest võiks äkki ka tähitud kirjaga saata?
Püüdke ikkagi juhatusega vestelda. Ma saan aru , et see on ebameeldiv, et teie ühistu prügikasti tuuakse prahti. Kuid uskuge see on ühe sama isiku poolt põhimõtteline tegevus. Seda on vaja kuidagi karistada. Kiri MUPO-le See on esmane tegevus.Ja vaadake , mis saab edasi. Muide ma nii tegin, kirjutasin MUPO-le kirja , et auto nr. 0000 toob pidevalt meie konteineritesse prahti. Panin tunnistajad juurde. Kutsuti välja. nii tunnistajad kui ka prahi tooja. Taheti teha trahv. Kuid kahjuks osutus see isik meie maja korteriomanik. Ta üürib seda välja ja ise elab eramajas. Ta otsustas , et nii võib teha. Sai ainult hoiatuse. Kuna me ei hakkanud talle nõudma trahvi tegemist . Kuid rohkem ta ei ole enam toonud oma eramajast prahti. Tegutsege nii.
Elektrik loe palun teemat korralikult! Ma olen juhatuse liige. KÜ ei asu Tallinnas, seega ei puutu MUPO asjasse.
Kõrval maja KÜ esimehega on meil head sidemed. Ka tema on huvitatud probleemi lahendamisest. Koos otsimegi lahendust kuidas prügitassija korrale kutsuda. Normaalsele inimesele aitab, kui ütled korra. Seda inimest hoiatatud korduvalt, kuid tulemusteta!
Ei hakka ju KÜ selle pärast ostma videokaamerat või pidama ööpäeva ringset valvet.
Aga, kas piisab selles, kui ta jääb süstemaatiliselt prügi tassimisega vahele ja on tunnistajad?
Kõrval maja KÜ esimehega on meil head sidemed. Ka tema on huvitatud probleemi lahendamisest. Koos otsimegi lahendust kuidas prügitassija korrale kutsuda. Normaalsele inimesele aitab, kui ütled korra. Seda inimest hoiatatud korduvalt, kuid tulemusteta!
Ei hakka ju KÜ selle pärast ostma videokaamerat või pidama ööpäeva ringset valvet.
Aga, kas piisab selles, kui ta jääb süstemaatiliselt prügi tassimisega vahele ja on tunnistajad?
Meie ümberkaudsetel ühistutel on Molok-tüüpi prügikonteinerid ja neid saab panna tabasse ja taba on omakorda trossiga prügikonteineri kaane külge kinnitatud. Probleem on pigem suuremahulisema prahiga aga kus tegijaid, seal nägijaid ja trahvid lähevad peale, niiet koliseb.
-
- Üüriline
Oleme korduvalt osalenud hoovid korda projektides ja küsinud erinevatele töödele toetusi k.a. prügimaja ehituseks. Rohkem infot leiate http://hoovidkorda.tallinn.ee/. Nüüd saab taotleda raha ka turvakaamerate paigaldamiseks.
Kas kellelgi veel sarnaseid kogemusi?
Re: Meie prügikonteinerisse toob prügi kõrval olev korter
Tehke ühisavaldus politseile. Võõra vara loata kasutamine - siin peaks midagi poltseil andma ikka ära teha.
Naljatilk.suisse kirjutas:Tehke ühisavaldus politseile. Võõra vara loata kasutamine - siin peaks midagi poltseil andma ikka ära teha.
Kes trahvib ja mille alusel?piretk. kirjutas: ja trahvid lähevad peale, niiet koliseb.
"Pimeloom" on ise naljatilk, kui inimesega on sellest valesti käitumisest mõlemad KÜ juhatuse liikmed vestelnud ja ta ei allu korrale, siis tuleb ikka edasi sellega tegeleda, mitte käega lüüa. Meie vallas küll aitab politsei sekkumine ja siiski on tegu võõra vara loata kasutamine.
Pimeloomale!
Pole tarvis edasi ilkuda, kui sa pole antud varianti kasutanud ning puuduvad selles valdkonnas kogemused, tean isegi, et olen kolkast (maalt ja hobusega) ning siinne elu erineb suurlinna elust ja inimeste käitumine suurlinna elanike käitumismallist.
Pole tarvis edasi ilkuda, kui sa pole antud varianti kasutanud ning puuduvad selles valdkonnas kogemused, tean isegi, et olen kolkast (maalt ja hobusega) ning siinne elu erineb suurlinna elust ja inimeste käitumine suurlinna elanike käitumismallist.
Austet suisse. Uskumatu, et suutsin oma ühesõnalise postitusega sind endast nii välja viia, et lausa kaks sinupoolset postitust selle eest teenisin. Joo suhkruvett, ehk aitab.
Vahet ei ole, kas ollakse maakolkas või suurlinnas, seadused on meil ühed. Karistusseadustikus on üks pügal, mis puudutab võõra vara kasutamist:
§ 215. Asja omavoliline kasutamine
(1) Võõra vallasasja omavolilise ajutise kasutamise eest –
karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuseg
Mitte ma ei usu, et kui ma lähen ja panen oma prügikoti naabermaja konteinerisse, kvalifitseerub see selle võõra vallasasja omavolilise kasutamisena. Ilmselt siis kvalifitseerub, kui ma selle konteineri oma maja juurde veeretan, seal prügi täis laon ja tagasi toimetan.
Kus sa austet suisse, näed minu postitustes soovitust käega lüüa? Samuti sooviks ma teada, mismoodi kvalifitseerub minu kommentaar sinu postitusele ilkumisena? ÕS annab sõnale ilkuma vasteteks parastama, kahjurõõmutsema, pilama.
Ja kui nüüd natuke teemasse ka rääkida, siis ma ei näe selles, et keegi võõras oma prügikoti teise maja konteinerisse paneb, nii suurt traagikat, et sellesse politsei peaks sekkuma. Konteineri tühjendamine maksab ikka ühepalju, on seal sees mõni prügikoti täis rohkem või vähem. Probleem on pigem, nagu ka piretk. eespool kirjutas, mittegabariitsetes jäätmetes mis konteineri kõrvale tuuakse. Nende eest peab jäätmevedajale eraldi maksma.
Vahet ei ole, kas ollakse maakolkas või suurlinnas, seadused on meil ühed. Karistusseadustikus on üks pügal, mis puudutab võõra vara kasutamist:
Mitte ma ei usu, et kui ma lähen ja panen oma prügikoti naabermaja konteinerisse, kvalifitseerub see selle võõra vallasasja omavolilise kasutamisena. Ilmselt siis kvalifitseerub, kui ma selle konteineri oma maja juurde veeretan, seal prügi täis laon ja tagasi toimetan.
Kus sa austet suisse, näed minu postitustes soovitust käega lüüa? Samuti sooviks ma teada, mismoodi kvalifitseerub minu kommentaar sinu postitusele ilkumisena? ÕS annab sõnale ilkuma vasteteks parastama, kahjurõõmutsema, pilama.
Ja kui nüüd natuke teemasse ka rääkida, siis ma ei näe selles, et keegi võõras oma prügikoti teise maja konteinerisse paneb, nii suurt traagikat, et sellesse politsei peaks sekkuma. Konteineri tühjendamine maksab ikka ühepalju, on seal sees mõni prügikoti täis rohkem või vähem. Probleem on pigem, nagu ka piretk. eespool kirjutas, mittegabariitsetes jäätmetes mis konteineri kõrvale tuuakse. Nende eest peab jäätmevedajale eraldi maksma.
LIhtsalt hea inimene
Selge see, et seadus on üks, kuid inimesed on siiski väga erineva käitumisega. Suurlinnas ollakse rohkem anonüümne, siin ei saa midagi anonüümselt teha. Aga see ei kehti kõigi kohta.
PS. Seda soovitust tuleb sinult ikka väga tihti teistele, seega: " joo ise"
selle peale ütlen, et mind pole võimalik endast üldse välja viia, ma pigem ajan närvi/vihastan vastased välja oma lahke ja malbe suhtlemisega igas situatsioonis. Kui sa lugesid välja ärrituse, siis sa ikka ise vist ärritusid!
PS. Seda soovitust tuleb sinult ikka väga tihti teistele, seega: " joo ise"
selle peale ütlen, et mind pole võimalik endast üldse välja viia, ma pigem ajan närvi/vihastan vastased välja oma lahke ja malbe suhtlemisega igas situatsioonis. Kui sa lugesid välja ärrituse, siis sa ikka ise vist ärritusid!
Suhtlesin juristiga ja lahendusi on kaks.
1. Ühistute vaheline kokkulepe kuna mõlemad KÜ esimed on ühel meelel, et rikkuja tuleb korrale kutsuda. Esitatakse arve kõrval olevale KÜ-le kuna arvet saab esitada juriidilisele isikule. Nende KÜ suunab selle elaniku prügiveoks küsitud raha meie KÜ-le. Või kui ta kasutab kahte prügikonteinerit, siis saab ka kahe KÜ prügiarved. Seda muidugi eelduse, et kõik on tõestatud ja dokumenteeritud.
2. Pöörduda linnavalitsuse vastava ametniku poole, kes kutsub välja rikkuja ja tunnistajad ning määrab rikkumise korral trahvi.
1. Ühistute vaheline kokkulepe kuna mõlemad KÜ esimed on ühel meelel, et rikkuja tuleb korrale kutsuda. Esitatakse arve kõrval olevale KÜ-le kuna arvet saab esitada juriidilisele isikule. Nende KÜ suunab selle elaniku prügiveoks küsitud raha meie KÜ-le. Või kui ta kasutab kahte prügikonteinerit, siis saab ka kahe KÜ prügiarved. Seda muidugi eelduse, et kõik on tõestatud ja dokumenteeritud.
2. Pöörduda linnavalitsuse vastava ametniku poole, kes kutsub välja rikkuja ja tunnistajad ning määrab rikkumise korral trahvi.
Eks ta nii ole, et oma silmas palki näha on ikka tunduvalt raskem, kui teise silmas pindu. Igatahes väljendab sinu postituse viimane lõik taas ärritumist. Paraku.suisse kirjutas: PS. Seda soovitust tuleb sinult ikka väga tihti teistele, seega: " joo ise"
Olen nüüd hea ja palun tõesta oma kirjutatut. Mitu korda olen ma siin foorumis kellelgi soovitanud käega lüüa. Konkreetsete viidetega palun. Niisama ei ole mõtet lahmida.
Ja sa lahmid siin oma postitustes, mis minule suunatud, suurlinnast ja selle kommetest. Kui sa suudaksid siin foorumis rahulikult ringi vaadata, siis näeksid sa, et minu asukohaks on märgitud Paldiski. Seega ühistu, mille juhatuses ma olen, on tõepoolest Paldiskis ja Paldiskit suurlinnaks nimetada on ikka ilmne liialdus. Paldiski on nii väike linn, et seal tunnevad ka praktiliselt kõik kõiki.
Hr. pimeloom palun asjaliku infot ja võimalusel argumenteerida.
Näteks teie väide:
Siit järeldan ,et kui ma asun omavoliliselt elama teie maja ette pargitud teie autosse, siis pole see asja omavoliline kasutamine! Sest ma ei veereta ju teie autot oma maja ette või kuhu iganes??
Kõik punktid seadustes pole defineeritavad üheselt!
Suisse püüab ja koos asjalike abilistega saab ta õiguse või õigluse võidu.
Näteks teie väide:
Siit järeldan ,et kui ma asun omavoliliselt elama teie maja ette pargitud teie autosse, siis pole see asja omavoliline kasutamine! Sest ma ei veereta ju teie autot oma maja ette või kuhu iganes??
Vaatasin eelnevaid teemasid. Suisse sinu julged algused on tervitatavad, aga kindlustad ennast rohkem, kui ka ise vaatad seadusi ja õpid neid tõlgendama. Argumenteeri iga väide punktiga seadustest ja politsei vajadus kaob!
Austet preili home.home kirjutas:Hr. pimeloom palun asjaliku infot ja võimalusel argumenteerida.
Näteks teie väide:
On absoluutselt mõttetu võrrelda prügikoti poetamist võõrasse konteinerisse elama asumisega teise isiku autosse.
Kui sa natukenegi aru saad karistusõigusest ja karistusseadustikust, siis §215 järgi kvalifitseeruv tegu on süütegu, ehk siis kriminaalkorras karistatav. Te koos suissega võite ju loota, et prügikoti panemine võõrasse konteinerisse on kriminaalkuritegu.
Mina nii roosade prillidega maailma ei näe.
Võtaks teema kokku pimelooma kirjaga minu postkastist, sest teema arutelu toimub ikka siin foorumis:
Vabanda, et Sulle privaatselt kirjutan, aga ei taha rahulikkuse etaloni suisset rohkem närvi ajada.
Ma absoluutselt ei kahtle selle juristi jutus, kelle poole Sa pöördusid, aga usun, et esimene variant on mõeldavam. Eriti, kui naabriühistu sellega päri on. Mõelge koos naabriühistu juhatusega õiglane summa välja ja esitage naaberühistule arve.
KOV-il trahvi määrata on kindlasti keerulisem. Trahvi saab määrata mõne konkreetse seadusliku akti järgi ja rikkumise eest, mida saab menetleda KOV.
Aga igal juhul edu Sulle.
Vabanda, et Sulle privaatselt kirjutan, aga ei taha rahulikkuse etaloni suisset rohkem närvi ajada.
Ma absoluutselt ei kahtle selle juristi jutus, kelle poole Sa pöördusid, aga usun, et esimene variant on mõeldavam. Eriti, kui naabriühistu sellega päri on. Mõelge koos naabriühistu juhatusega õiglane summa välja ja esitage naaberühistule arve.
KOV-il trahvi määrata on kindlasti keerulisem. Trahvi saab määrata mõne konkreetse seadusliku akti järgi ja rikkumise eest, mida saab menetleda KOV.
Aga igal juhul edu Sulle.