Ei saa kvoorumit kokku, mida teha?
Moderaator:Heino
Kangesti tahaks selle lasnaka jutu kohta mõne juristi arvamust kuulda.
KÜS § 4 lg 1 ütleb, et põhikirja vastuvõtmise või muutmise poolt peab olema rohkem kui pool häälte üldarvust.
Lasnaka näitel: ühistus on 100 liiget. Korduskoosolek on nende põhikirja järgi otsustusvõimeline olenemata osalejate arvust. Korduskoosolekule tuleb 3 ühistu liiget. Nende põhikirja järgi saab 2/3 häälteenamusega, ehk siis 2 häälega muuta põhikirja.
Lööge mind või risti, aga mitte ma seda ei usu.
KÜS § 4 lg 1 ütleb, et põhikirja vastuvõtmise või muutmise poolt peab olema rohkem kui pool häälte üldarvust.
Lasnaka näitel: ühistus on 100 liiget. Korduskoosolek on nende põhikirja järgi otsustusvõimeline olenemata osalejate arvust. Korduskoosolekule tuleb 3 ühistu liiget. Nende põhikirja järgi saab 2/3 häälteenamusega, ehk siis 2 häälega muuta põhikirja.
Lööge mind või risti, aga mitte ma seda ei usu.
LIhtsalt hea inimene
Re: Ei saa kvoorumit kokku, mida teha?
KY kvoorumist hakatakse tänases 19.05 Huvitaja saates rääkima al. 10 °°
Meie ühistu PK lubab korduskoosolekuga ära teha kõik mis vaja 5 liikmega
( see võib siis ka olla ainult juhatus põhimõtteliselt)
Esimene koosolek tavaliselt kukubki läbi( kas pole liikmetele korralikult teatatud,sest on krt.omanikke,kes ei ela siin ja neid ei otsitagi) või on trepikojas mõnele stendile üldkoosoleku kokkukutsumise teade panemata
jäetud,tehakse valikuliselt.
Just nii vahetati juhatuse poolt põhikiri.
Üldkoosolekut juhib juhatuse esimees, protokollib juhatuse liige. Keegi
ühistu liikmetest ei ole peale nende seda allkirjastanud.
( see võib siis ka olla ainult juhatus põhimõtteliselt)
Esimene koosolek tavaliselt kukubki läbi( kas pole liikmetele korralikult teatatud,sest on krt.omanikke,kes ei ela siin ja neid ei otsitagi) või on trepikojas mõnele stendile üldkoosoleku kokkukutsumise teade panemata
jäetud,tehakse valikuliselt.
Just nii vahetati juhatuse poolt põhikiri.
Üldkoosolekut juhib juhatuse esimees, protokollib juhatuse liige. Keegi
ühistu liikmetest ei ole peale nende seda allkirjastanud.
kui korduskoosolekul hääletab põhikirja muutmise poolt 2/3 .Siis otsus on vastuvõetud. Olen muutnud põhikirja korduskoosolekul. ja jälgisin seda 2/3 nõuet. harjumaa kohturegistri abikohtunik selle kinnitas
See, et said tühise põhikirja muutmise otsuse kinnitatud ei tähenda, et see seaduslik on. Mis ühistu ja millal ? Kas sobib, kui palume kohtul teie ÜK otsuse tühisus tuvastada ?leammj kirjutas:kui korduskoosolekul hääletab põhikirja muutmise poolt 2/3 .Siis otsus on vastuvõetud. Olen muutnud põhikirja korduskoosolekul. ja jälgisin seda 2/3 nõuet. harjumaa kohturegistri abikohtunik selle kinnitas