Ei küta korterit ja nõuab raha
Moderaator:Heino
Korteriühistu mõte jääb ikkagi segaseks,sest korteriomandite valitsemise lihtsustamisest meil siin küll rääkida ei saa.Varsti tuleb mul võibolla omale ka kaev kaevata,sest ühistu arvab,et keerab mul vee kinni.Prügikast peab juba omal olema,ning nüüd tuleb vist ka ahi ehitada.Katusest rääkimata.Isegi teed pean ise parandama,kuigi juhatuse tellitud puuveo- ja muud masinad sõidavad selle auklikuks.Ja ma pean ikka sunniviisiliselt ühistusse kuuluma,ning täitma rumalaid otsuseid.Absurdne,ma leian.On alanud kütteperiood,kuid ometi ei köeta.Raha aga nõutakse ähvardustega välja.Mille eest ja miks,see on riiklik saladus.On see igalpool nii?
Re: Ei küta korterit ja nõuab raha
Ei köeta endiselt ja toas on 14 kraadi sooja.
Viimati muutis rekmaa, 03 Okt 2013 17:51, muudetud 1 kord kokku.
Korteriühistuseadus https://www.riigiteataja.ee/akt/125052012017rekmaa kirjutas:Korteriühistu mõte jääb ikkagi segaseks,sest ...
§ 2. Korteriühistu mõiste
(1) Korteriühistu on ... korteriomanike loodud mittetulundusühistu, mille eesmärgiks on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade ühine majandamine ja korteriühistu liikmete ühiste huvide esindamine.
(2) Korteriühistu ... on omanike loodud mittetulundusühistu, mille eesmärgiks on korterihoonestusõiguste eseme osaks olevate hoonestusõiguse mõtteliste osade ühine majandamine.
==============
Forums/search/mode=results.html
Lp. rekmaa või Eeva, kõigist Su postitustest kumab läbi, et see korter ja maja ja ümbrus ei sobi Sulle elamiseks ja nii juba aastaid. Miks Sa piinad end ja teisi, koli sealt ära Sulle paremasse kohta.
KÜ majandamine ei ole lihtne, eriti veel Eesti lõunapoolse piiri ääres, kus valdades korrusmajadesse elama jäänud valdavalt vaid väetid ja vaesed. Ei ole võimalik suurt remonti teha kui raha napib kõigil liikmetel. KÜ ei ole mingi imevahend, kuhu raha iseenesest tühjast kohast tekib!
Sa oled end siin foorumis välja elanud, kuid ei ole ise nende aastate jooksul üritanudki end juhatuse liikmeks valida lasta, et ise midagi oma ühistus paremaks muuta. Imelik, et Sul on personaalne prügikast? Elad lokaalse katlamaja peal või kõrval ja Su korter tahetakse küttesüsteemist lahti lõigata? Jätad vist midagi rääkimata.
Aitähh abi eest.
Viimati muutis rekmaa, 03 Okt 2013 17:43, muudetud 1 kord kokku.
-
- Haldur
- On tänatud: 5 korda
Rekmaa,Sinu ainuke võimalus on kohtu poole pöördumine,kui võidad on ok,kui aga kaotad siis oledki ise süüdi oma hädades(see tähendab,et enamus on sinu vastu ja edasi soiguda pole mõtet).
Lasnakale teadmiseks.On kaks erinevat korterit,kahe erineva inimese nimel,mis asuvad samas ühingus (ühistus),kuid erinevates majades.Ühel majal on ehitisregistri järgi lokaalne keskküte ja selles majas asuvat korterit tahetakse küttesüsteemist välja lõigata,põhjenduseks 4 kuu "kommunaalmaksete" võlg.Teisel majal on sama registri järgi kaugküte.Ühel korteril on personaalne prügikast,teisel mitte.Katus jookseb läbi mõlemal korteril,ning ühes korteris jookseb vesi sisse ka mööda laelambi juhtmeid.Mina tegelen oma majas näiteks veeteema ja veefirmaga arveldamisega,ning kirjutan vanainimeste palvel ametnikele,ning ühistule kirju,kui vaja jne..Aga ma ei saa sellisest peensusteni küündivast huvist siiski aru.Kuidas aitab sind,või teisi, teadmine,kes ma olen ja kus ma asun ja mida ma kirjutamata jätan,ning milleni tahad sa jõuda minu postituste lahkamise ja analüüsimisega?Asjad on ikka täpselt nii,nagu nad on,ning ei oma tähtsust millise sõnade järjestusega ma probleemidest kirjutan.Kuna ma olen teiste foorumis postitajatega võrreldes ikka väga rumal,siis tahangi ma eelkõige mingit asjatundlikku nõu saada.Sinu piinamine minupoolsete postitustega pole küll taotuslik,ning ka teistlaadi teiste piinamist minu poolt ei toimu.Olen lihtsalt lapsepõlvest saadik õigluse eest võidelnud.