kütte pealt kogutud ettemaks

Raamatupidamist arutlevad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
suber
Üüriline
Üüriline
kütte pealt kogutud ettemaks

Postitus Postitas suber » 29 Aug 2009 14:04

tere , mul oleks selline küsimus,et kas kütte pealt kogutud raha ehk ettemaksu tohib kasutada remonttöödeks või muudeks kulutusteks ühistus.kas mul on õigus maksta kütet vastavalt kütte näidule kui ma ei ole võimeline maksama iga kuu kogutavat ettemaksu.kas ühistul on üldse õigus ja kas see on seadusega õige koguda kütte pealt ettemaksu millega tehakse remonttöid.palun andke nõu.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Re: kütte pealt kogutud ettemaks

Postitus Postitas pimeloom » 29 Aug 2009 14:36

Remondi tegemiseks peab olema remondifond. Kui teil kogutakse raha sihtotstarbeliselt kütte ettemaksuks, siis tuleb seda kasutada ka sellel otstarbel. Üldkoosoleku otsusega võib rahakasutuse otstarvet muuta.

LIhtsalt hea inimene :P

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas lasnakas » 30 Aug 2009 20:53

suber kirjutas:tere , mul oleks selline küsimus,et kas kütte pealt kogutud raha ehk ettemaksu tohib kasutada remonttöödeks või muudeks kulutusteks ühistus.kas mul on õigus maksta kütet vastavalt kütte näidule kui ma ei ole võimeline maksama iga kuu kogutavat ettemaksu.kas ühistul on üldse õigus ja kas see on seadusega õige koguda kütte pealt ettemaksu millega tehakse remonttöid.palun andke nõu.
Rahasedelitele ei ole peale kleebitud silti "kütteraha" või "remondiraha". Raha võib ja tuleb kulutada vastavalt aasta eelarvele. Võimalik, et remont tahetakse lõpetada suvekuudel ja selleks võetakse ajutiselt "kütterahast" juurde, see ei ole absoluutselt mitte keelatud.
Tean KÜ-d, kus ei suudeta jooksvaid arveid tähtaegselt maksta, kuid samal ajal on pangakontol osakapitali suuruses raha olemas - seda püha summat ei võivat puutuda!
Lõpptulemusena peab kütte ettemaks ikkagi küttekulude katteks minema - talvel maksate kütte eest vähem kui arvesti näitab.

suber
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas suber » 31 Aug 2009 20:13

kahjuks talvel maksame ikka kütet ette ja seda teeme aastaringselt ja kahe aasta kütte etttemaksust pole enam midagi järel kõik on kuludeks läinud ja seda raha lihtsallt enam ei ole.aidake kuidas ma edasi peaksin tegutsema ,sest olen 2aastat kütet ette maksnud millest ei ole midagi suurt järel .

lasnakas
Haldur
Haldur

Postitus Postitas lasnakas » 01 Sept 2009 07:50

Igasuguse raha kogumiseks peab olema KÜ liikmete enamuse nõusolek. Olete oma rahakogumise üldkoosolekul otsustanud? Selleks ei pea raamatupidaja olema, et rehnut korda saada. Kõigepealt uuri, mille alusel te kütte eest ette maksate.
Teisalt, kui te poleks kütte eest ette maksnud, oleksite pidanud seevõrra rohkem remondiraha maksma. Maja ilma remondita ainult kulub edasi.
KÜ-l peaks olema oma revident, kes uurib juhatuse töid ja tegemisi, rahade põhjendatud ja sihipärast kasutamist. Küsige tema käest, kui juhatuselt vastust ei saa.
Selge see, et igale majale ei jätku võimekaid juhte ja siis tuleb need kusagilt mujalt, näiteks naabermajast, palgata.

suber
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas suber » 01 Sept 2009 12:37

kahjuks meil ei ole mingeid muid raha kogumis fonde n:remodifondi.ja ma ei näe kui palju ma iga kuu kütte pealt ühistule maksan. ja remondifondi ei ole nad nõus tegema.

lasnakas
Haldur
Haldur

Postitus Postitas lasnakas » 01 Sept 2009 17:56

suber kirjutas:kahjuks meil ei ole mingeid muid raha kogumis fonde n:remodifondi.ja ma ei näe kui palju ma iga kuu kütte pealt ühistule maksan. ja remondifondi ei ole nad nõus tegema.
Ol-lal-laa! Millest Sa siis järeldad, et kütte eest oled ette maksnud? Tean väikest KÜ-d, kus iga kuu korjatakse mingi konkreetne summa, millest makstakse kõike ja kui puudu tuleb, korjatakse raha juurde. Tegelik kulutuste aruanne on olemas ja kõik on rahul. Võib-olla on teil kah nii?

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 01 Sept 2009 23:17

Majandusaasta aruandes kajastub kui palju on tulu kütelt ja kui palju kulutatud. Siit te näete kui palju on teil tehtud ettemakseid küttele. Seda aruandlust teeb raamatupidaja. Pöörduge tema poole , et ta teile selle seletab. Kuid arusaamatu , milleks on vaja teha KÜ-s sellist segadust. tehke KÜ-s reservfond. Koguge sinna mingi summa. Kuid ette korjata kütte eest pole küll mõtet.Küttekulu ja tulu on igakuiselt erinev. See on lihtsalt segaduse tegemine..

Vasta