Väiksema maja asutamise mure
Moderaator:Heino
Soovime asutada korteriühistu, sest nii on võimalik hakata maja remontima. Majas on ainult 4 korterit. Mina ise olen ühe korteriomaniku elukaaslane. Küsimus järgmine: kuna korteriomanikud ei ole ise suutelised asjaajamisega tegelema ja nii raamatupidamise kui ka asjaajamisteenuse sisseostmine läheb väiksel majal kalliks, siis kas nad saavad valida mind, kui lihtsalt maja elanikku esimeheks ja raamatupidajaks ühes isikus?
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Kui sul on vastavad kogemused olemas siis miks mitte.
MTõ seaduse § 26 siin piire ei sea: [quote:1d1df69498]Vähemalt poolte juhatuse liikmete elukoht peab olema Eestis, mõnes teises Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriigis või Šveitsis.[/quote:1d1df69498] Esimeheks aga nad sind valida ei saa, esimees valitakse juhatuse siseselt.
MTõ seaduse § 26 siin piire ei sea: [quote:1d1df69498]Vähemalt poolte juhatuse liikmete elukoht peab olema Eestis, mõnes teises Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriigis või Šveitsis.[/quote:1d1df69498] Esimeheks aga nad sind valida ei saa, esimees valitakse juhatuse siseselt.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
Aga sellisel juhul läheks raha ju haldusfirma pangakontole, mis ei oleks kõige parem soovitus.
Kas läheb? Kui valitakse omast majast valitseja, siis läheb tema pangaarvele.
Ega ma ei poolda absoluutselt ühisust, kuid nelja korteriga majal võib olla üpris keeruline ja kulukas asju ajada ka ühistuna. Sest ega keegi ju ei küsi, kui suur sa oled, ühtemoodi asjaajamist, raamatupidamist ja kõikide seaduste täitmist nõutakse ikka. Kui selline ühistu leiab tegevjuhi, raamatupidaja ja võibolla ka majahoidja ühes isikus, kellest ükski ei taha palka saada, siis saadakse ehk hakkama.
Ka ei kujuta ma ette kui suur võiks olla sellises ühistus igakuiselt kogutav hooldustasu, kuid eks see ole juba maja sisemine asi.
Ega ma ei poolda absoluutselt ühisust, kuid nelja korteriga majal võib olla üpris keeruline ja kulukas asju ajada ka ühistuna. Sest ega keegi ju ei küsi, kui suur sa oled, ühtemoodi asjaajamist, raamatupidamist ja kõikide seaduste täitmist nõutakse ikka. Kui selline ühistu leiab tegevjuhi, raamatupidaja ja võibolla ka majahoidja ühes isikus, kellest ükski ei taha palka saada, siis saadakse ehk hakkama.
Ka ei kujuta ma ette kui suur võiks olla sellises ühistus igakuiselt kogutav hooldustasu, kuid eks see ole juba maja sisemine asi.
- Heino
- Administraator
- Kontakt:
õhistu või ühisus.
Ka ühisuse puhul võib maja hallata oma maja elanik. Valite välja, kes selleks kõlbab ja asi ants. Raha panete liikuma läbi spetsiaalse konto, arveid võite vabalt ka exelis teha.
Ka ühisuse puhul võib maja hallata oma maja elanik. Valite välja, kes selleks kõlbab ja asi ants. Raha panete liikuma läbi spetsiaalse konto, arveid võite vabalt ka exelis teha.
Väikesest ühistust
Aitäh nõuandjatele! Me nüüd natukene tegutsenud ning võin äelda, et ühistu valik oli õige otsus, sest ühisus oleks tekitanud ainult segadust. raamatupidamsit teen korteriyhistu.net 'is ja kontoraamatut pean excelis. Saab hakkama küll!!