Ühispindade müügi leping - kas on kellelgi kogemusi
Moderaator:Heino
Tere,
Oleks natuke arvamusi vaja: Nimelt koostas notar meile ühispindade müügi lepingu (ei taha nõu kuidas tegevuste käik on, kuna see on korra juba läbitud ).
Nimelt jäi mulle lepingus silma see, et kuigi ühispind (ehk meie puhul pööning) müüakse kokkulepitud summa eest 370 000 eek ning iga korteriomandi mõttelise osa muutus (12 korterit) tuleb 30 000 eek, käskis notar lisada lepingusse uue tekkiva korteri ennustatava müügihinna. Ja muidugi kuna see tuleks ligi 2 miljonit (hetkelise piirkonna keskmise rm hinna järgi arvutasime), siis arvutatakse nüüd notaritasud ja riigilõivud ka kõik selle "tekkiva korteri müügihinna" pealt.
Küsimus - kui tehingu TEGELIK rahaline väärtus on reaalselt olemas ja ära näidatud 370 000 eek, siis miks on sinna lepingusse vaja õhust võtta mingeid numbreid mis tähistavad selle uue korteri müügihinda kui ta kunagi valmis saab?
Äkki omanik, kes pööningu ostab ei hakkagi välja ehitama vaid teeb ainult panipaiga ilma siseviimistluseta näiteks?
Kas need summad paluti meil lisada ainult sellepärast et saaks rohkem notaritasusi küsida?
Oleks natuke arvamusi vaja: Nimelt koostas notar meile ühispindade müügi lepingu (ei taha nõu kuidas tegevuste käik on, kuna see on korra juba läbitud ).
Nimelt jäi mulle lepingus silma see, et kuigi ühispind (ehk meie puhul pööning) müüakse kokkulepitud summa eest 370 000 eek ning iga korteriomandi mõttelise osa muutus (12 korterit) tuleb 30 000 eek, käskis notar lisada lepingusse uue tekkiva korteri ennustatava müügihinna. Ja muidugi kuna see tuleks ligi 2 miljonit (hetkelise piirkonna keskmise rm hinna järgi arvutasime), siis arvutatakse nüüd notaritasud ja riigilõivud ka kõik selle "tekkiva korteri müügihinna" pealt.
Küsimus - kui tehingu TEGELIK rahaline väärtus on reaalselt olemas ja ära näidatud 370 000 eek, siis miks on sinna lepingusse vaja õhust võtta mingeid numbreid mis tähistavad selle uue korteri müügihinda kui ta kunagi valmis saab?
Äkki omanik, kes pööningu ostab ei hakkagi välja ehitama vaid teeb ainult panipaiga ilma siseviimistluseta näiteks?
Kas need summad paluti meil lisada ainult sellepärast et saaks rohkem notaritasusi küsida?
Re: Ühispindade müügi leping - kas on kellelgi kogemusi
Ma ei saa aru. Kui te praegu müüte ja müügileping sõlmitakse praegu, milleks see tuleviku hind? Päriselt kommenteerida ei oska, kui lepingut ei näe. Teil on ju lepinguprojekt olemas ja notar peab selgitama lepingu igat lauset (küsimisel näitama ka millise seaduse alusel mingi asi on lepingusse lisatud.
Tundub, et notar tahab teenida:
notaritasu 2 milj. kroonilt = 7500 krooni ja 370 tuhhilt vaid 1600 krooni.
Tehingu väärtust ei hinnata tulevikuhindades (ega me pole ennustajad), vaid selleks on ikka konkreetne müügihind.
NB! Minu arvamust kinnitas ka mu õde, kes töötab notariabina.
Tundub, et notar tahab teenida:
notaritasu 2 milj. kroonilt = 7500 krooni ja 370 tuhhilt vaid 1600 krooni.
Tehingu väärtust ei hinnata tulevikuhindades (ega me pole ennustajad), vaid selleks on ikka konkreetne müügihind.
NB! Minu arvamust kinnitas ka mu õde, kes töötab notariabina.
Suured tänud vastamast! Tundub minu jaoks ka väga imelik. Projekt on olemas jah, ja seal kõik summad välja toodud - et tehingu väärtus 370 000 eek ja siis veel need ise tuletatud müügihinnad seal ka.
Tehingu kogu väärtus 3,9 miljonit.
Notar ei tahtnud meili teel seletada ja on järgm, nädal puhkusel seega ma saan alles juuni keskel minna üle küsima, et milles üldse asi on.
Tehingu kogu väärtus 3,9 miljonit.
Notar ei tahtnud meili teel seletada ja on järgm, nädal puhkusel seega ma saan alles juuni keskel minna üle küsima, et milles üldse asi on.
veel, et notari tasu tuleks isegi 12 000 pluss käibemaks kogu selle summa pealt! ja riigilõiv 15 000
Kui äkki teil või õel oleks aega korra läbi lugeda, siis ma võiks lepingu projekti täitsa saata! See oleks kindlasti suureks abiks
minu kontakt on efka66@hotmail.com
minu kontakt on efka66@hotmail.com
Meie majas on ka käsil just pööningu ja keldrikorruse pindade müük ja otsime asjalikku notarit.Kui on huvi siis järsku võtate ühendust e-mail.gisela.lember@mail.ee