Ja nüüd siis eriti rumal küsimus: palun loetelu, missugused dokumendid on kohustuslikud enne üldkoosolekut KÜ liikmetele kätte anda?
1. käesoleva aasta eelarve e majanduskava
2. eelmise aasta majandusaasta aruanne koos bilansiga
3. revisjoniaruanne
4. ...
Kui arutelule tuleb põhikirja muutmine, kas siis on kohustuslik esitada ka põhikirja projekt? Või piisab selle arutamisest üldkoosolekul?
üldkoosoleku materjalid
Moderaator:Heino
-
- Liige
-
- Liige
Re: üldkoosoleku materjalid
Vastan ise. Mõistlik on segaduse vältimiseks lisada põhikirja punkt: Kui üldkoosolekul tuleb arutusele põhikirja muutmine või täiendamine, siis antakse liikmetele tutvumiseks kaks nädalat enne üldkoosolekut põhikirja muudatuse või täienduse projekt.
Ühtegi seadust ses osas kahjuks ei leidnud, seetõttu peakski põhikirjaga reguleerima.
Ja muude materjalide kohustuslikku esitamist ei ole ka kusagil kirjas minu arvates. Seega soovituslik?
Ühtegi seadust ses osas kahjuks ei leidnud, seetõttu peakski põhikirjaga reguleerima.
Ja muude materjalide kohustuslikku esitamist ei ole ka kusagil kirjas minu arvates. Seega soovituslik?
Re: üldkoosoleku materjalid
Elementaarne oleks see, et kui mingit dokumenti (põhikiri, kodukord) hakatakse üldkoosolekul arutama ja vastu võtma/muutma, siis esitatakse selle dokumendi projekt enne üldkoosolekut liikmetele tutvumiseks.
Mina ei kujutaks küll ette, et üldkoosolekul hakatakse arutama põhikirja ja projekti pole keegi näinud.
Isiklikest kogemustest lähtudes võin öelda, et mida rohkem infot on liikmetel enne koosolekut (ka jooksvalt aasta lõikes) käes, seda lihtsam on üldkoosolekut läbi viia ja seda vähem koosolek laadaks läheb.
Mina ei kujutaks küll ette, et üldkoosolekul hakatakse arutama põhikirja ja projekti pole keegi näinud.
Isiklikest kogemustest lähtudes võin öelda, et mida rohkem infot on liikmetel enne koosolekut (ka jooksvalt aasta lõikes) käes, seda lihtsam on üldkoosolekut läbi viia ja seda vähem koosolek laadaks läheb.