Küttekulude hüvitamine ummistunud radiaatori korral
Moderaator:Heino
Kas toimin õigesti kui ei arvesta küttekulusid selle toa ruutmeetrite eest ning hüvitan sama summa elektrienergia arvest, mis oleks kulunud selle toa küttmiseks kaugküttest? Ummistunud radiaatorit ei ole võimalik praegu korda teha, kuna puuduvad kraanid millest saaks püstaku küttevee kinni keerata.
Re: Küttekulude hüvitamine ummistunud radiaatori korral
Sa ei määra talle kütet tema m2 järgi. Teed tasaarvestuse. Kuid ma ei saa aru , miks pead veel ka elektri eest hüvitama. tema korteri peab ju keegi sojendama. Selle eest ka tasuma. Kui ühistule ta ei maksa , kuna ta ühistult sooja ei saa. Ta soojendab oma korterit elektriga. Siis ka maksab tema ise oma soojuse eest elektri firmale .teised maksavad ühistule . Tema makasb eesti energiale- Kõik maksavad soojuse eest , sellele kellelt saavad. Ja see , kes ei sa ühistult ei maksa ühistule . Nii , et mingit kompensatsiooni sa elektri eest ei pea ühistu rahadest maksma
Minu meelest oleks ka õige selle korteri kütte arvestamisel lihtsalt selle kütteta toa jagu m2 vähem kütet arvestada.
Kui ühistu esitaks arve kogu korteri peale, oleks põhjust elektrikulu hüvitada.
Antud juhul on allahindlus juba hüvitus, nagu eelmine kasutaja kirjutas.
Radiaatori vahetusele kuluvaks ajaks on küte võimalik kinni keerata kogu majas, selle ajaga ei jahtu tegelikult korterid veel ära.
Aga ilmselt pole mõtet seda ühte radiaatorit vahetama hakata, ilmselt tuleb teil kiiremas korras kogu süsteemi uuendamine teha.
Kui ühistu esitaks arve kogu korteri peale, oleks põhjust elektrikulu hüvitada.
Antud juhul on allahindlus juba hüvitus, nagu eelmine kasutaja kirjutas.
Radiaatori vahetusele kuluvaks ajaks on küte võimalik kinni keerata kogu majas, selle ajaga ei jahtu tegelikult korterid veel ära.
Aga ilmselt pole mõtet seda ühte radiaatorit vahetama hakata, ilmselt tuleb teil kiiremas korras kogu süsteemi uuendamine teha.
Mul peale soojatrassi vahetust soojemate ilmadega max.15 kraadi toasooja,10 kraadise külma juures aga 10-13 kraadi.Sunnitakse tasuma samaväärseid arveid teiste majadega,kus taolist probleemi pole.Keegi midagi kontrollida,parandada,ega kompenseerida ei kavatse.Targutatakse ja sõimatakse kah veel takkapihta,kui julged probleemist rääkida.Mida mina nõuda saaksin ja mismoodi?
-
- Haldur
- On tänatud: 5 korda
Pöördu tarbijakaitsesse,vaata paremalt äärelt tarbijakaitseseadust.Analoogne teema oli ka saates "Kaua võib" ,aga see juba äärmuslik abinõu.
Kas tarbijakaitse kaitseb ka siis ,kui ühistu korraldab ise kütmist?
tarbijakaitse ei lahenda korteriomaniku ja ühistu vahelisi probleeme, selleks on kohus.
Seaduse järgi peab korteris olema min +18C
Seaduse järgi peab korteris olema min +18C
Ma küll ise pole kokku puutunud,kuid osad firmad kasutavad külmutamist,ehk kohas kus pole võimalik vett kinni keerata külmutatakse vesi torus ära ja tehakse asi ära. Minu arust tasub see asi uurimist ja radikas vahetamist.arnike kirjutas: Ummistunud radiaatorit ei ole võimalik praegu korda teha, kuna puuduvad kraanid millest saaks püstaku küttevee kinni keerata.
http://www.toruabi.ee/
Külmutus (sulgemisvõimaluseta torudele) 41.67 EUR/h 50.00 EUR/h
Ise olen antud firma teenuseid kasutanud
Kindlasti teistel analoogsetel torutööde firmadel on antud teenus olemas.
Külmutus (sulgemisvõimaluseta torudele) 41.67 EUR/h 50.00 EUR/h
Ise olen antud firma teenuseid kasutanud
Kindlasti teistel analoogsetel torutööde firmadel on antud teenus olemas.
Kas seda külutamistehnikat saab kasutada ka küttetorudel? Kuna me ei ole Tallinnas siis on kohalesõidutasu juba võrdne selle teenuse hinnaga ja mulle tundub, et on odavam ära oodata kütteperioodi lõpp.
Tänud aga asjalike vastuste eest.
Tänud aga asjalike vastuste eest.
Vahetasime talvel püstaku ventiili ära, Tund aega tööd ja küttesüsteemi pump sai uuesti sisse lülitatud.
Elektri- ja santehniliste tööde km tasu Tallinnast välja (edasi-tagasi) 0.58 EUR/km 0.70 EUR/km
Elektri- ja santehniliste tööde km tasu Tallinnast välja (edasi-tagasi) 0.58 EUR/km 0.70 EUR/km
Olen nüüd uue probleemi ees. Kas tasaarvestada kõik selle toa 12 ruutmeetrit või ainult 70% sellest 12 ruutmeetrist, sest püstakutoru on ikkagi soe?