Majanduskava ja aastaaruande kinnitamine

Korteriühistu juhatuse, üldkoosoleku ja teised teemad

Moderaator:Heino

Vasta
Lauren
Üüriline
Üüriline
Majanduskava ja aastaaruande kinnitamine

Postitus Postitas Lauren » 03 Dets 2007 13:57

KÜS sätestab, et enne majanduskava kinnitamist üldkoosoleku poolt tuleb tagada liikmetele sellega tutvumine ning lisaks esitatakse eelmise aasta aruanne ja bilanss.

Kas KÜ toimib korrektselt:
1. Juhatus saadab üldkoosoleku kutse 2 nädalat enne koosolekut ning lisab 2008.a majanduskava projekti ning märgib kutsel, et 2006. aasta aruandega ja bilansiga saab x kohas tutvuda.
2. Kuna seadus sätestab, et tutvumiseks antakse EELMISE aasta aruanne koos bilansiga - siis tutvumiseks antaksegi 2006. aasta aruanne ning koosolekul see ka kinnitatakse.

Kas aruanne tuleb üldkoosolekul kinnitada?

Ette tänades.

Valge
Linnapea
Linnapea

Re: Majanduskava ja aastaaruande kinnitamine

Postitus Postitas Valge » 03 Dets 2007 15:40

Üldkoosolek kinnitab majandusaastakva eelolevaks aastaks. Selle dokumendi võid endale iga hetk hankida juhul, kui sulle seda antud ei ole. *Sinu õigus!
Revisjon kontollib majanduaastakava täitmist kogu aasta vältel ja koostab selle kohta akti/õiendi, Juhatus organisserib majanduaasta aruande koostamise, lisab sellele revisjoni õiendi ja esitab selle 2 nädalat enne üldkoosolekut omanikele tutvumiseks . Kas ta teeb selle kättesaadavaks kodulehel või siis paneb postkasti, see on teie otsus. Igal juhul peab olema see kättesaadav 24 h.

Üldkoosolek kooskõlastab selle ja juhatus esitab maksuametile.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 03 Dets 2007 17:57

Tavaliselt aruanne tehakse ikka pärast Uut aastat. Aga kuna teha majanduskava tutvustamist, oleneb paljudest asjadest. Näiteks, kui plaanitakse suuremaid töid, siis mida varem teed, seda parem. Need koosolekud ei pea tingimata koos olema.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 04 Dets 2007 04:15

oot nüüd. _Majandusaasta alguses tehakse ikkagi majanduskava ja aasta jooksul saab seda kas mõne tööga täiendada või siis mõne töö võrra kokku hoida. Kuidas sa majandad, kui sul oanike poolt kinnitatud majanduskava ei ole ega siis seda ei saa oma suva järgi teha.

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas majaka » 04 Dets 2007 22:22

Mispärast ei või teha majanduskava eelmise aasta lõpul? Näiteks tööd küttesüsteemiga. Talvel tuleb teha projekt, et suvel saaks tööd teha.

Lauren
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Lauren » 05 Dets 2007 22:29

Minu küsimus oli selles, et kas majanduskavaga antakse tutvumiseks 2006a aata aruanne? (2007 ei ole ju võimalik anda). Kuna majandusaasta on meil 01.01.-31.12 siis teist võimalust pole ju? kas peab siis 2006. aasta majandusaaasta aruande ja bilansi tutvumiseks andma?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 05 Dets 2007 23:25

Loomulikult mitte. 2006 on juba üle vaadatud ja ka kinnitatud. Praegu kinnitate uue aasta eelarve ja majanduskava. Aastal 2008 aga vaatate esimesel poolasta jooksul üle 2007 aasta aruande.

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 06 Dets 2007 11:09

majaka kirjutas:Mispärast ei või teha majanduskava eelmise aasta lõpul? Näiteks tööd küttesüsteemiga. Talvel tuleb teha projekt, et suvel saaks tööd teha.
Loomulikult võid sa majanduaasta kava varem valmis teha ja ka kinnitada, kuid siis võib tekkida selle korrigeerimise vajadus. Kõik oleneb sellest kui täpne eelarve ja bilansi pidaja sa oled. Ehk siis majanduaasta lõpuga saad sa eelmise perioodi lukku panna ning siis alles saab vaadata milliste summadega saab opereerida uuel aastal (jääk ja kasv)

mina
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas mina » 18 Juul 2008 13:15

mina: küsin ka lisaks.Kas enne koosolekut antakse tutvumiseks koos majandustegevuse ( tulude-kulude aruanne) aruande ja bilansiga ka täielik majandusaasta aruanne.Ma mõtlen möödunud aastat.Lisaks muidugi ka uue aasta majandustegevuse aastakava.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 18 Juul 2008 14:04

mina kirjutas:mina: küsin ka lisaks.Kas enne koosolekut antakse tutvumiseks koos majandustegevuse ( tulude-kulude aruanne) aruande ja bilansiga ka täielik majandusaasta aruanne.Ma mõtlen möödunud aastat.Lisaks muidugi ka uue aasta majandustegevuse aastakava.
Vastus on siin:
Korteriühistuseadus
Paragrahv 15. Majandustegevuse aastakava ja majandusaasta aruanne
2) Korteriühistu juhatus annab igale korteriühistu liikmele vähemalt kaks nädalat enne majandustegevuse aastakava arutelu tutvumiseks selle projekti koos eelmise aasta aruande ja bilansiga

Omast kogemusest lisan, et meie oma ühistus ei jaga täielikku majandusaasta aruannet kõigile liikmetele enne koosolekut laiali. Soovi korral on ta kätte saadav kõigile. Teeme tulude ja kulude kokkuvõtte ja jagame selle kõigile laiali. Liikmeid huvitab ikka eelkõige kuhu raha on kulutatud, majandusaasta aruandes sisalduvast ei ole lihtne aru saada.

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 18 Juul 2008 15:10

Sama siin. Mina jagan laiali:
1. eelenva majandusaasta bilanss ja tulude-kulude aruanne (juhatuse poolt kinnitatud)
2. jooksva/tuleva perioodi makajnduskava
3. eelenva perioodi makajnduskava täitmise aruanne
4. seletuskiri
Koos ÜK kutsega kokku max 8 lk ja alati on kirjas, kus saab tutvuda täies mahus aastaaruandega.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 18 Juul 2008 19:39

k24, selline suhtumine mulle meeldib.
Siis ei saa keegi öelda, et on infosulus. Kes tahab loeb, kes ei taha ei loe.

Lennujaam
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Lennujaam » 21 Mai 2010 22:11

Miks see KÜS p.15 ikkagi selline on,tuleb anda või ei tule.Kelle huvides ei
ole konkreetsust? Üldkoosolek on kokku kutsutud,ühtegi aruannet antud ei ole ega kavatsetagi anda, on vaid kutsel märgitud,et dokumentidega saab
tutvuda ( isegi siis vist ei anta) x kp. 19-20.
Nii, tähendab tuleb leida enne üldkoosolekut veel kindlaks määratud aeg,et saada midagi.
Ei imesta,kui seadused lubavad niimoodi,et suur osa ei olegi mitte mingisugust aastaaruannet näinud ega majanduskava enne üldkoosolekut.
Palun öelge targemad,mis siis on ? Pean minema neid küsima ?
Miks seadus nagu käseb, põhikiri ei kohusta ? Ja kui PK ei kohusta,siis neid ei olegi. Saate aru,mis jällegi "hääletatakse" sellise meetodiga.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 22 Mai 2010 09:26

Lennujaam kirjutas:Miks see KÜS p.15 ikkagi selline on,tuleb anda või ei tule.Kelle huvides ei
ole konkreetsust?
Joo klaasike suhkruvett ja siis loe seadust uuesti. Seal on kenasti ja konkreetselt kirjas.

Lennujaam
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Lennujaam » 22 Mai 2010 13:58

Ma ei vajaks sarkastilist vastust tegelikult, aga abi. Suhkruvesi ei aita.
Seadusi on nii palju,mis üksteisest nagu sõltuvuses.Põhikiri ei räägi nende
dokumentide esitamisest midagi,samas räägite see on peamine, millest
tuleb lähtuda. Kas need peab siis saama või mitte? Meil kasutatakse selline
kahevahel olek ära.
Kas see ei ole siis dok.esitamine, kui võime nendega tutvuda selleks
kohandatud tunniajalise juhatuse vastuvõtu ajal ? Ma ei kujuta seda 60 krt.
esindajat seal kokku saamas keldriboksis selle tunni aja sees.
Keegi ei julge midagi väga nõuda,kui ei ole eneses kindel.
Palun konkreetsemalt kas seadus nõuab teisiti ,sest kokku lepitud ei ole
kunagi,et niimoodi saame vaid dokumente. Aga keegi siingi ju kirjutab,et
niimoodi ikkagi võib.

Roland66
Haldur
Haldur
Kontakt:

Postitus Postitas Roland66 » 22 Mai 2010 15:56

Üleskutse seltsimeesteke! Jätkem sarkasm ja aidakem kaaskodanikke. Teadmised kuuluvad rahvale.

Võta äriregistrist oma KÜ põhikiri ja saada mulle, ma vaatan, mis seal kirjas on. KUi teie põhikiri on väga tagasihoidlik, oleks mõistlik vastu võtta uus kaasaegsem põhikiri.

Loeme koos KÜS-st
§ 15. Majandustegevuse aastakava ja majandusaasta aruanne

(1) Korteriühistu juhatus koostab ja esitab igal aastal korteriühistu liikmete üldkoosolekule kinnitamiseks korteriühistu majandustegevuse aastakava, mis sisaldab:
1) korteriomandite eseme mõtteliste osade majandamise eeldatavaid tulusid ja kulusid;
2) korteriühistu liikmete kohustusi sihtkulutuste ja koormatiste kandmisel;
3) andmeid korteriühistus tarbitud kütuse, soojuse, vee ja elektri koguse ning maksumuse kohta.

(2) Korteriühistu juhatus annab igale korteriühistu liikmele vähemalt kaks nädalat enne majandustegevuse aastakava arutelu tutvumiseks selle projekti koos eelmise aasta aruande ja bilansiga.

Loe tähelepanelikult punkti 2. Seal on kirjas, et jagatakse igale KÜ liikmele vähemalt kaks nädalat ennem tutvumiseks. Mina ei näe teist varianti, kui projektid peavad olema sulle antud s.t. postkasti pandud. Kui seadusest tulenev nõue on täitmata, on selline KÜ üldkoosoleku otsus tühine. Kas sa sellest midagi aru saad, ei oska ütelda, kuid küsimusi esitada ja nõuda täpsustusi saad siiski. Milleks ilkuda inimeste üle, ei saa aru.

www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei

Lennujaam
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas Lennujaam » 22 Mai 2010 17:36

See viide ,et loe punkti 2 sobib. Puust ette ja punaseks. Ise arvan,et sellest on väga palju abi ka teistele lugejatele. Kui rahvas on teadlik,sellest
tõuseb tulu paljudele. Ja kõige toredam on see,et targemad ei ole kitsid.
Aga saage aru,et kahevahel olek teeb rahutuks, peab või ei pea-selles on
küsimus. Suhkruvett juues läheb süda läilaks ja mitme seaduse kallal korrutades,pea uimaseks. Kui ma üürnikuna esindan omanikku ,siis ma
tahaksin väga kindel olla asjaoludes.

Roland66
Haldur
Haldur
Kontakt:

Postitus Postitas Roland66 » 22 Mai 2010 17:52

Samas loodan, et keegi pakub mõnda uut ühistut juhtimiseks või kui on kaalumisel minu ja teise kanditaadi vahel, langeb otsus minu kasuks. Võtaks Tallinas paar maja juhtimiseks sügisest.

www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei

Vasta