kütte pealt kogutud ettemaks
Moderaator:Heino
tere , mul oleks selline küsimus,et kas kütte pealt kogutud raha ehk ettemaksu tohib kasutada remonttöödeks või muudeks kulutusteks ühistus.kas mul on õigus maksta kütet vastavalt kütte näidule kui ma ei ole võimeline maksama iga kuu kogutavat ettemaksu.kas ühistul on üldse õigus ja kas see on seadusega õige koguda kütte pealt ettemaksu millega tehakse remonttöid.palun andke nõu.
Re: kütte pealt kogutud ettemaks
Remondi tegemiseks peab olema remondifond. Kui teil kogutakse raha sihtotstarbeliselt kütte ettemaksuks, siis tuleb seda kasutada ka sellel otstarbel. Üldkoosoleku otsusega võib rahakasutuse otstarvet muuta.
LIhtsalt hea inimene
Rahasedelitele ei ole peale kleebitud silti "kütteraha" või "remondiraha". Raha võib ja tuleb kulutada vastavalt aasta eelarvele. Võimalik, et remont tahetakse lõpetada suvekuudel ja selleks võetakse ajutiselt "kütterahast" juurde, see ei ole absoluutselt mitte keelatud.suber kirjutas:tere , mul oleks selline küsimus,et kas kütte pealt kogutud raha ehk ettemaksu tohib kasutada remonttöödeks või muudeks kulutusteks ühistus.kas mul on õigus maksta kütet vastavalt kütte näidule kui ma ei ole võimeline maksama iga kuu kogutavat ettemaksu.kas ühistul on üldse õigus ja kas see on seadusega õige koguda kütte pealt ettemaksu millega tehakse remonttöid.palun andke nõu.
Tean KÜ-d, kus ei suudeta jooksvaid arveid tähtaegselt maksta, kuid samal ajal on pangakontol osakapitali suuruses raha olemas - seda püha summat ei võivat puutuda!
Lõpptulemusena peab kütte ettemaks ikkagi küttekulude katteks minema - talvel maksate kütte eest vähem kui arvesti näitab.
kahjuks talvel maksame ikka kütet ette ja seda teeme aastaringselt ja kahe aasta kütte etttemaksust pole enam midagi järel kõik on kuludeks läinud ja seda raha lihtsallt enam ei ole.aidake kuidas ma edasi peaksin tegutsema ,sest olen 2aastat kütet ette maksnud millest ei ole midagi suurt järel .
Igasuguse raha kogumiseks peab olema KÜ liikmete enamuse nõusolek. Olete oma rahakogumise üldkoosolekul otsustanud? Selleks ei pea raamatupidaja olema, et rehnut korda saada. Kõigepealt uuri, mille alusel te kütte eest ette maksate.
Teisalt, kui te poleks kütte eest ette maksnud, oleksite pidanud seevõrra rohkem remondiraha maksma. Maja ilma remondita ainult kulub edasi.
KÜ-l peaks olema oma revident, kes uurib juhatuse töid ja tegemisi, rahade põhjendatud ja sihipärast kasutamist. Küsige tema käest, kui juhatuselt vastust ei saa.
Selge see, et igale majale ei jätku võimekaid juhte ja siis tuleb need kusagilt mujalt, näiteks naabermajast, palgata.
Teisalt, kui te poleks kütte eest ette maksnud, oleksite pidanud seevõrra rohkem remondiraha maksma. Maja ilma remondita ainult kulub edasi.
KÜ-l peaks olema oma revident, kes uurib juhatuse töid ja tegemisi, rahade põhjendatud ja sihipärast kasutamist. Küsige tema käest, kui juhatuselt vastust ei saa.
Selge see, et igale majale ei jätku võimekaid juhte ja siis tuleb need kusagilt mujalt, näiteks naabermajast, palgata.
kahjuks meil ei ole mingeid muid raha kogumis fonde n:remodifondi.ja ma ei näe kui palju ma iga kuu kütte pealt ühistule maksan. ja remondifondi ei ole nad nõus tegema.
Ol-lal-laa! Millest Sa siis järeldad, et kütte eest oled ette maksnud? Tean väikest KÜ-d, kus iga kuu korjatakse mingi konkreetne summa, millest makstakse kõike ja kui puudu tuleb, korjatakse raha juurde. Tegelik kulutuste aruanne on olemas ja kõik on rahul. Võib-olla on teil kah nii?suber kirjutas:kahjuks meil ei ole mingeid muid raha kogumis fonde n:remodifondi.ja ma ei näe kui palju ma iga kuu kütte pealt ühistule maksan. ja remondifondi ei ole nad nõus tegema.
Majandusaasta aruandes kajastub kui palju on tulu kütelt ja kui palju kulutatud. Siit te näete kui palju on teil tehtud ettemakseid küttele. Seda aruandlust teeb raamatupidaja. Pöörduge tema poole , et ta teile selle seletab. Kuid arusaamatu , milleks on vaja teha KÜ-s sellist segadust. tehke KÜ-s reservfond. Koguge sinna mingi summa. Kuid ette korjata kütte eest pole küll mõtet.Küttekulu ja tulu on igakuiselt erinev. See on lihtsalt segaduse tegemine..