Kas ehitusfirma võib anda õigusabi?
Moderaator:Heino
Tere.
Selline kusimus. Kui on tehtud ulekanne firmale (nimi on ara toodud) ja kui teenuse osutamiseks on kirjutatud oigusabi ja on olemas ka dokument selle kohta, et frma andis oigusabi (kohtukulud, uurivolgnikelt). Kontrollides ariregistrist firma tausta, siis selgus. et see firma kes andis oigusabi on registreeritud kui ehitusfirma, aga sellest aastast tegeleb konsevide tarnimisega (telefoni teel saadud info), kas see firma voib siis osutada oigusabi. Tegelikult mida ma peaksin arvama sellisest ulekandest.
Ette tanades
(Vabandan, et pole tapitahti, ei lasknud millegiparast panna)
Selline kusimus. Kui on tehtud ulekanne firmale (nimi on ara toodud) ja kui teenuse osutamiseks on kirjutatud oigusabi ja on olemas ka dokument selle kohta, et frma andis oigusabi (kohtukulud, uurivolgnikelt). Kontrollides ariregistrist firma tausta, siis selgus. et see firma kes andis oigusabi on registreeritud kui ehitusfirma, aga sellest aastast tegeleb konsevide tarnimisega (telefoni teel saadud info), kas see firma voib siis osutada oigusabi. Tegelikult mida ma peaksin arvama sellisest ulekandest.
Ette tanades
(Vabandan, et pole tapitahti, ei lasknud millegiparast panna)
Re: mida teha
Iga firma võib tegutseda kõigil tegevusaladel, mis ei ole seadusega keelatud. Võib-olla andis nõu ehitusfirma jurist? Minu teada võib igamees juriidilist nõu anda, kuid vastava diplomita ei lubata tal kohtus hagejat esindada.
Re: mida teha
sisetunne utleb, et selles firmas pole ei jurusti ega kedagi teist peale ahmi sattunud koduperenaise, kes kogeles minu esitatud kusimustele. Vaid see on lihtsalt mingi firma kuhu raha kantida, sinna laks 120 000.- eeku.
kas siis mitte midagi ei anna teha voi?
kas siis mitte midagi ei anna teha voi?
Re: Kas ehitusfirma võib anda õigusabi?
Miks ei anna teha. Arve esitaja peab tõendama mida selle raha eest tegi ja kas tehtu hind on võrreldav mistahes teise sama tegevust teinud firma hinnaga. Edasi aitab majanduspolitsei jne.
Ja kui õigusabi anti kohtus käimise eest üürivõlgnikega, siis see summa peab minema üürivõlgnike kaela. Summa on tegelikult liiga soolane.
Tee juhatusele ja revidendile vastav kirjalik arupärimine. Revident on ühistus muidu see, kes kontrollib juahtust. Revident on ka see, kes saab kerge vaevaga probleemide lahendamiseks üldkoosoleku kokku kutsuda.