kütte pealt raha kogumine ühistus.

Raamatupidamist arutlevad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
suber
Üüriline
Üüriline
kütte pealt raha kogumine ühistus.

Postitus Postitas suber » 29 Mär 2009 16:00

tere sooviksin teada kas korteri ühistu võib kütte pealt koguda ühistule remondi raha. näiteks me maksame iga kuu 800.- kütet aastaringselt ja aastas ma maksan ühistule kütet 9600- aga tegelike näitude järgi (mis ruutmeetrite peale kuus kulub)tuleks maksta MUL UM. 4700.- AASTAS.Ja seda kuhu ülejäänud raha läheb konkreetselt kusagil ei näidata. kas see mitte pole nagu kütte ettemaks ja seda ei tohiks muuks otstarbeks kasutada.ja ka aasta aruanne on kahtlane kus näiteks 2008 aasta töötasud on 0.- palun andke teada mis teha ja kust abi võiks saada.

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Re: kütte pealt raha kogumine ühistus.

Postitus Postitas lasnakas » 29 Mär 2009 16:50

Ma arvan, et aruannet peab kontrollima inimene, kes selle olemusest aru saab.
Jah, võib küll aastaringselt igakuiselt koguda kütte eest näiteks 800 kr kuus, kuid aasta lõppedes peab olema selge, kas kütte jaoks kogutud raha jäi puudu või üle - saldo peab kajastuma bilansis.
Tulude-kulude aruandes ei pea üldse olema tööjõukulusid puudutavaid ridu, kui palka kellelegi makstud ei ole. Võib-olla kasutati teenuseid osutavat firmat või FIE-de tööd?

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Re: kütte pealt raha kogumine ühistus.

Postitus Postitas k24 » 30 Mär 2009 09:04

Tutvu KÜS ( https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13149379 ) § 4 lg 2, § 15 lg 1 ja § 15 1 lg 1. Kui tutvud, siis näed, et pead vaatama põhikirja ja majandustegevuse aastakava (majanduskava), et saada teada, kas kõik nii nagu peab. Kui selgust ei saa või asi kahtlane, siis kirjalik põõrdumine juhatuse ja revidendi poole, et nad asja selgitaks.

Vasta