Digitaalallkirjastatud dokumentide esitamine
Moderaator:Heino
Ühistu registriandmeid sooviks muuta digitaalallkirjadega avalduse abil. Avaldusele saab küll alla uue juhatuse digitaalsed allkirjad ning koosoleku protokollile koosoleku juhataja ja protokollija omi. Kuid kuidas tuleb talitada osavõtnute nimekirjaga, mis saab olla paberil vormistatud ning omakäeliste allkirjadega? Kas seda saab esitada skanneerituna? On kellelgi omast käest kogemust digitaalallkirjastatud avalduste esitamisega kui nende juurde kuulus skanneeritud osavõtnute nimekiri?
Re: Digitaalallkirjastatud dokumentide esitamine
skannerimine ja digitaalne allkiri ei ole võrreldavad omaahel.
Kui vaja digitaalset allkirja, siis koopia ei sobi.
Kui vaja digitaalset allkirja, siis koopia ei sobi.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Lugupeetud Linnapea räägib nüüd paraku natuke teisest teemast.
Dvolkov tahab ilmselgelt uue KÜ juhatuse registrisse kandmiseks dokumendid esitada ettevõtjaportaali kaudu. Kunagi siin mingis teemas on sellest juba juttu olnud ja siis ma helistasin Harju Maakohtu registriosakonda ja küsisin seda ning nende vastus oli - et koosolekul osavõtjate skanneeritud nimekiri sobib suurepäraselt.
Isiklikku kogemust mul aga ei ole.
Dvolkov tahab ilmselgelt uue KÜ juhatuse registrisse kandmiseks dokumendid esitada ettevõtjaportaali kaudu. Kunagi siin mingis teemas on sellest juba juttu olnud ja siis ma helistasin Harju Maakohtu registriosakonda ja küsisin seda ning nende vastus oli - et koosolekul osavõtjate skanneeritud nimekiri sobib suurepäraselt.
Isiklikku kogemust mul aga ei ole.
LIhtsalt hea inimene
Nimekirja originaali esitate paberikandjal registriosakonnale (Harju registriosakond - Pärnu mnt 142).
Ja mis mõtet on siis avaldus ettevõtjaportaali kaudu esitada?Lirei kirjutas:Nimekirja originaali esitate paberikandjal registriosakonnale (Harju registriosakond - Pärnu mnt 142).
Puutusin sama probleemiga hiljuti kokku. Jäin toppama just sama asja juures. Kui kõik muu sain tehtud, siis protokolliga kaasas oleva üldkoosolekul osalejate nimekirja pean ikka saatma paberkandjal. Minu teada soovib register ikka originaaldokumente. Aga skanneeritud dokumentide kohta ei osanud ma veel pärida. Näis, mis saab.
Mõte on selles, et juhatuse liikmetel puudub vajadus tulla notari juurde. Aga dokumendid paberikandjal võite lihtsalt saata tähtkirjaga posti kaudu.
Eks selles mõttes ju mingi iva on, aga ma jätan endale voli uskuda seda, mida mulle telefonis Harju Maakohtu registriosakonnast vastati.Lirei kirjutas:Mõte on selles, et juhatuse liikmetel puudub vajadus tulla notari juurde. Aga dokumendid paberikandjal võite lihtsalt saata tähtkirjaga posti kaudu.
Tegelesin antud teemaga eelmisel aastal. Minult sooviti, et kõik nimekirjas olevad isikud annaks digiallkirja. Saatsin nimekirja postiteel, sest osadel omanikel pole veel ID-kaarti.