Ühisus, uus valitseja jne
Moderaator:Heino
Kuidas seda asja nüüd teha, kui soovime praeguse valitseja vahetada uue vastu?
Ühistut ei ole, ja hetkel ei hakka ka seda looma, vaataks kõigepealt, kuidas uue valitsejaga läheb.
Ma saan aru, et on kaks varianti:
a) Kutsuda kokku üldkoosolekule korteriomanikud - käib sama süsteemi järgi nagu ühistu puhul (dokumendid, kord jne)? Teemaks oleks hetkel vaid valitseja vahetus, kas selle ühe teema puhul on nii palju pabereid ja asju vaja ajada?
b) Korteriomanike kokkuleppel - kuidas seda teha? Kas saata ringlema mingi leht/avaldus, kuhu peale korjata korteriomanike allkirjad
- on siis vajalik teatud %?
- ja siis selle alusel esitada praegusele valitsejale soov lõpetada nendega haldusleping?
mingid küsimused olid veel seoses sellega, aga meelde ei tule praegu..
ette tänades mõistliku suhtumise eest..
Ühistut ei ole, ja hetkel ei hakka ka seda looma, vaataks kõigepealt, kuidas uue valitsejaga läheb.
Ma saan aru, et on kaks varianti:
a) Kutsuda kokku üldkoosolekule korteriomanikud - käib sama süsteemi järgi nagu ühistu puhul (dokumendid, kord jne)? Teemaks oleks hetkel vaid valitseja vahetus, kas selle ühe teema puhul on nii palju pabereid ja asju vaja ajada?
b) Korteriomanike kokkuleppel - kuidas seda teha? Kas saata ringlema mingi leht/avaldus, kuhu peale korjata korteriomanike allkirjad
- on siis vajalik teatud %?
- ja siis selle alusel esitada praegusele valitsejale soov lõpetada nendega haldusleping?
mingid küsimused olid veel seoses sellega, aga meelde ei tule praegu..
ette tänades mõistliku suhtumise eest..
Re: Ühisus, uus valitseja jne
Te satute vihma käest rästa alla. Haldusfirmalt rahade jm. dokumentatsiooni kätte saamine on väga keeruline ja nad püüavad tõmmata kuis jaksavad. Ega ühistuks olemine keela võtta haldust mõnelt firmalt ja reeglina need firmad moodustavad ka teatud summa eest KÜ. Aga Teil on oma pangakonto ja saate jälgida rahade liikumist ja kontrollida arveid. Ja reeglina viib see Teie valitud firma, kellelt ostate ühistu moodustamise teenuse, ka ühistu moodustamiseks vajalikud koosolekud läbi ja teostab kõik vajalikud toimetused notari juures.
nojah, aga me hetkel ei taha ühistut, vaid korteriomanike ühisusena vahetada haldusfirma ära, kahjuks pole kellelgi aega ühistu rajamisega ja muu kaasnevaga tegeleda.doris kirjutas:Te satute vihma käest rästa alla. Haldusfirmalt rahade jm. dokumentatsiooni kätte saamine on väga keeruline ja nad püüavad tõmmata kuis jaksavad. Ega ühistuks olemine keela võtta haldust mõnelt firmalt ja reeglina need firmad moodustavad ka teatud summa eest KÜ. Aga Teil on oma pangakonto ja saate jälgida rahade liikumist ja kontrollida arveid. Ja reeglina viib see Teie valitud firma, kellelt ostate ühistu moodustamise teenuse, ka ühistu moodustamiseks vajalikud koosolekud läbi ja teostab kõik vajalikud toimetused notari juures.
ja me oleme juba valmis, et praegune haldaja hakkab jebima aga no alla me ka ei anna nendele röövlitele.
Ma pole päris kindel, kuid kahtlen, kas ilma ühistuta te saate niiväga miskit nõuda. Valitsejasse suhtutakse pigem kui ühte inimesse, kes lihtsalt näite korjab vms nipet näpet teeb. Ühisus pole juriidiline isik. Kui moodustate ühistu, saate haldusfirma panna lihtsalt fakti ette, et te ei vaja enam nende teenust. Lihtne pole see haldusfirma alt ära tulek või vahetamine ka ühistu puhul, kuid ühisuse puhul seda enam. Hakka neile seletama, miks seda või teist asja teha tahate.Jube jama!
Saab küll. Kui meie Minu Vara alt ära tulime, siis oleks võinud uue firma alla minna ka ühisusena, nad oleks MV-st vajalikud paberid võtnud ja vsjo. Ma arvan, et peaksite tegema üldkoosoleku ja sinna kutsuma ka uue firma esindaja. Vormistate protokolli ja sellega läheb uus firma juba vanast papreid nõudma.
selge, siis nii teemegi. no põhjuseid praeguse firma alt ära tulla on nagu sada korraga ja uue firmaga on läbirääkimised peetud ja pakkumised olemas.doris kirjutas:Saab küll. Kui meie Minu Vara alt ära tulime, siis oleks võinud uue firma alla minna ka ühisusena, nad oleks MV-st vajalikud paberid võtnud ja vsjo. Ma arvan, et peaksite tegema üldkoosoleku ja sinna kutsuma ka uue firma esindaja. Vormistate protokolli ja sellega läheb uus firma juba vanast papreid nõudma.